Заснето: Над 100 джигита на ден "летят" из София

Намаляват нарушителите в бус лентите, отчитат от КАТ
Обновена: 10 дек 2016 08:13 | 10 дек 2016 08:13, Александър Попов
34
Заснето: Над 100 джигита на ден "летят" из София
Снимка: Булфото, архив

Камерите на МВР в столицата засичат между 100 и 180 шофьори на ден, които не се съобразяват с ограниченията и натискат газта над позволеното.

Най-често с превишена скорост се кара на Околовръстното шосе в столицата или на големите булеварди.

"Колкото повече камери има, толкова по-голям ще бъде контрола и толкова по-малко нарушения ще има, съответно и за превишена скорост", обясни Тенчо Тенев от КАТ пред БНР.

От МВР отчитат и намаление на водачите, минаващи през бус лентите в София. Причината е в засиленото присъствие на полицейски патрули на най-натоварените отсечки, където шофьорите си позволяват да навлизат в лентите на градския транспорт.

"В началото хващахме по над 50 нарушители на ден за движение в бус лентите, сега хващаме по един-двама", направи сравнение Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
5
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Благотвотелна акция за КАТ! Минавам по Цариградско шосе след около час! Да снимат камерите коли в цвят VTS син,или V'TEK червен! Не съм решил с коя ще тръгна на 24-ото дежурство!
3
2
 
19
 
! Отговори
язе преди 7 години
Да се маха Бъчварова ,че полицаите да си гледат работата както преди нея.
2
20
 
7
 
! Отговори
Охранителет-София преди 7 години
Добре де,как да не настъпиш газта на булеварда,като преди това си се влачил половин час с 20,км/ч. в задръстване! Пък и инжекциона и турбото имат нужда от поразвъртане и попродухване.Ха Ха ! ХАЙДЕ МАЛКО ТУЛЕРАНТНОСТ ОТ КАТ!
1
3
 
46
 
! Отговори
Ую преди 7 години
"сега хващаме по един-двама" Значи мойто момче или сте кьорави или ви мързи та ви боли! Аз за 30 минути хващам около 60-70 автомобила в бус лентата!