Творци в благотворителна вечер в помощ на Мони

9-годишното дете се нуждае от средства за борба с тумор в мозъка
20 дек 2016 13:22, Красимир Ангелов
8
Творци в благотворителна вечер в помощ на Мони

Специална творческа вечер, съчетаваща литературни четения на четири автора и музикални изпълнения на трима певци, ще се проведе на 21 декември (сряда) в помощ на 9-годишния Симеон Руевски. Въпреки крехката си възраст Мони води мъжка битка с коварен тумор в мозъка.

В събитието ще вземат участие авторите Ралица Генчева (Charly Wilde), Деси Нико (Dessi Nikko), Стефана Белковска (Stefana Belkovska) и Николай Владимиров (Nikolay Vladimirov), както и певците Веселина Попова, Люба Илиева и Емил Борисов. На място ще може да се закупят книгите на авторите, като всички приходи от тях ще бъдат дарени за Мони.

Благотворителното събитие ще започне от 19 часа в караоке-бар Версус, а входът е свободен. Организаторите съобщават, че по време и след събитието всеки ще може да дари колкото желае и колкото прецени.

Симеон Стоянов Руевски е на 9 години и води битка с коварен тумор в мозъка. Мони вече е претърпял три операции в МБАЛ "Иван Рилски", но за съжаление след интервенциите има остатък от тумора, който расте. Родните лекари препоръчват лечение с лъчетерапия, но дават шансовете за успех 50%.

Родителите на Симеон са се свързали със специалисти в Германия, според които лъчетерапията може сериозно да навреди на момчето и предлагат оперативно лечение, което би върнало детето към пълноценен живот. Семейство Руевски вече 2 месеца чака решение от Фонда за лечение на деца, но случаят им не попада в нито една графа – молбата нито е одобрена, нито е отхвърлена.

За лечението на Мони са необходими спешно 50 000 евро, за да може той отново да бъде здраво дете. Към момента са събрани малко над 27 000 евро. Открита е и дарителска банкова сметка за събиране на средствата за лечението, където всеки може да дари колкото желае.

Уникредит Булбанк
IBAN: BG16 UNCR 7000 1522 8065 65
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Симеон Стоянов Руевски

Повече информация може да откриете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Симеон Руевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 7 години
И аз ще помогна! Успех, юначе! Всичко ще е наред!!!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доказано е че марихуаната намалява или спира развитиети на тумори в мозъка.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За децата на България пари за лечение няма. Ама има да храним с телешко месо по 17 лева килото мигранти.