"Топлофикация София" иска поскъпване на парното

Новината идва само дни, след като кризата с топлото свърши
12 фев 2017 17:47, Анисия Иванова
114
"Топлофикация София" иска поскъпване на парното
Архив: Булфото

"Топлофикация" ще предложат на КЕВР по-висока цена на топлинната услуга”, заяви инж. Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на дружеството, в интервю за БНР.

Новината за софиянци идва само дни, след като кризата с парното свърши. Припомняме, че източните квартали на града останаха без парно и топла вода за повече от седмица.

Още по темата

Тепърва ще става ясна методиката, по която ще бъдат компенсирани софиянци. Със сигурност компенсации няма да получат в "Надежда" и "Люлин", защото там проблеми с топлото е имало за по-малко от законовия 48-часов срок.

"Това, което ръководството на "Топлофикация" е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за одобрение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или изцяло, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са ползвали тази услуга, която трябваше да ползват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление", посочи инженерът. Това ще стане с приспадане на пари от февруарската сметка, която ще е готова на 15 март.

Кметът Йорданка Фандъкова сезира прокуратурата за причините за аварията, която дни наред остави без парно и топла вода голяма част от столицата.

По думите на омбудсмана Мая Манолова общинското дружество не само трябва да приспадне от сметките времето на студено, но и да плати обезщетения.

Общинският съвет трябва да гласува един размер на обезщетение и съответно "Топлофикация“ да го приложи още във февруарските сметки.

„Ако аз бях общински съветник, бих гласувал за едно обезщетение, което да бъде твърда сума, да кажем 5,10, 20 лева или нещо подобно”, посочи и Богомил Николов, председател на Асоциация "Активни потребители".

В понеделник Асоциация "Активни потребители" ще изпратят писмо до Комисията за енергийно и водно регулиране с предложение да инициира процедура за допълване и промяна на общите условия, за да бъде по-лесно изчисляването на компенсации при следващи аварии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
4
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
Не мога да повярвам че такава ''институция'' със средновековни данъци все още съществува и пие малкото финансово сили на бедният, изтУмбеН Българин... Питам се ... АКО и 1 подобенен ''ограбителен сезон'' има в Румъния .. колко долни чиновници ще висят.. ????
95
1
 
2
 
! Отговори
Запасен преди 7 години
Разира се, че ще искат увеличение на цената. Обмудсмая им резна малко крилцата и апетитие, та сега ще гледат откъде да наваксат. Аз обаче се чудя на овцете в София: Първо, Топлофикация не могат да ви съдят, ако не е приключил сезона. Ако не платите навреме, ще ви сложат някакви лихви. Решението се натрапва от само себе си - спираме да плащаме до края на сезона, Топлофикация фалира, след което идва ново дружество, вече с нови договори, съобразени със Закона за защита на потребителите и - това е!
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека вдигнат за да ги запалим заедно със Сифийдка вода. С един бунт ще се лишим от два кръвопиеца. Особено от онова франсе - гейче от ВЕОЛИЯ. Не се гаврете с хората, търпението е на предела.
93
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво виете като луди? От парното по-добре няма. Ако искаш да тровиш себе си и останалите с въглища бегайте на село от където сте дошли. Ама няма да е по-евтино, нали?
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрахте ли че от Топлофикация *** сума ти народ за сметка на потребителите и затова не искат да оправят нещата. Вместо увеличение трябва драстично намаление и не прогнозни сметки а реални и прости [ 2x2=4 ] и готово. Ама ще спре голямото лапане ! ВРЕМЕ Е ЗА ПОЧИСТВАНЕ ХОРА ! - ама голямо.
91
1
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..Ами личните данни?! Липосукциите?Първо психиатрите да останат без въпросния достъп..
90
0
 
11
 
! Отговори
Авантата свърши преди 7 години
Авантата свърши,партиините каси са празни и от някъде трябва да се намерят пари за купуване на ромски гласове.
89
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я колко много комуна ги са се събирали тук да свалят кметицата. Каза ви се - чемоданвокзал вокзал, Москва.
88
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зная че ще ми сложите минуси, но парното и токът ни са най-евтините в Европа. На това се дължат и аварите.
87
1
 
26
 
! Отговори
Народе???? преди 7 години
Народът ще се вдигне! Бъдете сигурни.Защо ми смятате терасите за отопляем обем. Външните стени, окчени тавани и стаи без радиатори. Какви са тези 38 лв. за подгряване на топла вода? Не стига че нямат никакви задължения за откриване на кражби!Търпението на хората се изчерпа!Кога е протестът?
86
0
 
15
 
! Отговори
Велико Михайлов преди 7 години
За робите със 800 годишен опит в робство трябва двойно увеличение! После тройно и така докато изчезне това гнусно племе.
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Булгаргаз" иска шоково поскъпване на синьото гориво с 32,44% от април така че налягайте си парцалите и почвайте да събирате за да не дойде ЧСИ-то на вратата ви!
84
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голямата беда в обществото ни днес е ужасната овча търпимост!
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това като следствие от безупречното предоставяне на услугата ли?
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувам абсурдин твърдения - топлофикация правили ремонти, затова се претоварила мрежата. АЛООООО, какви ремонти през ЗИМАТА? и то на цели квартали?
81
1
 
22
 
! Отговори
Овце сме преди 7 години
те ни потрошиха от аварии, цели квартали по 5-6 дена нямаха парно, а ще вдигат цената???? трябва да излезем на голям протест и да ги смачкаме! като румънците! не сме народ, а ***!
80
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много си наивен.Съдът е в комбина с мафията топлофикация.Съдът ме осъди дори без да ме вика на съд,за да обясня,че не ползвам парно и да представя доказателства за това.Мафията се е сдушила и оплела като свински черва и ако някой успее да я унищожи,ще бъде обявен за новия Левски.
79
1
 
16
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Панелните *** един път бъдете хора и съдете мафията.
78
0
 
32
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Топлофикация-София-туморът на столицата,с мълчаливата подкрепа на кметицата.Хем мръзнете,хем си плащате,а ако не ползвате парно,пак си плащате.Привилегията да не плащат,но да ползват е само за държавни служители,депутати,министри,но не и за вас.Вие плащате и техните сметки.
77
1
 
15
 
! Отговори
Свине преди 7 години
С нашите пари тея искат да си замажат бакиите ,които сами са си забъркали...