Фандъкова обеща: Още полицаи при Виетнамските общежития

Започва и проверка на всеки, които се е настанил там от 1994 г. насам
14
Фандъкова обеща: Още полицаи при Виетнамските общежития
Снимка: Facebook

След недоволството на жителите на "Красна поляна", столичният кмет Йорданка Фандъкова пое ангажимент да се осигури постоянно полицейско присъствие в района на "Виетнамските общежития".

Още по темата

Освен това тя склони да се направят и промени в проекта за изграждане на социален център на мястото на първите пет блока от общежитията.

Според първоначалната идея, след като бъдат премахнати опасните за живеене сгради, трябваше да се постоят нови, където да се настанят бездомни, деца и жени пострадали от насилие.

Хората в квартала обаче се вдигнаха на протест срещу проекта с мотива, че и без това страдат от непрекъснати набези от живеещите във "Виетнамските общежития".

Като част от мерките за повишаване на сигурността ще започне и поетапно изграждане на видеонаблюдение в квартала, съобщиха от Столичната община.

На срещата Фандъкова е информирала гражданите, че проектът за изграждане на "Център за социална интеграция" в район "Красна поляна" е на начален етап - техническо задание, а формата за кандидатстване по Оперативна програма "Региони в растеж" все още не е подадена.

Екипът на зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова вече проучва всички възможности за промени в проекта, така че да отговорим на желанието на живущите, е добавила тя.

По настояване на Фандъкова районната администрация, съвместно с полицията и представители на инициативния комитет на гражданите, ще извършват проверки на адресните регистрации и настанителните заповеди на живеещите във "Виетнамските общежития".

Ще бъде направена и проверка на всички настанителни заповеди от 1994 г. насам, като информацията ще бъде предоставена и публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фандъка ще пази централният вход
12
0
 
4
 
! Отговори
Толкова е просто! преди 7 години
Временно пребиваващите роми ще имат някакви права, но извърши ли някой от тях каквото и да е закононарушение, ще получи нареждане да напусне страната в срок от 24 часа!Това ще реши изключително много проблеми.
11
0
 
5
 
! Отговори
Относно актът на Т.Ж преди 7 години
Не само заповедта на Янчулев подлежи на оспорване, но и даването на гражданство преди 45-50 години на почти 400 000 роми, събрани от съседни държави!Това е важна промяна в демографската структура на нацията и е недопустимо една шепа управляващи да подкрепи безумната инициатива на правешкия си началник, без да бъде проведен общонароден референдум!След като се оспори този безумен акт, онези роми и техните потомци ще могат да имат само СТАТУТ НА ВРЕМЕННО ПРЕБИВАВАЩИ - без право да гласуват!
10
0
 
7
 
! Отговори
След ревизията преди 7 години
на Янчулевата заповед, да се направи оценка на съсипиите,причинени от ромите на тези жилища, за които се знае, че са били оставени от виетнамците "в сравнително добро състояние"!След като са ги съсипали,ползвателите-роми или техните наследници да платят щетите!Ако нямат пари, ще отработват!На какво прилича това?Неоснователно настанени там, те съсипват общински жилища и сега, за награда, ще им дават нови!Ако това се случи, то ние, софийските данъкоплатци трябва да съдим Общината в Страсбург!
9
0
 
8
 
! Отговори
Най-напред ревизия преди 7 години
на решението на Янчулев от 1994 г. да настани там роми, придошли от провинцията, които не се бяха настанили никъде, не работеха никъде и преживяваха неизвестно от какво. Във всеки случай, не плащаха данъци!От къде на къде Янчулев ще лишава чакащите по цели десетилетия софиянци от възможността да заемат току що освободените от виетнамските работници жилища!След като бъде доказана несъстоятелността на Янчулевата заповед, ще следва изводът, че никой не дължи нови жилища на натъпканите там роми!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова да върне откраднатото от софиянци с незаконната цена на билетчето-Фандъче?
7
1
 
19
 
! Отговори
гост преди 7 години
Оставка на всички кметове в София от това правителство ! Живеем в гето ,а не в столица !Мръсотия, дупки като кратери а данъците и таксите и Чез и Мез всички сте долни крадци !
6
3
 
17
 
! Отговори
Борба преди 7 години
Хора продължавайте протестите тази ви лъже,не спирайте иначе нищо няма да стане.
5
1
 
17
 
! Отговори
Сега преди 7 години
Какви полицай събаряте тези постройки и пращате обратно по домовете им натрапниците те 90% имат къщи по селата.....
4
1
 
17
 
! Отговори
factotum преди 7 години
ОСТАВКА!
3
1
 
24
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Коя е фандъчката та ще обещава полиция не знам да е станала министър на вътрешните работи или става дума за общинската полиция ,че те са два файтона хора и между другото чак сега ли се сети ,че тези общежития са общинска собственост .
2
1
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 години
МАХАЙ СЕ
1
2
 
23
 
! Отговори
Вики преди 7 години
Марионетке, кога ще изпълниш решението на ВАС и ще върнеш цената на билетчето? Кукловодът ти вече е зад кулисите. Скоро от теб ще остане едно шарено парцалче със скъсани конци.