Един час на "Цариградско" и... над 25 000 лв. за каране в бус лента

Активисти с експеримент, заснеха близо 500 нарушители
29 мар 2017 13:07,
165


Само за един час само в един участък от "Цариградско шосе" 496 шофьори извършват едно и също нарушение – каране в бус лентата. Това става ясно от видео, заснето от неправителствената организация "Спаси София".

Близо 25 000 лв. са несъбраните глоби само от нарушителите, заснети от организацията, като на кадрите се вижда, че те е трябвало да излязат от джоба на собственици на абсолютно всякакви коли.

В един момент минава и полицейски автомобил, като съвсем наблизо зад него следва нова порция нарушители.

На този фон глобените за каране в бус лента за цялата 2015 г. са едва 700, през 2016 г. пък са налагани по най-много 80 глоби на ден – една шеста от възможното само на едно от местата в София, където традиционно някои шофьори се опитват да спестят време в трафика през бус лентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз предлагам направо да се забрани движението на автобуси. И без това всеки може да отдели 1500-2000 лв. за кола и да спре да цака 1,60 лв за билет.
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такова нещо-"*** не е свикнал да спазва правила".*** не е с нищо по-различен от другите народи.И той е човек като всички други.Просто кучето скача според тоягата
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без да претендирам, че съм обиколил пътищата по "цял свят" (явно вие сте го направили), досега никъде не съм видял да се кара в бус лента, дори и в тези, които не са оградени с бамбунки или колчета. Българинът винаги намира нравствено оправдание за всякакви нарушения и дори престъпления:Карам в бус лентата - ами на никого не пречаНе си плащам данъци - ами те политиците като престанат да крадат, тогава ще си ги плащам
44
4
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
Тези 3 минути по-рано може да важат в твоето село, но в София никога не знаеш колко време ще висиш в задръстване, при това без да има катастрофи или аварирали автомобили, които да запушват движението.
43
11
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Ще си карам, където си искам и никой не може да ми нарежда какво да правя. Ясно ли е?
42
0
 
11
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
А в Италия ???В бус лентите не знам дали карат, ама пешеходните пътеки ги нямат за нищо. Същите са като в България, е с тази разлика че там ако сгазиш някой на пешеходна пътека няма да се разминеш с условна.
41
0
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Дружбашите от ГЕРБ едва ли ще свършат нещо, дорде матрЯла вика "За крадци, или за лъжци да гласувам" и после се чуди, защо аджеба ни управляват или крадци, или лъжци.
40
1
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
За един ден работа един полицай може да изкара заплатите на цяло РПУ, остава да се намери един не мързелив полицай.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е сериозен, и далеч не опира само до бус лентите. Проблемът първо е политически, второ - въпрос на некадърност. Политически е, защото политиката на СО е градският транспорт да бъде заврян в ъгъла, за сметка на автомобилния. Тази политика се вижда абсолютно навсякъде в града - като проекти, като приоритети, като състояние на въздуха и чистотата, като настройки на светофари и като какво ли не.А некадърността я виждаме ежедневно във всяка една сфера.
38
2
 
15
 
! Отговори
до Истината преди 7 години
Истина, що не дойдеш да си изпробваш истината в Холандия или Германия? Или да караш в бус лента в Англия? Само да те светна, че освен статични камери, камери в оплицейски коли, има камери и на автобусите - и отпред, и отзад. Жалко, че такива тарикатчета, като тебе само тук им вървят номерцата. ***!
37
0
 
13
 
! Отговори
Азът преди 7 години
Поздравления за активната позиция на "Спаси София"!Това е пътя за спасението на България - да протестираме активно срещу всяка простотия и немарливост на държавните органи. Те са затова - да осигурят спазване на правилата във всяка дейност!
36
2
 
18
 
! Отговори
Angelhell преди 7 години
До Анонимен 3Ами много просто, ще тръгнеш с 10 - 20 минути по-рано и ще стигнеш навреме!И други имаме деца, но това не означава, че не трябва да спазваме правилата. Нали се сещате, че благодарение на лошия пример утре тези деца ще са по-лоши и от нас!Интересно, когато ходите в чужбина как спазвате правилата и не мрънкате? Да кажем, че там глобите са по-солени и най-вече има събираемост. ;-)
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова умишлено насърчава неспазването на правила в София, защото не е тайна кои я избират - точно тези същите, които си хвърлят *** през прозореца, влизат в Бус лентите и паркират по тротоарите, без да им пука че освен тях селяните, в града има и майки с колички, които са излезли да разходят бебетата си.
34
1
 
12
 
! Отговори
18 преди 7 години
аз задръстване не виждам. по-скоро тарикати
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има една аксиома, която коментиращите забравят: Спазването на правилата винаги и навсякъде по света се налага със сила от държавата.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ е партията на автоталибани, автодебили, собственици на бракувани трошки, виртуози на тротоарните изпълниения - няма как тази партия да печели избори след избори и нещо да се промени.
31
1
 
5
 
! Отговори
До Истината преди 7 години
Явно мисълта при Вас не си е свършила работата
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези несъбрани глоби реално са индиректна субсидия която цялото общество плаща на автоталибаните. Май е време всички да се качиме на таратайките и да запушиме софийските улици съвсем умишлено!
29
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Хората, които им е трудно да мислят, правят едни обобщения като: "*** не е свикнал да спазва правила." или "За българите спазването на закона се отнася за другите." и т.н. Все обобщения, които уж звучат правилно, но реално са изключително глупaви. Защо е така на такива хора е невъзможно да се обясни, пробвал съм го много пъти.
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този фон ми е много смешно оправданието, че "...ами няма пари за камери...", когато ако ги имаше, една от тях щеше за 1 час да "изкара" 25000 лв.Проблемът с камерите е единствено, че когато ги има, няма как да вземеш подкуп, а както знаем - катаджия без подкуп си е чисто и просто общ работник