400 на велошествие: Аз карам велосипед, последвай ме

Велосипедистите минаха от "Св. Александър Невски" до Южния парк
9 апр 2017 13:13,
16

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Над 400 любители на велосипедите организираха шествие в София по случай началото на сезона. Те тръгнаха от храм-паметника "Св. Александър Невски", за да стигнат до Южния парк.

Кампанията се провежда за трета поредна година и има за цел да популяризира колоезденето като начин на придвижване в градската среда. Тази година мотото е "Аз карам велосипед, последвай ме!", съобщи bTV.
 
За сигурността на любителите на колело е важно оборудването с лампички и светлоотразителни жилетки, както и даването на сигнал при предприемането на маневра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
тираджия преди 7 години
До do 4 от 1мене сакаш ли да ме качиш на предния капак си избиеш чивиите у ремаркето? Ай, ша ви *** от нещастните плужици шото били карали 2 тона тенекия и веке са най-големите. ама после ревете да ви вадат от тея шиб*ни консерви га се наметкате по мантинелите и по тировете дето не знаете да испреварвате.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13:Взимам си бележка. Преди 20 години, когато изкарвах книжка, правилникът за колоездачите беше различен. Явно поредният неандерталец се е намесил в "оправянето" на държавата и е подобрил правилника.До 1 / 14:Роден съм в София, живял съм и в няколко пъти по-големи градове.На такива като теб единствено книжка за инвалидна количка им се полага. Твоята явно я искаш с вграден вибр*тор.
14
2
 
3
 
! Отговори
do 4 от 1 преди 7 години
Като те кача на капака и ти избия чивиите, ше ти дойде акъл. Мразя колоездачите заради ей такива амеби като 4! Само бой ви оправя вас, ей! Селинджър от прованса, заживял в София от няколко години, взел се вече за софЕанец, палячор най - голям си ти бе, момче с нетрадиционни сексуални предпочитания.
13
1
 
5
 
! Отговори
До 4 "Гражданин преди 7 години
Гражданино, ето ти извадка от Закона за движение по пътищата:Чл. 80. (Изм. ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед едлъжен:2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.Ето заради такива "граждани" велосипедисти като тебе има толкова много жертви на пътя.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък карам Голф. Нищо,че не съм от Перник;)
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички на тази планета могат да карат велосипед, само бебетата не могат голяма работа малко момиченце бута малка количка всички могат да го правят,не е чудо-голямо
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възхищавам се на колоездачи за смелостта им когато изведнъж прелитат през Зебрата, без да слизат от колелото, карат в насрещното, когато са на 3-4 водки и се движат на зиг-заг, на каране с голяма скорост по тротоара между ходещите и нищо неподозиращи пешеходци, без никаква светлина нощем, без каска и оранжева жилетка, когато са 5-6 и карат един до друг и си говорят, страхотни са, смели и напористи. Или като ударят пешеходец бягат веднага. Дай Боже повече борци за чиста природа.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден карам около 40 минути из София и гледам нарушения:- Преминаване на червено (2-3 секунди след като е светнало)- Завиване от грешна лента, включително от най-лява лента - надясно, и от най-дясна - вляво. При 3 и 4-лентов път.- Навлизат в кръстовище без да могат да го освободят, създавайки задръствания.- "Дал съм мигач, следователно - предимство"- Каране в 2 ленти едновременно.- Паркиране 2ра лента.- Отнемане на предимство.Но, двама колоездачи един до друг са проблем? ***!
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5:Регистрираните мотори в България са грубо 170 000. Регистрираните автомобили са 3 800 000. Значи, на 22 коли се пада 1 мотор. За 2016:Жертвите на пътя са 708 души, от тях 4 са мотористи, 3ма от които си заминават по вина на шофьора на автомобила или камьона; няма пешеходци блъснати от мотористи (за 2016).Излиза, че автомобилистите са 30 пъти по-опасни от мотористите. Убитите колоездачи са 33. Колоездачи не са убили никого на пътя. Кой казваш е нагъл? Ти даже си и безочлив.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до номер 4...*** си ти и вземи ти научи правилника!!!! задължително най вдясно на пътното платно по посока на движението.... в колонс по един а не наредени 3-4 един до друг... чети преди да пишеш глупости... ако незнаеш къде... питай бай гугАл
6
5
 
6
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
След като при това хубаво време са събрали едвам 400 души представете си какъв нищожен процент са и особено през зимата, а какви пари вървят за велоалеи които не устройват нито тях,нито другите участници в движението просто удобен повод за "усвояване".
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колоездачите са като мотористите. Плачат, че не ги пазаят а знаете как карат. В насрещното, по зебра, прелитат по тротоари, резки маневри, без каски и жилетки, както им скимне. В САЩ ако не спре на Стоп, джандара го настига и глобата е 120 USD. Милост няма, участник в движението е. Такива изпълнения съм виждал, косите са ми настръхвали. И като се забучи в някоя кола е виновен шофьора. Защо? Отвратителни наглеци, с малки изключения.
4
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1:Научи правилника, селянино, или си ходи на село.Колоездачите имат право да заемат цяла в лента, карайки посредата. Карат вдясно, за да улеснят останалите участници да ги заобикалят.Карайки в насрещното, колоездачът вижда колите по-лесно, затова е предвидено в правилника. Така се намалява риска колоездачът да бъде блъснат докато заобикаля препятствия като паркирали трошляци и прочее."Велоалеите" са абсолютна подигравка, ако бяха нормални, никой нямаше да се бута в трафика.
3
3
 
6
 
! Отговори
Нико преди 7 години
В Пловдив бяха 2000 човека миналата седмица, градът има велоалей за разлика от София.
2
2
 
6
 
! Отговори
5ков преди 7 години
И да си сложат светлини на велосипедите!
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият по-голям наглец от моториста е велосипедистът! За тях червен сигнал н светофара значи премини, при наличие на велоалеи се бутаме между колите, пешеходна пътека значи да карам през нея, а не да слезна от велосипеда и бутайки го да пресека. Да не забравяме и тея, къде карат в насрещното на големи булеварди!