Джип се заби в трамвайна спирка в София

Причините за инцидента : Висока скорост и мокра настилка
Обновена: 19 юни 2017 12:35 | 19 юни 2017 10:00, Анисия Иванова
53

Снимка: Булфото

Джип "Хюндай Теракан" със софийска регистрация разби предпазните мантинели на трамвайна спирка на булевард "България" по посока НДК. Няма данни за пострадали хора.

Инцидентът става на спирка "Академик Иван Евстатиев Гешов", където върви трамвай номер 7. Тя е много натоварена в делнични дни и е истинско щастие, че катастрофата става в неделя, когато на спирката е имало много малко хора.

По непотвърдени данни джипът е каран от жена. По всяка вероятност става въпрос за движение с несъобразена скорост по мократа пътна настилка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърдението, че всички шофьори карат "съобразено", понеже не били самоубийци може да принадлежи само на човек, който никога не е карал по нашите пътища. Само преди дни аз и компания приятели в колата ми бяхме изпреварени безумно от друг шофьор, на сляпо, в завой без видимост, при пълно незачитане на нормите на безопасност.Само след десетина километра по-късно този джигит беше се праснал в крайпътно дърво. И КАТ му бил виновен с невъзможните си определения за несъобразена скорост!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо, на което не можеш да дадеш дефиниция, каквато е несъобразената скорост, трябва да бъде премахнато от закона. Никой шофьор никога не може да определи коя скорост е съобразена и коя несъобразена, докато не стане катастрофа. Колкото и да се съобразяваш с всичко, за което можеше да се сетиш, накрая КАТ и разни <много звездички> пак ти лепват, че си карал с несъобразена скорост. Всеки шофьор се съобразява с каква скорост да шофира, т.е. никой не е самоубиец, но това не е това, за което КАТ те г
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Несъобразена скорост има само в катаджийските глави и в промитите от КАТ мозъци, които са налазили форума. Е, може би е един катаджийски ***, но и той стига.
40
4
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
...примерно, караш с 30 вместо с 130 и заспиваш от бавната скорост, която ти налага ограничителния знак - едни числа отстрани...----Ако заспиваш, по-добре да не караш, не ли? И ако е моментно, наспиваш се и караш после. Но ако ти се спи постоянно, с риск да се обидиш, но случаят клони към медицински, а тогава белята е в кърпа вързана.Колкото до числата отстрани на пътя, те могат да са и забранителни, и задължителни, допълнителни и т.н. и със сигурност да се различават от тия на километража...
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 41---------------------------Напротив, всяка скорост, която не ти позволява да управляваш автомобила си безопасно е точно "несъобразена". Максималната "съобразена" скорост е разрешената за участъка. Но тя е допустима единствено при идеални условия - сух път, автомобил и шофьор в отлична кондиция. Няма как да се оправдае човек, който не е съобразил способностите си да владее колата при скоростта, с която се движи, дори тази скорост да е в рамките на разрешената!
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма "несъобразена скорост" щом не можеш предварително да я дефинираш, преди да е станала катастрофата. Какво по-просто обяснение от това да ви се каже? Примерно, караш с 30 вместо с 130 и заспиваш от бавната скорост, която ти налага ограничителния знак - едни числа отстрани на пътя, които май не знаете за какво са. Катастрофираш и КАТ ти лепват несъобразена скорост.
37
5
 
0
 
! Отговори
До 34 (До 26) преди 6 години
Измежду адресатите на коментара би трябвало да фигурира и Реалист, тъй като най-вече той се тръшкаше, че няма такова животно и определение за него. И като стана дума за последното, малко витиеватичко и по адвокатски го даваш, особено на фона на относителността. Но и дума не продумваш за едни цифри в кръгчета и квадратчета, доста и достатъчно често нацвъкани край пътя извън, както и за едни други приети за задължителни като ограничения на допустимата максимална и друга скорост в населените места.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма логика в понятието "несъобразена скорост". Логика в него виждат само тези, които не виждат по-далеч от носа си. Може да кажеш, че не си съобразил скоростта с примерно завоя, който трябва да направиш и възможностите на колата ти и на теб самия. Но не можеш да го кажеш по принцип - несъобразена скорост без да определиш с какво точно е несъобразена, както прави КАТ, но нивото на КАТ си го знаем и не трябва да падаме толкова ниско.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Един българин------------------------------Ако внимаваш - разрешените 70 в този участък са напълно "съобразена" скорост. Ако решиш да се обаждаш по телефона, да ръчкаш радиото, да се видиш в огледалото - трябва да намалиш скоростта до ниво, при което можеш да правиш тези неща безопасно за себе си и другите. И тогава "съобразената" скорост ще е друга, т.е. по-ниска от разрешената в участъка! Всичко над нея, водещо до инцидент, вече е "несъобразена скорост".Успя ли да схванеш логиката?
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До someoneОфф, брат, стига комплекси. Ми аз пък съм всеки ден по пътищата и какво? Има жени и жени. Да, определено жена почти никога няма да ти даде път, а като наближат пешеходна пътека даже дават газ, за да не се наложи да спрат. Но да кажеш, че причина за катастрофа е това, че шофьорът е жена, е наистина нелепо. Толкова турбо мъже летят през спирки и тротоари, че няма какво да се правим на интересни. *** статия, нищо лично.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много пъти от Спаси София предупреждаваха за спирките, но Кметицата Фандъкова е над тези неща и слуша само Бойко какво и каже, гражданите са последна дупка на кавала. ОСТАВКА НА КМЕТИЦАТА.
32
2
 
4
 
! Отговори
someone преди 6 години
Е, какво се правите, че жените стават за шофьори. Вие, които твърдите обратното не сте по пътищата всеки ден, за това си мислите, че е мит, НО не е. Чао
31
0
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
До Един българинИма едно единствено определение за несъобразена скорост - скоростта, с която си се движил ...... когато е станала катастрофата, независимо дали си се движил с 1 км/час, 2, 3, 5, 10 или 50 км/час. Тъй като май освен физиката, друго не признаваш, ще трябва да ти обясня като на първолак. Определението казва каква е несъобразената скорост след като е станала катастрофата, но никога не можеш да определиш скоростта преди катастрофата, за да не се движиш с несъобразена скорост.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои от спирките по булБългария са оградени с ,, кокоша,, ограда!Само Господ пази чакащите трамвая!
29
1
 
5
 
! Отговори
До Един българин преди 6 години
Избираш някакъв номер на телефона си, колата отива наляво и парапета на спирката го няма. Това според теб е несъобразена скорост, защото физиката и ти сте истина от последна инстанция.Може да не е телефона, а да търсиш станцията на радиото в колата си или каквото и да е друго, отвличащо вниманието действие. Всичките те, според тен са несъобразена скорост. Ще те успокоя - КАТ (не)мислят също като теб и също ще напишат, че си бил с несъобразена скорост.
28
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До българинаМного неща могат да предизвикат катастрофа, но явно ти освен физика, нищо друго не си учил и си като кон с капаци. Примерно, някакво разсейване и тогава и с 30 км/час да си, пак можеш с тежкия джип да събориш парапета, както е в този случай. И никаква несъобразена скорост няма. Ако толкова ти се иска да пишеш несъобразена скорост, то казваш всичко: несъобразена скорост (НС) с първо, НС с второ, НС с трето, пето, десето,..., и казваш кое как се е отразило за да стане катастрофата
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореден пример, че като ограничиш максимално разрешената скорост под безопасната скорост за пътя, катастрофите се увеличават. Правило добре известно по света и напълно пренебрегвано в България. В България като видят, че стават някъде повече катастрофи, още повече намаляват разрешената скорост в резултат, на което катастрофите се увеличават, както е според правилото.
26
1
 
3
 
! Отговори
Редактор преди 6 години
Браво, съвсем правилно заглавие.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъже жени, все тая кой кара в този трафик, всеки го засичат, всеки е засичал някого. Въпроса е че да се достигне до подобна ситуация някой е много кухо парче.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистДай тогава пример за "съобразена скорост", но от скромност може да изключиш първо лице единствено число.