Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите

Събитието ще се състои на 23 септември и се провежда за трети път
14 сеп 2017 12:54,
131
Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите
Снимка: Sofia Riders

Представителите на най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) обявиха 23-ти септември за дата на традиционното "Масово нощно каране 2017". Събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната ще се проведе за трета поредна година и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия райдъри.
 
Идеята на "Масовото нощно каране" е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението. Да се напомни, че феновете на двуколесните също са на пътя, че не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да се приберат живи и здрави у дома, заявяват организаторите.
 
Честите инциденти с мотоциклетисти продължиха и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика, от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.
 
Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия – 36%. 18% от ПТП-та са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.
 
Сборен пункт на мотористите за "Масовото нощно каране 2017" по традиция ще бъде пред входа на Историческия музей (резиденция Бояна). Оттам в 22:45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. "Околовръстен път" – бул. "България" – бул. "Константин Величков" – пл. "Независимост" – бул. "Цариградско шосе – бул. "Асен Йорданов".

Обиколката ще завърши на бул. "Асен Йорданов" 3, където мотористите ще се присъединят към Extreme Fest-партито на MIRAFIORI TEAM.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
12
 
4
 
! Отговори
Деян преди 6 години
До Моторист Пич тва е един ден в годината и то почивен на др ден шествието ше свърши към 12, макс по 10 мин ше вдигат шум на местата по които ше минат, стига глупости, затваряш стъклопакета и не чуваш нищо, вече е студено и не треа да проветряваш. Истината е че на българина му дай да хейти и един нормален коментар не прочетох. Примерно евала че се организирате, подкрепяте, че сте единнни, само хейт братче, *** и озлобения народ, *** комунисти, никой не им е виновен че не им върви живота.
53
0
 
5
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ!Дайте ми един имейл да ви пратя лично клипче как може да се кара точно по закона без никакви проблеми с правилата на движение.Конете и теглото на машината не са проблем, проблем е нагласата на 99% от мотористите и на около 70 процента от шофьорите на коли.Ако нещо бъде забранено винаги ще има начин да се заобиколи тази забрана. Нещата се постигат с разговори а не с ограниченияАз съм на мнение че много по-малко катастрофи ще има ако някой точки от закона се премахнат
52
9
 
10
 
! Отговори
Забрана за моторите преди 6 години
Няма ли да ги забранят тези мотори, та да живнем и ние, всички останали? А познайте кое превозно средство се кара винаги с над 100 км/час във населено място? А познайте кой налита на бой, защото не си предположил, че като излизаш на главен път, някъде от небитието ще ти изкочи зад завоя моторист движещ се с 200 км/час в населено място при ограничение 40 или 50 км/час.Затова забрана на моторите, а мотористите в пандиза за поне 5 години.
51
0
 
7
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ДеянТук не се говори за алтернативи, а за престъване на закона официално защото не можеш да вдигаш шум над някакви си децибели(не помня колко бяха) след 22:00А 2-3 хиляди мотора сто процета ще събудят всичко спящо.Иначе да с мотор е по-бързо от всички превозни средства (без метрото)Организаторите от СР си правят PR и не им дреме за другите.Масовите нощни карания трябва да се забранят, освен извън града на определени писти и летища например.
50
0
 
7
 
! Отговори
ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ! преди 6 години
До Моторист.Разбирам доводите ти, но се вижда че такова превъзпитаване не е възможно. Доказало се е с времето, че няма как машина с такава мощност и ниско тегло да се кара в ограниченията на закона, следователно - пълна забрана! А относно шума - та то голяма част от тях така си се произвеждат - Да вдигат шум (Харли??) Това е необяснимо за мен...
49
7
 
4
 
! Отговори
Деян преди 6 години
До Моторист Имам приятели със скутери дет ше ходят на шествието, има скутери 750 кубика, ква е разликата с мотор, че не сменяш скорости :) говорим за всички, които са пострадали от неадекватни маневри поради липса на внимание, ровене в телефона, бъркане в дупките. Интересна ми е омразата на тези хора. А само човек, които не бърза за никаде и е свикнал да работи по комунистически може да се качи на колата и да изкара 3 часа в задръствене. Останалите търсят алтернативи а те им викат престъпници :)
48
7
 
3
 
! Отговори
ЗАБРАНА ЗА АВТОМОБИЛ преди 6 години
Автомобилите в България трябва да бъдат забранени. И без това повечето са 20-30 годишни таралясници , които само се пречкат по пътя, създават задръствания и масово шофьорите си мислят, че огледалата са за украса а мигачите дори не знаят от къде се включват. Също така огромни глоби за използване на телефон по време на шофиране - минимум 1000лв. които да бъдат начислявани към данъците на съответния индивид с таралясника.
47
0
 
10
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ!Ама Госпож*, аз няма да карам тази вечер в масови карания, ако бяхте прочели всичките ми коментари по-надолу щяхте да видите, че не удобрявам подобни прояви.Но крайни изказвания като вашето са меко казано абсурдни, на пътят има място за всички, просто много хора каращи коли и мотори имат нужда от превъзпитание.В Германия ако замерят мотор с преправени ауспуси ще му ги обезшумят и собственика ще бъде глобен. Просто тук хората си правят каквото си поискат безнаказани
46
6
 
3
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 6 години
извинявайте ама как нещо което е с 200коня и тежи 150 кила се кара с 60???
45
0
 
13
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Нямам нищо против моторджиите, имам против *** които не спазват правилата за движение(независимо на какво превозно средство са се качили, че дори и пешеходците.) Ама чак па шествие през нощта за да привлекат внимание....м?
44
0
 
12
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ДеянНали за мотори говорим не за скутери :)Кви комунистичеки работи кви пет лева.Карай си по правилата и не пречи на никого и готово Не участвай в нагласени нощни карания и не тормози съгражданите си и готовоКакто казах карам 1000 кубикова пистарка и когато ми се наложи да се прибирам вечер не се раздавам така все едно от утре спират моторите.Никой не е длъжен да слуша простотията на другите след 10 часа (че и преди това)Аз не знам зам минитъра как не забранява такива прояви
43
10
 
4
 
! Отговори
Аман преди 6 години
До ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ!То и на *** трябва да им забранят да се изказват и на хейтърите, сърдити на целия свят - да им забранят да контактуват с хора, ама ей, на, и ти се буташ да се изкажаш ...
42
2
 
13
 
! Отговори
ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ! преди 6 години
До МотористЗаради вашата гъзария, милиони страдат!!! НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ??? Сред тях са и малки деца, които будите нощем. Мислиш, че е нормално в 2 през ноща да будиш хора докато се опитват да спят.НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ???
41
6
 
17
 
! Отговори
1 преди 6 години
Мен освен от дясно по друг начин от моторист не съм изпреварван. Има нещо сбъркано в тези хора....
40
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В последните 20-30 години не съм видял моторист спазващ правилата. Най-нормалното нещо е моторите да бъдат забранени в България. Те мотористите сами си го докараха до това, нормалните хора да искат да се забранят моторите.
39
11
 
3
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ!Забрана всички превозни средства, глобално, както и на тоалетната хартия...
38
13
 
21
 
! Отговори
ЗАБРАНА НА МОТОРИТЕ! преди 6 години
Моторите са най-вредното нещо в София, движат се с безобразна скорост, вдигат невероятен шум, създават безброй опасности, когато се завират между колите. ПЪЛНА ЗАБРАНА НА МОТОРИ В СОФИЯ !!!! Всеки мотор в София трябва да се спира от КАТ и да се изземва, след което да се претопява за желязо!!! Как е възможно въобще да се позволява продажбата на това превозно средство??? НАПАСТ !!!
37
6
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Тези са направо за затвора - щом е моторист, значи е престъпник. Сега шествие щели да ми правят посред нощ, а полицията пак щяла да охранява престъпниците вместо да ги арестува, както закона изисква от полицията.
36
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно ви казвам - ако бях кмет, щях да забраня нощните карания на мотори. Живея на оживен булевард, нощно време просто е отвратителен шум. Нарочно ли си правят така двигателите да вдигат повече децибели нямам представа, но на такива диванета с удоволствие бих им изпердашил няколко шамара.
35
10
 
9
 
! Отговори
Деян преди 6 години
До Моторист и си задай въпроса ако 1 мотор харчи 5/100 една кола в задръстването харчи 10. Мотора пътува 30 мин, колата ще и трябва 60. Хем по-висок разход, хем двойно повече време отделя вредни емисии. И следващия път се опитай да пребройш сутрин в час пик, колко са скутерите и малолитражните машини и дори колелата и колко са пистариките и ще видиш че хората вече са излезли от комунизма, ценят времето си, ценят природата. А тези *** комунистически канчета ще си лаят вечно и ревът за бай тошо.