Просто пиете бира на улицата? Никой няма да ви глоби!

Новата наредба в София готви санкции само за пиянски прояви
42
Просто пиете бира на улицата? Никой няма да ви глоби!
Снимка: архив, Ройтерс

Ако спокойно се разхождате в парка и пиете бира, не попадате под санкциите на готвената нова наредба за обществения ред в София.

Още по темата
Текстът касае употребата на алкохол и нарушаването на обществения ред и спокойствието на гражданите, обясни пред БНР Иван Илиев, председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет, който е един от вносителите на наредбата.

Новата Наредба за обществения ред в София, която е качена за обществено обсъждане до края на октомври на сайта на Столичната община, забранява използването на фойерверки от 22 до 8 часа. Глобата е от 100 до 300 лева.

Толкова е наказанието и за организиране на гонки. Документът забранява още шумните увеселения в жилищни сгради от 22 до 8 часа и налага глоби за пиене на алкохол по улици, площади, градинки и паркове, ако това е свързано с нарушаване на обществения ред.

Илиев каза, че в момента редът на територията на Столична община се осигурява от документ, който е писан преди повече от 15 години.

Ясно е разписано какви са правата и задълженията на органите, които са компетентни по тази наредба - кметът на Столична община, районни кметове, представители на Столичния инспекторат, СДВР, пожарната и др. Контролът по тази наредба се осъществява или чрез регулярните функции, които изпълняват тези органи, или по сигнали на гражданите.

Илиев обясни, че нарушителите получават акт и ако не внесат сумата, той се препраща към НАП.

Представителят на Столичната община каза и как хората могат да дадат своето мнение по документа: "На сайта на Столична община са качени и контакти, на които могат да изпратят хората имейл със своите мнение и предложения по конкретни членове на наредбата в срок до края на месеца. Освен това на 19-и ще имаме представяне и обществено обсъждане в Столична община с гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УМЕЛО СА СКРИЛИ ТЕКСТА В КОЙТО СЕ НАКАЗВАТ ПРОТЕСТИТЕ АКО СА БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ КМЕТА И СЕ НАЛАГАТ ГЛОБИ НА ВСЕКИ ОТ ПО 300 ЛЕВА!!!ЦЯЛАТА ЦЕЛ НА НАРЕДБАТА Е ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ВЛАСТТА!!!
13
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво правим в навечерието на Нова година без фоерверки и музика??
12
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не сме били руска колония. Никога не е имало съветски или войски на варшавския договор в България. Нямало е бази на Варшавския договор. Военната техника се купуваше нова и съвременна. Собствено военно производство и поддръжка.
11
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе глоби веее,тия алкохолици,глоби якии никво пиене,брат и въвеждане на ислям.
10
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До коментар 1.Във всички големи европейски държави,които съм обиколил,пиене на бира в парка е практика и не се санкционира по никакъв начин. То има и логика - разбирай го като един вид пикник, разтушаване сред природата.В Германия къркат бира навсякъде, по всяко време. Виждал съм да пият в 6ч. сутринта в метрото, преди работа. Не се санкционира,позволено е,няма ограничение за употреба на обществени места. Имат и специално "детско" вино,за непълнолетни,абсолютно легално е. Културни особености.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрогарите ще страдат.
8
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е да спрем с руските порядки и да въведем европейски.В Русия се наливат навън като скотове и падат после и спят на улицата.Все пак минаха 23 г. откакто не сме руска колония.
7
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Името на новия строй, който строим, е демократична диктатура. Глоби и глобички за всичко, камери навсякъде. Права за животните, безправие за хората.
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук в превозните средства как ухае... Защо в чужбина не мирише така на пот, мръсни дрехи и хора?Българите иначе били арийци, били бели, били най, най.
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и по улицата и по превозните средтва и на работа е пълно с дрогирани и пияни. Какво правим с това?Предлагам на работните места в България да има дрегер за алкохол и дрога. Половината от "колегите" ще излетят от работа.
4
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язък тъкмо си викам, че кварталните психично болни русофили дет се наливат всеки ден на пейката пред блока ще се разпръснат...
3
1
 
15
 
! Отговори
хххх преди 6 години
Сега също се наказват такива хулигански прояви, защо да се обвързват с бири,а не с гири или баири например
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма грижи ))Пиене ,пушене на открито и закрито !Демокрация ))Който не му харесва ...Терминалите ги знаете !
1
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция ако пиеш на улицата и влизаш в затвора за 24 ч.Навсякъде по света не е прието да пиеш навън освен ако не си в заведение и се наказва. Тук е пълно навсякъде с дрогирани и пияни, даже дърпат коз навън пред всички и се наливат навън пред всички.Руска му работа.