XXI век, "Филиповци" - 6000 души, 50% без вода

Водомери има само в училището, здравния пункт и в една фондация
55
XXI век, "Филиповци" - 6000 души, 50% без вода
Снимка: Булфото, архив

След като от ВМРО се заеха да пишат закон, с който да се криминализира неплащането на питейна вода, духовете в ромското гето "Филиповци“ се разбудиха.

В махалата водомерите са три – единият е в здравната служба, другият е в училището, а  третият  - в частна фондация.

Още по темата
В квартала живеят 6000 души, а половината нямат вода, обясни кметският наместник Мирослав Колев.

Според него никой не е отказал да си плати водата, но проблемът е, че хората нямат водомери и прехвърли топката в полето на "Софийска вода".

"Имаме 1000 молби дадени, пускаме ги от 7-8 години, но досега никой не ни е обърнал внимание“, отсече той пред Нова телевизия.

През махалата минавала една тръба, поставена там през 1957 г.

Жител на квартала обясни, че "Филиповци" е изграден от 1955 г., когато насила били пратени 250 човека да живеят в "нечовешки условия с общински тоалетни".

"От тогава досега никой не се е сетил за нас, тези палячовци от ВМРО си правят пиар на наш гръб, а ние трябва да съдим общината, защото мръсния канал минава над водопровода и децата ин пият отпадни води“, скочи той.

Според него има двоен стандарт за българи и за роми.

Възрастна жена призна, че живее в общинско жилище във "Филиповци“ от 35 години и никога не е плащала вода.

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера коментира, че реално няма загуби на вода, има кражби и със сигурност проблемът не е само на София, а и на много други места и като пример посочи Сливен и Търговище.

"Накрая сметката плаща изрядният потребител, за да стигне водата до чешмата, има разходи и някой трябва да ги плати, защото безплатен обяд няма“, настоя той. 

Според него жителите на "Филиповци" и "Факултета" ползват два пъти повече от средната консумация на вода на човек в останалите квартали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То само водата да ползваха безплатно. Ами тока дето не плащат е 5 пъти по-скъп от водата.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жител на квартала обясни, че "Филиповци" е изграден от 1955 г., когато насила били пратени 250 човекаХаха. Насила са ги довлекли тук всиките шведи от провинцията, насила са ги включили към ВИК и ЧЕЗ, без водомери и електромери. Направо с насочени пушки са ги заставили да си строят бараките на общинската земя.
7
1
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Бойкооо, Бойко! За нищо не ставаш, Бойко!Асфалта не се ядял, ама нищо не си направил с асфалта, виж пътищата ни са по-лоши от тези в Танзания, Алжир, Мали и Гана!!!Със водата очевидно е същото положение. В Танзания, Алжир, Мали и Гана нямат такива проблеми с водата, каквито имаме ние!!!Бойкооо, Бойко, къде си тръгнал? Не само в Европейския Съюз, на всички континенти трудно можем да намерим държава бедна като България. Има само малки изключения, по-бедни от нас.
6
0
 
7
 
! Отговори
100 ян преди 6 години
До 1Отговора ще бъде, че е фирмена тайна или ще застраши националната сигурност.
5
0
 
23
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
"Накрая сметката плаща изрядният потребител, за да стигне водата до чешмата, има разходи и някой трябва да ги плати, защото безплатен обяд няма, настоя той?!Има, как да няма безплатен обяд, от казаното по-горе става ясно, че за някой има . Аз плащам водата (обяда) на ***.А и да беше само този обяд (вода)...
4
0
 
24
 
! Отговори
един друг преди 6 години
Само един въпрос имам: ДО КОГА ?
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"XXI век, "Филиповци" - 6000 души, 50% без вода"И в 21-ви век водата се плаща.
2
1
 
27
 
! Отговори
13 преди 6 години
ТАЯ, дето 35 г. не е плащала вода, АКО БЕШЕ БЪЛГАРКА- СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ ЩЯХА ДА И ПРАТЯТ!!! ЩОМ ЖИЛИЩЕТО Е ОБЩИНСКО- се предполага, че общината я е плащала водата!НЕ ВЯРВАМ В ПАТРИОТИЗМА НА СОФИЙСКА ВОДА!ЗА РОМИТЕ - ВСИЧКО Е ПОЗВОЛЕНО, ЗА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ - ИМА Г Е Н О Ц И Т!
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка на ГЕРБ.