Трамвай затисна жена, племенниците й – вътре. А ватманът?

Нито един от пътниците не реагирал на инцидента
Обновена: 24 окт 2017 09:01 | 24 окт 2017 08:58,
52

Инцидент със столичния градски транспорт от вчера сутринта за щастие се размина без сериозни последствия.

Трамвайна врата затисна млада жена, а малките й племенници продължиха пътуването, докато никой от пътниците не реагира.

Като всеки ден, Радостина води двамата си племенници на училище с трамвай номер 7.

Двете деца, на 6 и 8 години, се качват преди нея, но тя остава навън затисната от вратата на мотрисата.

Радостина изчаква следващия трамвай, който пристига след 2 минути и моли ватмана да се свърже с колегата от предната мотриса, защото е притеснена, че малките деца са без придружител.
 
Радостина подала жалба в Столичния градски транспорт.

Ватманът, по чиято вина вчера трамвайна врата затисна жена в София, ще бъде санкциониран с глоба от порядъка на 15-20 лева, съобщи пред Bulgaria ON AIR зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев, който поднесе извинение на семейството за безпокойството.

"Ватманът не се е убедил напълно категорично, че всички пътници са се качили в мотрисата. Не е подходил с необходимото внимание, въпреки че тя е чакала с тъмни дрехи на последната врата. Понечила е първо с ръката да подходи към трамвая", обясни случая инж. Василев.

"1 млн. пъти на ден се отварят и затварят врати, няма как да се избегне такъв инцидент", подчерта инж. Василев за "България сутрин" и препоръча на всички родители да държат децата си за ръка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
20
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
"1 млн. пъти на ден се отварят и затварят врати, няма как да се избегне такъв инцидент"Това е обобщава причината за всички недоразумения в БГ. Назначават не активни хора, които да търсят решения и да мислят, а такива, чиито капацитет се изчерпва с фрази като горната.
27
0
 
13
 
! Отговори
Meanwhile in Japan преди 6 години
Висят хора по перона които гледат дали всички са се качили в мотрисата, у БГ-то висят по кафаните и псуват съдбата и Великите сили.
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименС тази разлика, че проституцията на околовръстното започва от 50 лева, а на този т.наречен ватман, който е срам за професията си ще го почешат само с 20...Трябват по-сериозни глоби и мнооого по-голяма дисциплина на шофьорите в градския транспорт. Постоянно пушат цигари, като застудее не отварят предна врата, защото им било студено, лятото не пускат климатик понеже на пuкльовците ще им изстинат яйчниците и т.н. и т.н.
25
3
 
24
 
! Отговори
CERBER преди 6 години
Такива инциденти ще стават все повече. След като риска за невниманието се оценява на 20 лв. , всеки ще бъде все по-небрежен. Дано жената си наеме адвокат, да минат 3 години по дела и поне да вземе 5К.
24
5
 
10
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 6 години
ПРОФЕСОР ТЮХЧЕВ В "БЕЛИТЕ" СТРАНИ СЕ КАЧВАТ ОТ ПЪРВАТА ВРАТА ЗА ДА СИ КУПУВАТ БИЛЕТ ОТ ВАТМАНА/ШОФьРА . НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕН.
23
8
 
9
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 6 години
ПРОФЕСОР ТЮХЧЕВ В "БЕЛИТЕ" СТРАНИ СЕ КАЧВАТ ОТ ПЪРВАТА ВРАТА ЗА ДА СИ КУПУВАТ БИЛЕТ ОТ ВАТМАНА/ШОФьРА . НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕН.
22
5
 
10
 
! Отговори
sport преди 6 години
До Do 17E, къде в трамвай или метро, пасажерите се качват само през първата врата?
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е ужасно наистина, но честно казано виждам вина и в шофьора, и в пътничката. Имам деца на 2 и 7 години и винаги като се качвам в превозно средство - живея в нормална държава с правила и отношение - и все пак малкия го взимам на ръце, а баткото за ръка и се качваме заедно в трамвая
20
1
 
36
 
! Отговори
пътник преди 6 години
Точно по тази линия такива случки са общо взето ежедневие. Редовно вратите се затварят нарочно докато хората се опитват да се качат и няма как да се оправдае че не ги е видял при положение че има цяла опашка от хора които чакат да се качат.
19
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера - ректорът-плагиат счел случая за приключен. Днес - "глоба от 15-20 лева".Ежедневната подигравка на държавата България с всички нормални хора.
18
7
 
12
 
! Отговори
Do 17 преди 6 години
До До професора по долуНе се прави на интересен. Примерите са мнооого в Европа.Ако ти не си виждал, това си е твой проблем.
17
8
 
24
 
! Отговори
До професора по долу преди 6 години
И 15 харесали му коментара.Къде по "белия свят" си видял мотриса(трамвай, метро) да се качват само през предната врата, защото аз не съм видял до сега. Ама ги пишете един дивотии.....
16
11
 
8
 
! Отговори
Селтака преди 6 години
Селяните като мен да се научат да ползват градския транспорт.Като няма място не се качвай!
15
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нито един от пътниците не реагирал на инцидента"Е много ясно, все пак става дума за балканската *** България. Тук всеки е за себе си и заедно против другия. Ако се чуди някой защо 30 години си седим едно голямо село.
14
2
 
29
 
! Отговори
Седморката на Блейк преди 6 години
Това не е единичен случай. Свидетел съм, че в трамвай 7 и друг път са се случвали подобни инцитенти. При друг подобен инцидент на последната врата на трамвая бабата остана на спирката, а внучето (момченце на окло 6 години) потегли само в трамвая. Добре, че останалите пътници в трамвая реагираха адекватно и мотрисата спря.
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знаем, че водачите в Градския транспорт са все *** ле трактор, сбироток от цяла България, какво се учудвате.
12
4
 
28
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Е как така хем ЗАТИСНА,хем ОСТАНАЛА на спирката да чака следващия?!
11
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години един такъв "невнимателен" уби моя съученичка. Слизала от автобуса, когато онзи затворил вратите и я затиснал, влачил я цяла спирка преди да разбере! Така, че 20 лева е направо смешно! Да не говорим, че жената просто е имала късмет, че не е била ранена. Светът ли ще свърши ако изчака още 10 секунди, а?
10
13
 
22
 
! Отговори
FALL преди 6 години
Грешки стават. Нека глобата да бъде 20 лева! Ама ако пуши - нека глобата е 200 лева!-защото това не е грешка, а наглост.
9
3
 
11
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
До еоУ,със сигурност, щото мамин Прасчо е казал на всеки 5 мин. новина!