Фандъкова и Московски режат лентата на пътя до летището

Скоростната отсечка ще свързва бул. "Брюксел" с Терминал 2
52
Фандъкова и Московски режат лентата на пътя до летището
Снимка: Монитор

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открият новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до летище София, съобщиха от Министерство на транспорта. Лентата ще бъде прерязана тази сутрин в 9:30 часа.

Проектът с обхват от бул. "Брюксел" до ул. "Мими Балканска" е на обща стойност 13,7 млн. лв. с ДДС, а финансирането е осигурено от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Строителните дейности стартираха през септември 2016 г., а срокът за пускане на няколко пъти беше удължаван. Първоначално пътната връзка трябваше да бъде готова през октомври, след това през ноември, беше удължена и за трети път до края на миналата година. Последният обявен срок беше за февруари тази година, но трасето е готово два дни преди официалното откриване на българското председателство на ЕС.

В обхвата на дейностите е включено изграждането на директно скоростно трасе от бул. "Брюксел" до Терминал 2 на летище София и две пътни връзки до Терминал 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направили са прилична връзка между двата терминала и бул. Брюксел - чудесно! Ясно е, че това няма да оправи проблемите с трафика в града, но поне няма да се излагаме пред чужденците, което пак е добре. Мен ме интересува повече какво правим с провала на Дондуков! Кой ще поеме отговорността за това! Не ме интересува дали ще го кърпят гаранционно или не! Искам оставки! Там потънаха 7 млн. лв!
22
9
 
13
 
! Отговори
НЕ РАЗБИРАМ! преди 6 години
Аз, хора, съм роден в източните квартали и смея да твърдя че познавам трафика и проблемите им. Може ли някой по-вещ да ми разясни: кому е нужен този път, кое задръстване оправя, на кой служи, защо са похарчени парите?
21
0
 
16
 
! Отговори
oilufthr преди 6 години
Що не дойдат да видят примерно Цар Борис III каква е ***??????????? И никой не си мърда пръста.
20
1
 
10
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
Лошо качество направените пътища по цяла северна българия.Поне даи боже в София да е качествена.Едни и същи фирми строят тези пътища и няма подобрения.В строителството има един важен канон? Пресечена и Непресечена точка:Не се спазва!Затова стават тези катострофи по тези кръстовища.Имало воина по пътищата а затова е виновен сивия кардинал.Как ги давате тез пъри на фирмите които не полагат асвалта поне както трябва.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taja selendurka milionerka da varne komisionite da opravi dondukov i dr ulizi kak oschte stoli4ani ja tarpat taja milionerka pisluschnizata na gerb kompania da di podade ostavkata ne da reji lenti boiko kade e kakvi sa tia ubiistva v bg sram posor 2018 s ubiistva G da po4va kak ima 100 firmi kak dava na gerb 30000 sa isbori v cik e bil ijas e bg narid uska spokoistvie rabota sdravna sistema ne laji po tv 200 lv prnsii a toja 100 firmi ot kade sabogatjaha mutrite i sem im milioneti miliarderi
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тоя път е построен още по тошово време, какви ленти му режат???
17
2
 
16
 
! Отговори
бай х преди 6 години
е та след всяко пропадане на пътя лента ли ще режат ?? смешници
16
16
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Боже колко сте оскотяли в коментарите си долу....Тая държава от мърморковци няма да се оправи.
15
2
 
24
 
! Отговори
Дам преди 6 години
И после викат - не правели нищо за хората...Ми, ето направиха да е по-лесно и по-удобно пътуването на тия дето напускат страната...Не е малко това, все пак идеята е да се изнасят повече хора от тук, а ако не се сещате, защо - това вече си е ваш проблем...
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
д3урла ли се казва тоа дето трие коментарите тука .............хаха.......
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гепачката продължава с пълна сила. И как искат тези министъри и кметове да бъдат уважавани, като вчера са били нули, днес тънат в разкош и самозабрава. Картофелия освен, че не разбира, разсипа София, краде като луд с къртечница.Каквото направи оцелява една зима и настава време за ремонти. А онзи пейзаньор Крусев, той да си взима потурите и върне на село. Българинът е отвратен и отчаян от начина на живот който му се налага, освен бедността и корупцията, бандитизма и престъпността, започва да бяга
12
3
 
13
 
! Отговори
СЕВЕРНОКОРЕЕЦА преди 6 години
Айдеее заминааа си хората от БГ-мугристан
11
2
 
9
 
! Отговори
Стоян Динков преди 6 години
Казано ти е бе *** -едни и същи сте
10
3
 
6
 
! Отговори
До: 8 преди 6 години
Ама не сме от ваще Дасикане Рома
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова и р+омчето на ГЕРБ
8
7
 
13
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Защо не пишете, че тази отсечка беше започната от Стани Шеф. И колко пари глътна тогава, за да направят 2 бетонови колони.
7
2
 
10
 
! Отговори
До 5,7 преди 6 години
Всички жaaraли сте еднакви
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Moskovski bulgarian gipsy
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аферим 14 Милиона -Ашколсун ! КонгреЧулейшън. Е,това е манна небесна и Алчност безкрайна!
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Moskovski e baro go6o , nie ot Faukteta go bi4ame ha6 4ovrk e ot mahlata