"Зелените билети" се изчерпаха, не стигнаха за всички столичани

Йорданка Фандъкова поясни, че са закупени над 10 хил. от еко билетите
28 яну 2018 22:01,
96
"Зелените билети" се изчерпаха, не стигнаха за всички столичани
Снимка: БТА

"Зелените билети" за градския транспорт бяха изчерпани преди всички столичани да успеят да се възползват от тях, съобщи bTV.

Още по темата
И днес в столицата бяха отчетени високи нива на фини прахови частици.

Поредният ден с мръсен въздух в София принуди Столичната община да вземе извънредни мерки и за първи път софиянци имаха възможност да пътуват с еко билетчето. То струва 1 лев и важи за цялата градска мрежа за целия ден.

При закупуването върху него се слага печат с датата, за която важи.

Още по обяд на много места билетите вече бяха свършили, а гражданите бяха принудени отново да плащат по 1,60 лв. за всяко пътуване.

През деня Йорданка Фандъкова поясни, че са закупени над 10 хил. "зелени билета", като на местата, където са изчерпани, се зареждат нови.

"Това се прави за първи път и тепърва ще оптимизираме организацията", обясни още кметът.

"Зеленият билет" е само една от над 100-те мерки на общината за справяне с проблема с мръсния въздух.

Въпреки неуредиците, хората в метрото бяха доволни. Днес се навършват и 20 години от началото на столичното метро. С пускането на третата линия годишно ще се пестят 90 хил. тона вредни емисии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
40
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 6 години
Лицемери! В неделя когато градът е празен та празен, ще го пазят от колите.. хаха Пуснете ги тези билети, но в работни дни... да ама не, няма да ви излезе игричката! Щото ще се задръстят рейсове и метро, пък тогава ще се чудите какво да правите.. Идеята е добра с тези билети, но не сте готови за цял град в работен ден да го направите!!! А в неделя.. смешно е :)))))
23
2
 
29
 
! Отговори
Инженер преди 6 години
Днес е неделя и така или иначе нямаше движение. Безсмислена работа! Реалната цена на транспорта е левче и трябва да остане за постоянно. Трябва да се инвестира и в качеството. Иначе, сега е просто една евтина ПР кампания.
22
3
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Но зеленият хайвер - не...
21
4
 
11
 
! Отговори
сопрете се преди 6 години
вместо секи да си напише мнението, тука стана като чат на десетокласници преди дискотек а които обсъждат пиенето жените бмв и студентски град ужас
20
2
 
10
 
! Отговори
?!?!?!?! преди 6 години
Лелее, какви са тези ругатни, бе!Заради вас ще изчета всички коментари още от началото, за да разбера за какво се скарахте така люто!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кутевиста е в амок ХАХАХАХАХАААААААААААААААААААААА
18
3
 
2
 
! Отговори
Циник преди 6 години
До до 30Мислех че аз съм най глупав ама ти ме биеш от всякъде-БРАВО
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И днес в столицата бяха отчетени високи нива на фини прахови частици."Интересно след колко дни ще им просветне на хората, че зелените билети са PR акция на общината и нямат ефект върху намаляването на вредните емисии.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23: Да, плиткоумна сепио, ще се "изчисти". Накрая, за съжаление, само *** като теб и шведи ще останат. Няма да има кой да ви плаща пенсиите, отпадъци такива!!!
15
1
 
10
 
! Отговори
интересса преди 6 години
Като в сичко в тая държава измислено недоизмислено започнато недовършено пари труд на ветъра както и метрото и сумати други неща и накрая терминал 2 ...
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още 32 дни трябва да издържим със семейството! На 2-и март е еднопосочният ни билет за Виена. 40 пропилени години тук, в "територията". Жалка история. Не миеш улиците, по новите ограничители на велоалеите има купища кал и пясък, която никога няма да се изчисти, шведите горят отработено масло, дограми и дрехи, правиш се, че не виждаш всичко това, молиш РАЗУМНИТЕ ХОРА да слязат от колите, ние го правим заради децата ни, и се почва със селските вечеринки - зелен талон, дата, ама то ги няма...Тъпня!
13
4
 
14
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 6 години
Твърдо против безплатния градски транспорт, защото и без това от там се краде като за последно . , а сега дайте да вкарваме още пари за облагодетелстване на една част от народа (ползващите го) , за сметка на друга. Иначе което направи Фантагерю беше да ви вдигне цената и сега я приветстват , че им смъкнала билетите на реалната цена.
12
2
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Ти сериозно ли?
11
3
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
смешно си кутевисче
10
7
 
11
 
! Отговори
Пипилота преди 6 години
До 2, с внучката...Точно днес трябваше да държите детето вкъщи - а не като бае ви *** да хукнете, че да не изпуснете далаверата с евтиния билет. Жалки сте! Жалко и за хлапето, с такива роднини.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Прах в очитеКато не ти харесва ,обратно на село
8
2
 
28
 
! Отговори
Прах в очите преди 6 години
Пуснати са 10 000 билета=10 000лвНаправете транспорта безплатен,когато има замърсяване,всичко друго е прах в очите.Столична община няма да забогатее с тия пари,излагате се.
7
7
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Първите 7 "коментара" са драскани от ОНИЯ 80%
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 7А само *** ли са?????????????????????
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хда ама на тях не им се е налагало да "сЪжителстват" с турци