Трамваите закъсаха – катастрофират, аварират...

Нарушения в графика има по няколко линии в София
26 фев 2018 11:10,
27
Трамваите закъсаха – катастрофират, аварират...
Снимка: архив "Булфото"

Някои от трамваите се движат със закъснение, съобщиха от Столичната община.

Рано сутринта автобус и трамвай катастрофираха на бул. "Цар Борис III". Няма пострадали при инцидента, но произшествието причини проблеми в движението и натрупа закъснение на трамваите.

Инцидентът е станал към 6:00 часа. Автобусът е пътувал за гараж, трамваят е бил №5. Щетите са само материални. Това съобщи Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност, цитиран от "Фокус".

"В участъка се натрупа по-голямо закъснение. Трамваите там закъсняха доста – с около 40 минути. В момента вече този интервал е избит и максималното закъснение е около 15-20 минути, то е за линиите 4, 5 и 11", допълни Пеков.

Авария причини нарушения в графика и на трамваите по линиите 20 и 22. Затруднено и е движението на автобус 29 и 30 до село Балша. Временно е скъсен маршрутът на 65 линия, като автобусите не стигат до квартал "Манастирски ливади" и обръщат на колелото в "Гоце Делчев".

От Столичната община отново призоваха гражданите при придвижването си в града да ползват градския транспорт.

Шофьорите да излизат на пътя с личните си автомобили само при необходимост, както и да шофират със съобразена с тежките зимни условия скорост.

Поради навявания и опасност от лавини остават затворени за движение пътищата в природен парк "Витоша"- "Драгалевци- Алеко" и "Бояна- Златни мостове".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
густо ми е преди 6 години
и кво плашат хората с тая зима, паднали са 15тина сантиметра сняг, ми зима е, нормално е. По новините все едно идват белите бродници
23
1
 
0
 
! Отговори
густо ми е преди 6 години
От както заваля се пътува много лесно, почти няма коли по пътищата, от офиса до нас го взимам в час пик за под 20 минути. Пътищата са проходими при зимни условия, повечето не са изкопали колите от преспите и са хванали рейса, което за мен е прекрасно, карам 11 годишна евтина бричка но 4х4 (купих я под 7 хиляди лева) и кварталните непочистени улици не са ми проблем, градския едва ли ще ползвам, трябва да се прекачвам 2 пъти и с тия закъснения - НЕ МЕРСИ - 15 минути с колата или час и нещо с рейса
22
6
 
21
 
! Отговори
фън дък преди 6 години
да използваме градски транспорт който закъснява с по 20 мин евала на леля фандъкова а антибиотиците и витамините боко тиквата ли ше плаща аиде сички по голфчетат и беемветата и майната на гр АДСКИЯ
21
3
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
17 см сняг в София не е природно бедствие. Няма основателна причина Фандъкова да иска да не си ползваме колите и да пътуваме с градския транспорт. Даже обратното - в такова време, повече хора си ползват колите, вместо да мръзнат по спирките. По-добре фаднъкова да помисли и за пешеходците, че от това чистене на булевардите с химически смески, пешеходците не могат да преплуват кишата по улиците. Отдавна стана ясно, че няма нормална организация на снегопочистването и само се краде.
20
7
 
23
 
! Отговори
Фандък сура преди 6 години
Във въздуха ги ловим. Всичко е наред. Това са фейк новини.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kakvo praviat v Canada i skandinavskite strani? te imat dylgo i mnoogo sniag
18
2
 
33
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
Не е валяло цяла зима и трябва да имат нафта и препарати в изобили за почистване ...Просто не е сериозно. Пътувах Неделя срещу Понеделник през ноща и нямаше нито един снегорин от ЦУМ до Обеля. Не казвам , че трябва да е супер чисто , но не се правиха дори и опити за почистване. Това е ***.
17
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече,никога няма да послушам властите.Ходя на работа в Периферията (индустриална зона),сменявам два рейса. Отидох,на работа с час, закъснение.Шефа вика,ще се глобяваме,и аз поне не съм от хората дето се оправдават,викам му: Прай квото знаеш,и това,щото не си тръгнах с колата. Jebem vi otca.Майка Ви нещастна, общинска.
16
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Тая година за пръв път в историята на България вали сняг. Кво да се прави - изненадАхме се.Аз се изненадАх, че тая година зима няма ама лигльовците пак реват от малко сняг.
15
29
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 14 червен долен анонимник. И какво - Фандъкова и климата ли трябва да контролира, бе ***?
14
9
 
44
 
! Отговори
дърт узкукуригал преди 6 години
По байтошово време нямаше сняг и си живеехме по-добре
13
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМА НАЛИ ИЗБРАХТЕ ФАНДЪКОВА БРЕ????
12
15
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Столичната община отново призоваха гражданите при придвижването си в града да ползват градския транспорт.---какво да ползваме Градски Транспорт като очевидно не работи бе да ву еб... майката убита. Всяка година , ВСЯКА - ЕДНО И СЪЩО НЕЩО !!!!РАЗКАРАЙТЕ МАЛОУМНАТА ДАСКАЛИЦА ОТ ТАМ !!!
11
7
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закриха олимпиадата в Пьонгчанг и започна Софийската зимна олимпиада в градски условия.
10
5
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като казват, че градският транспорт е или аварирал, или се движи с такова закъснение, че те чака бяла смърт на някоя спирка, общината призова гражданите при придвижването си в града да ползват градски транспорт, а не колите си. Ами да се смееш ли да плачеш ли???
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сутринта в 8.40 бях на спирка западен парк. трябваше да пътувам 4 спирки с тролей 6. бях на моята спирка в 10 часа. не се изненадах,защото е зима. кой още се изненадва ? добре,че колите пътуваха на дистанция 10-15 метра. виж, това ме изненада ! съвестни ли бяха или си пазеха колите?
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи трамвай се е врязъл в автобус в ненатоварено време, и ни призовават да ползваме градски транспорт. Дори не казахте шофьорът или ватманът е виновен. Минах през горнобански към 8:00 за всеобщ ужас с личния автомобил. Автобусът още си стоеше в кръстовището огънат от нещо голямо през вратите.
6
15
 
28
 
! Отговори
Славов преди 6 години
Не смятате ли заглавието за неуместно. Заради един закъсал трамвай, целенасочено подтиквате хората да не спазват препоръките на общината. Не смятате ли, че това е лошо за обществото???
5
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е. да ползваме нещо, което не работи?