С риск за столичани: Глутница кучета по улиците, до училище...

У нас има най-много случаи на заболяване от кучешка тения
27 фев 2018 07:10,
57
С риск за столичани: Глутница кучета по улиците, до училище...
Снимка: HelpBook

Сигнал за глутница улични кучета в близост до столичното 5 ОУ "Иван Вазов", кв. Павлово, бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – HelpBook.

На кадрите, които са заснети на 25.02.2018 г., не се вижда, но едното куче имало пластмасова "обица" на дясното ухо, вероятно представляваща маркировка, поставена при предишно хващане, пише авторът на сигнала.

С риск за столичани: Глутница кучета по улиците, до училище...
Снимка: HelpBook

"Странна е политиката на Столичната община, която "Екоравновесие" изпълнява като общинско предприятие. Защо заловените безстопанствени кучета се пускат отново на улицата след кастриране и обезпаразитяване? Да не би кастрираните животни да започват да познават закона за движение по пътищата и престават да излизат внезапно на пътя? Или веднъж обезпаразитени, ефектът на противопаразитния препарат трае вечно?", четем още в него.

Гражданинът се обръща към институциите с въпрос не са ли притеснени от факта, че в България има най-много случаи на заболяване от кучешка тения, измежду всички страни в ЕС, като това може да се види в справка на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC).

Преди дни е изпратен още един сигнал с подобен случай, като в него се пояснява, че глутница, която се състои от 4 големи кучета и 13 малки, напада минувачите по пътя. Посочен е и адресът: гр. София, 1186, с. Герман, ул. "Врана" 26 (пряка на "Цариградско шосе" 166).

Авторът на сигнала уточнява, че се надява на бърза реакция, преди малките кученца да пораснат и да станат агресивни и опасни.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждате каква голяма част от хората са ***, жестоки и убийци, но все друг ви пречи . На комплексарите все друг им е проблема, голямо геройство е да тровиш невинни същества.Рсно или късно всичко се връща.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ
18
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми ако трябва да се изнасяме от България, да не пречим на кучетата ?да ни хапят, да ни лая, то голям стрес за тях ...
17
3
 
22
 
! Отговори
дали се прави така преди 6 години
Ежегодната ваксина за бяс е задължителна за България за кучета и котки.Профилактично обезпаразитяване е необходимо да се прави всеки месец при кучетата и котките, които излизат навън.Дали се спазва това с пуснатите на улицата след кастрация кучета?!
16
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Два пъти ме е хапало куче без изобщо да съм го предизвиквал. Даже не съм го забелязал. . И двата пъти ме нападна, като се приближи зад мен и заби зъбите си в крака ми. Балдъзата е дългогодишна кучкарка, има винаги поне 2 кучета. Преди година я ухапа жестоко някакво друго домашно куче. Ухапа я жестоко по бедрото! Така че, не пишете разни *** клишета и не издигайте в култ кучетата.
15
7
 
32
 
! Отговори
месара преди 6 години
къде са организациите дето защитават уличните кучета, защо не си ги приберат в домовете на топло, па да ги нахранят, как може така, те на топло, а кучетата на вън на студа?!
14
54
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучетата на никой не пречат. Кучетата са по умни от човеците! Ако едно куче не го дразниш то никога няма да те нападне! Виждал съм пикльов.ци на по 10 години как дразнят и замерят кучета! Кучетата спокойни си лежат а тези нарочно ги дразнят. Е това добро отношение ли е към куче? После някои ревът че куче ги е нападнало. Ами ще ви нападне това е инстинкт за самосъхранение. От такива е озлобено. Затова си възпитавайте децата в добро отношение не само към кучета а изобщо към всяко животно!
13
16
 
41
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 6 години
ДОКОГА ще търпим кучетата да са със специален статут в държавата? Защо трябва да се съобразяваме с техните "територии" и да заобикаляме по другия тротоар разни глутници? Защо трябва да заобикаляме и прескачаме легнали кучета в подлезите на метрото и пред супермаркетите? Защо, ако някой ги прогони с тояга, веднага се се появяват разни откачени "четирилаповци", които викат Зоополицията на Халваджиянци? Защо и докога?
12
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в Бояна има голяма глутница. Нощем обикалят навсякъде, а денем пречат на малките деца да се прибират сами от училище и родителите им като гламави ги возят с коли за по 500м. И всичко това заради група истерични кучелюби които постигнаха прекалено много.
11
11
 
50
 
! Отговори
нетолерантен преди 6 години
Всички бездомни кучета се прибират , дава им се 1 месец срок за осиновяване, ако никой не ги ще ликвидация , който протестира да му се даде по негов избор 1 куче от приюта с чип и ако някога това куче бъде заловено на улицата , да се глобявя с 1000лв , този който го е върнал на улицата . Само финансова отговорност ще спре разните псевдозащитници на животни. От мен един нетолерантен гражданин толкова.
10
9
 
30
 
! Отговори
123 преди 6 години
Бе и аз имам куче, ама това с тия помиярчета е прекалено. Да не говорим, че има места като това, къдеот не можеш да минеш без да те нападнат. Мене не ме е страх, но пак ме лаят такива глутници. Хубавото е, че повечето все още имат страх пт човека, ама с тая толерстия докога ли ще е така.
9
5
 
32
 
! Отговори
И преди 6 години
друг път съм го казвал.В по-крайните квартали на населените места,разни пазачи на складови бази,гаражи,сервизи,цехове и пр. предимно невъоръжена охрана,от страх първо от проверяващи ги шефове, и второ от нападение,примамват и завъждат цели глутници от скитащи песове. И ако някой пешеходец или още по-лошо велосипедист или моторист мине, се нахвърлят да хапят.После дядката вдига рамене и вика ми не ги знам на кой са, те са скитащи и така.Да ти е кеф да го хванеш и да не казвам какво после...
8
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кастрирайте лудите кучкари. Заради тях София прилича на тоалетна и е пълна с изоставени бездомни кучета!
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопе, коай каквото пожелава за другите идва най-напред при него!
6
37
 
13
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА преди 6 години
След като бъде кастрирано, кучето трябва да се върне в обичайната за него среда, където е свикнало да живее. Така се минимизира стресът у животното, чиито права и без друго вече грубо са нарушени с кастрацията.
5
35
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си ги храня кучетата всеки ден.Не ми пречат.Не са агресивни.И са по умни от много "граждани".
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кастрираните кучета биват изместени от некастрираните като по-адаптивни и омагьосаният кръг се затваря.
3
6
 
43
 
! Отговори
Бог Куче преди 6 години
Някои хора май не знаят, че се намират в Кучеландия. Експертите от "Четири лапи" казаха, че мястото им е на улицата. Като ги маркират и обезпаризатят трябвало да ги връщат там, от където са взети. Нямало да нападат, да предизвикват катастрофи, да замърсяват, да разпространяват зарази и т.н. Улично агресевно куче няма. Има само лоши хора по улиците. Хора, които не смятат, че само куче може да ти бъде приятел са асоциални. Аз казах!
2
2
 
34
 
! Отговори
ИК в действие преди 6 години
Това е показателно за защитниците на животни: никаква отговорност. Така ще бъде и с ИК. Никаква защита от насилие, но щедро насилие над децата в детските градини и училищата. Липсата на държава е на всяка крачка. Но явно сме прогонили успешно живеца на нацията в чужбина и тук няма кой да ни поведе по верния път.
1
7
 
22
 
! Отговори
varg преди 6 години
Биологичният геноцид на демокрацията.