Коли в градинки до забавачки, училища... А ако вътре има бомба?

Гневен столичанин сигнализира през HelpBook за куп нередности
15 мар 2018 11:15,
76
Коли в градинки до забавачки, училища... А ако вътре има бомба?
Снимка: HelpBook

Столичанин алармира през платформата на Investor Media Group – HelpBook.info за брутално погазване на законите на Република България и разрушаване на общинска собственост, включваща зелени площи, тротоарни бордюри и асфалтирани алеи.

По думите му всекидневно в пространството между столична детска градина и училище се паркират коли на зелените площи.

"Господа, общинари, ако все още във Вас са останали грам съвест и морал, вземете незабавни мерки, защото става въпрос за деца, за нашите деца. Всекидневно в пространството между 68 ОДЗ "Ран Босилек" и 79 СУ "Индира Ганди" в "Люлин" 7 се паркират коли на зелените площи, които вече са станали тиня, а отделно превозни средства преминават по асфалтираните алеи. Това обаче не е всичко. Въпросните коли и джипове се паркират до самата детска градина, което е меко казано грубо нарушение и неспазване на поне 10 конвенции за защита на детето. Ами, ако в тези коли има взривно вещество, какво правим???

Сигурно тогава, господа общинари, ще си измиете ръцете с поредната институция и прочие. Вземете мерки и влезте най-после в ролята си на ръководен орган! Аз съм съвестен данъкоплатец и искам да зная къде отиват парите ми, искам да мога спокойно да заведа детето си на детска градина, а не около мен по пешеходната алея да преминават коли и джипове. Искам да съм спокоен за детето си, както и за неговите другарчета. Това ще стане само и единствено, ако такива като Вас, които имат власт, си свършат съвестно работата, а не само да си клатят краката и да се подкачат със засуканите си секретарки. И ако в момента ме прехранвате и ехидно се подсмихвате, не ми дреме, защото зная, че рано или къстно нещата ще се оправят. Приятен ден и се надявам писмото ми да попадне на родител с поне малко съвест и морал!", гневи се мъжът в сигнала си, изпратен до Столичната община.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
хорх преди 6 години
таа дтржава и без взрив си е унищожена така че евала на ауди 80ка та само тя е читава у целата картинка
67
1
 
3
 
! Отговори
lol преди 6 години
До Анонимена смисъла да ми говориш за япония която е шантава в много неща е какъв точно? панелния таласъм чуе за нещо някъде и арееее и у нас веднага да е така. за това сме такава каша.
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Япония: Ако нямаш документ че си плащаш паркомясто или притежаваш гараж (защото дори и паркинга пред блока ти е с месечен наем), няма да ти разрешат да регистрираш колата в техния КАТ. Още преди регистрацията пътен полицай отива с теб до мястото, за да се увери че не е само на хартия.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква мисъл няма в общината, че трябва да въведе ред в паркирането, но не със забрани, а с ефективно използване на наличното пространство.
64
6
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
Личното ти усещане няма нищо общо с действителността. Във Виена колите са по-малко на 1000 човека от в София. Причината за това е че във Виена 1. колата трябва да ти е изправна което е скъпо. 2 рядко имаш къде да я държиш и също е скъпо 3. има добър градски транспорт.Качи си колата там на тротоар или в градинка и няма да чакаш много - до половин час ще ревеш от огромна глоба. Същото е в Солун Истанбул и Атина Да не говорим за запада.
63
6
 
0
 
! Отговори
Край преди 6 години
До 63. Ти си изчезващ вид - доживял от мезозоя до сега без капка разум в черепа. Трябва да бъдеш записан в червената книга и много да те пазят - ти си носител на рядко ДНК. Добре е да ти намерят и партньорка и да те размножат. Ценен си НО грешиш че бъдещето на личната мобилност е в дизелови автомобили /нов внос/ паркирани пред панелните блокове. Това е отминал период от 90те г. на миналия век.
62
1
 
7
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Гледах в разни квартали на Виена как са решили проблема с паркирането. Ами то всяка педя земя възможна за паркиране са я направили на паркинг. Гледаш две голями дървета между сградите, а между тях очертали паркомясто и т.н. Това не се отнася за големите булеварди и улици, където е по-важно да се осигури по-висока пропускателна способност. Разбира се във Виена има имного закрити паркинги, които в София липсват и затова на някои им се струва, че колите в София били много. Напротив, малко са.
61
0
 
5
 
! Отговори
До 62 Край преди 6 години
Ами така са направили на много места по света - стеснили са тротоарите, както и зелените площи. В България не го правим, а колите са ни малко - в София частните коли са почти два пъти по-малко от частните коли в Лондон. Не ми стравнявай ябълки с круши - всички коли в София, с частните коли в Лондон. Колко са частните коли в София 200 на 1000 или 150 на 1000?Явно не знаеш, че в София досега се предвиждаше да се паркира на улиците и на паркинги между блоковете, което явно на теб не ти понася.
60
5
 
1
 
! Отговори
Край преди 6 години
Някой по-долу предлага да се стеснели тротоарите за да се паркира. ми дайте да бутнем и общинските училища и да асфалтираме парковете и градинките и всичко да стане дюс паркинг. Син съм на рядко срещано племе. Ще се среща все по-рядко - народ без мозък е чудно че е доживял до 21век. Види му се края.
59
6
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
Имаше филм за пакистанец -емигрант в Лондон /Гражданинът Кхан/ Една от отличителните му черти беше че паркираше стария си мерцедес с предницата на тротоара пред дома си. За сведение Лондон има близо 2 ПЪТИ по малко коли на 1000 жители от София. И това не е щото бедните не щат да си купят бангия и да си я турят пред блока. Това е щото НЕ МОЖЕ ТАКА.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По света е много трудно да паркираш неправилно - всички възможни за паркиране места са направени като места за паркиране. В София не го правят и умниците заключават, че в България се паркирало неправилно.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха по цял свят били паркирали такатоя стрийт вю на гугъл в реално време ли снимакъде е тоя святщото Обеля 2, Кръстова вада , Факултето и Младост не част от нормалния свят , а по -скоро можем да ги сравняваме със Свазиленд, Багдад и Тамбукту
56
0
 
8
 
! Отговори
Как е по света? преди 6 години
Имам улица с някаква ширина на учлиното платно и на тротоарите. В България на тази улица разрешават паркирането отдясно по посока на движението, а евентуално в нарушение се паркира и от другата страна, наполовина върху тротоара. По света същата тази улица я преправят. Тротоарите ги правят по-тесни и колите паркират от двете страни на улицата. Малка разлика, но съществена. В България глобяват, а по света увеличават двойно паркоместата.
55
0
 
8
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
Поразгледай примерно Испания ....После пак пиши, но този път истината.
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По цял свят паркират и на забранени места. Който не е ходил, може да го провери като се разходи с гугъл стриит вю из градовете по света."Ти явно си гледал в гугъл само градове от Индия, Пакистан, африканските страни. погледни в една уредена държава как е, прочети им законите за движение по пътищата и пак пиши.
53
0
 
7
 
! Отговори
до родителя преди 6 години
Ами сигурно тези коли се паркират там пак от вас-родителите, за да си заведете децата до детската градина, или до училището. Като си направите сметка колко деца са това, горе-долу толкова са и леките коли. така че, търсете причината у вас, а не в "някой незнаен". Знаете се много добре. А може и камери да се сложат там, за да се види, като се спре колата, дали излизат родители с деца, или не. Така освен камери по занималните, нека да видим пък какво се случва и вече извън двора на градината.
52
5
 
4
 
! Отговори
младен преди 6 години
До До 49 младенПред кауфланд, лидл и други такива са безплатни пич. Това пред къщата ти или сградата където живееш са платени по един или друг начин. Ако искаш за още коли, отиваш на платен и тоя платеният не е 20 евро на месец така както си мислите тука че общината ще ви направи паркинг и той ще е безплатен или за 40лв.-50лв на месец. А за тия паркинги, калища по скоро, трябва да излезе наредба ако ще е паркинг да е с добре и достатъчно количество чакъл или асфалтиран, а не като нива.
51
2
 
11
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Много неще се измениха и хората се видяха принудени да карат с кола децата си до детски ясли и градини или до училище, а общината още не осъзнава, че трябва да направи промени заради този явен факт.
50
0
 
13
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Истината е, че новите квартали на София, като Люлин, Младост, Дружба, Надежда и т.н. са планирани и строени без подземни паркинги, а с открити паркинги до и между блоковете. След 1989-та година от това планиране нищо не остана, започна се хаотично строителство, вкл. и върху съществуващите паркинги. Колите се увеличиха, а паркоместата намаляха. Според 80-те процента за това били виновни хората, които са си купили кола, независимо кога. Много неще се измениха и хората се видяха принудени да карат
49
1
 
8
 
! Отговори
До 49 младен преди 6 години
Хайде да не се опитваш да ни плашиш. Има платени има и безплатни паркоместа и всяка една възможност за паркиране се използва, т.е. общината я оформя като паркомясто, ако това е в нейните правомощия. В София виждал ли си какво представляват повечето частни паркинги? Някога много отдавна са понасипали малко чакъл, но сега калта се разнася навсякъде. И тези частни паркинги са много малко. В другите държави са поне 20 пъти повече.