Ако мишка може да влезе, значи 30 души могат да излязат!

Политолози се обявиха за оставките на правосъдния и вътрешния министри
Обновена: 6 апр 2018 06:57 | 5 апр 2018 22:20,
12
Ако мишка може да влезе, значи 30 души могат да излязат!
Снимка: Bulgaria ON AIR

В Софийския затвор, ако една мишка може да влезе, значи 20-30 души могат да излязат. Такова бе мнението на политолога Георги Киряков, който коментира новината с избягалите затворници в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Заради бягството на двамата рецидивисти, които вече трети ден са в неизвестност, оставки вече подадоха началникът на затвора в София Петър Кръстев и временно преназначеният на длъжността шеф на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Свилен Цветанов.

Оставките са приети, а длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция "Охрана" към правосъдното министерство.

Киряков доведе в разговора и идеята за построяване на нов затвор, който обаче да бъде извън рамките на София. Такъв дебат, подчерта той, се води отдавна, тъй като сегашната сграда на територията на столицата съществува от 1903 г.

Според политолога за последния месец ГЕРБ влиза за втори път в сериозна политическа криза, която трябва да преодолее с големи усилия.

"А можеха да обърнат този дефект в ефект, като започнат много сериозен дебат и направят финансова рамка за цялостно преструктуриране на системата", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR Петър Чолаков пък заяви, че вижда много поводи за оставки в Министерския съвет, като правосъдният и вътрешният министри, според него, трябва да подадат такива.

"Тук става дума за политическа отговорност. Това не е първият случай на подобно дръзко бягство, това са рецидивисти със сериозни присъди", подчерта политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
до номер 5 преди 6 години
До АнонименНе е зле за червените , а за българите защото са заставени да избират между червени и мутри.Преди да се възкачи във властта Боко плюеше по СДС наричайки Костов Гаргамел и пр. и изпълнявайки партийната повеля да подмени истинската опозиция с червени мутри.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставки няма да имазащото максимално тъпите хора в държавата са на привършванеи няма кой да счупи *** та да го сложат министъринак под.логи има ама и те не са толкова *** колкото колониалната администрация на ГЕРБ/гастро езофагеална рефлуксна болест/
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много зле за червенитеПак не можаха да бутнат правителството
4
3
 
28
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Тия мишки ли ще дадат оставка бе! Налапали кокала да го пуснат! Особено оная очилата кобра! Абсурд. Това са хора без морал и чест. 100% ***
3
3
 
18
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Джендърът цецка да подава и той оставка.Баце не се усеща, че това му сваля рейтингът с баре 10%, иначе да го е омел отдавна. И от цвъчко има едни 10% надолу.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е подавал оставка. И никой не смее да посика такава без да съгласува с вожда.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петър Чолаков е прав! На същото това мнение са и много хора в България.