Посредникът в аферата "Младост": Екскметът Дюлгеров?

Той и арестуваната Иванчева имали една и съща секретарка
Обновена: 18 апр 2018 15:02 | 18 апр 2018 14:15,
44
Посредникът в аферата "Младост": Екскметът Дюлгеров?
Снимка: архив "Булфото"

Бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров е третият задържан за корупция при вчерашната акция в центъра на София.

При нея бе задържана сегашната кметица Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Днес прокуратурата ги обвини за поискан подкуп от 1,1 млн. евро, свален в последствие до 500 000 евро. Първите 70 000 евро от тях, според обвиненията на прокуратурата, са били предадени вчера.

Още по темата

Дюлгеров управляваше "Младост" от 2007 г. до 2011 г. Той бе избран като кандидат на ГЕРБ, но партията на Борисов свали доверието в него заради съмнителни обществени поръчки.

Сегашната секретарка на Иванчева е била и секретарка на Дюлгеров докато е бил кмет, пише "Труд".

Именно секретарката запознала двамата кметове. Според изданието след разрива между Иванчева и "Нормална държава" на Георги Кадиев, кметицата останала без доверени съветници и в сградата на общината все по-често започнал да се появява Петко Дюлгеров, който й давал насоки в работата.

По-рано днес от Специализираната прокуратура и новата комисия "Антикорупция" заявиха на брифнг, че има трети задържан, който е бивш кмет на района, но отказаха да посочат името му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
8
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
Добре де, а този който дава подкуп няма ли да го съдят? Нали не само който взема?
38
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
От сега ви казвам, че тази скоро ще е на свобода под гаранция, а после ще осъди България в Страсбург.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старият кмет е предал ценен опит. Струва си 14 хиляди евро. Даже евтино взима.
36
1
 
14
 
! Отговори
Червеният Октомври преди 6 години
Не го познавам този на снимката,но преценката ми е безгрешна дори и само по снимка,това е комсомолски секретар от близкото минало.Ако греша,моля поправете ме,Плийз.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пародия, пародия и пак пародияА бе вие за толкова тъ. пи на имате? Цирка е подготовка за догодина. И реването сутринта на Бойко е по същата причина.. Все избори като наближат и стават моралисти и бранители на честността и борци срещу корупцията! Алеко. Алеко стани от гроба да го видиш твоя бай ГАНЪО Е ЖИВ И АРЕСТУВА КОЙТО МУ СКИМНЕ
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда този Кадиев я е хвърлил на хиените.Сега стана ясно и защо е махнала част от персонала,те са работили срещу кметицата и в полза на тоя,този е в дъното на играта заедно с фирмите и ГЕРБ.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
леле, ама много бързо изтече информацията за разследването и името на посредника..., я с каква бързина работи родното МВР!
32
3
 
4
 
! Отговори
Dad преди 6 години
До интимност стигнали ли са? Макар че Иванчева не става, след като става дума за огромни пари има ли направени компромиси в леглото? Хей прокуратурата по прозрачно я карайте!
31
2
 
3
 
! Отговори
Dad преди 6 години
Как са делили парите?
30
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи от ГЕРБ гонят корумпираните, а от БСП ги прибират при тях. Ето това е голямата разлика.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н 20%!!!
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая не е нашата партия и ,че я скинат.Ще я показват като мечка на панаира,даже може и на синджир да я заведат до Брюксел да видят как борим корупцията.За 30 години. никой не са хванали,ама сега тая,че опере пешкира за всичко и всички.Накрая Марковски ще я оправдае ,защото нашите кадърни хора пак няма да имат доказателства и тая мила и слаба женица ще осъди държавата в Брюксел отново и ще си лапне вече ,,чистия и законен рушвет,,но вече платен от българския данъкоплатец .Чиста измама планирана.
27
1
 
22
 
! Отговори
кой? преди 6 години
Кой е дал парите?
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ББ Този главен архитект/не му помня името/ който разпродаде между блоковото пространство в Младост 1,2,3,4 стана милионер
25
1
 
21
 
! Отговори
ББ преди 6 години
беше кмет на София. При него и главния тогавашен архитект на столицата започна невиждано уплътняване на междублоковото пространство. Конкретно в Младост 1 зад спирка бл 43 застроиха терена предназначен за детска градина. На поляната 4-5 блокчета. Обаче там нямаше път и колите драпаха до блока по алеите за пешеходци. Пълно безумие
24
1
 
32
 
! Отговори
ВСИЧКИ КМЕТОВЕ преди 6 години
на СОФИЯ трябва да ги сложат на детектор на лъжата. Бивши и настоящи. Фандъкова и тя вода ненапита за нищо не чула, нищо не видяла....
23
2
 
8
 
! Отговори
Жорик преди 6 години
До А.БИлянчето е зам. кмет, и оркестратор на цялата вонлива стратегия. Не че *** Деси е безучастно, но мозъка е тая. Секретарката не я знам, само съм я виждал. Но Иванчева беше предупредена многократно и писменно от Нормална Държава за същия Петко, както и за някои други авери като Кирчо (ако срещнете по статиите, бусмена), Калинчо (гонен от ГЕРБ за корупция и предложен от Десиславка за зам. кмет), Бойко, негов авер, и още много знайни и незнайни.
22
0
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Думата може и да е на чужд език ,но си е на място.Посредник е човек дето свързва капитала с идеята.А Последник е нещо като наследник ,ама не на аристократичен род,а на чиновническа длъжност.За жалост в БГ масово се напълни с ПоследНици и Поредници ,наредници и уреденици и то във всяко административно-нормативно-общинско-държавно учереждениице.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верке,Верке нямам ДУМИ!!!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До (-_-)Ти пък от къде имаш такава информация, да не си участвал в схемата?