Възпитание срещу месторождение: Права ли е Кремена Халваджиян?

София е насилствено заселван град, липсва визия как да изглежда
10 май 2018 10:30,
412

Публикацията в социалните мрежи на стилиста Кремена Халваджиян предизвика остра обществена реакция.

Тя нарече някои от жителите на София провинциалисти и апелира за въвеждането на софийски паспорт, заради боклуците, които сеят из парковете.

"Тя е права и не е права. Права е, че в центъра на София боклука, мърсотията и неприличното поведение са отвратителни, но не е права, че това е поради произхода. Въпрос на възпитание е", категорична е журналистът Деляна Маринова.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" журналистът Ива Николова отбеляза, че София е изкуствено и насилствено заселван град.

"Кажете ми един велик Българин, който е роден в Шопско. Толкова глупости в минута в репортажа с Кремена не съм чувала. С тъмни очила да стоиш пред камера е абсурд! Може ли една съвременна жена да говори за ограничаване на жителството? Самият съпруг на тази дама е от Плевен", подчерта Николова.

Според Маринова липсва визия как да изглежда София.

"Няма инфраструктура, няма жилища, няма детски градини. Много от интелигентните, можещите и знаещите млади българи напуснаха България", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провинциалист да го направиш софиянец е горе долу същото като да интегрираш..Просто Не искат ... Искат да ползват удобствата на града , но и да не се отказват от селските си навици !
19
17
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Хората на твоята възраст ...отдавна вече не са живи....Да се абсолютизира миналото е привилегия на дъртите. Те с носталгията на отминалия си живот, си кават--младите са невъзпитани, ние навремето какви бяхме? А, какви бяхте помниш ли? Хора нвеграмотници, дошли от горите, оплискани с кръв и служещи само на една идея---
18
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-смешни са селяните които са се довлекли в София, но говорят против града. Като ги попиташ защо не са си останали по селата и млъкват.
17
17
 
35
 
! Отговори
до Ива Николова преди 6 години
Като наричаш София презрително ШОПСКО, ти що дириш У ШОПСО ?Що си не стоя в Нова Загора, където всички сте такива едни ЕНТЪЛЪГЕНТНИ,а се довлече У ШОПСКО ?
16
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как не разбраха, че няма столичани и селяни. Има хора с добро възпитание и вкус, и такива с лош. Аз не понасям кореняци софиянци, които мразят "провинциалисти" без да отчитат разликите в хората. Човек с добро възпитание само за 6 месеца може да стане "софиянец" в смисъла, който тази "префърцунена лелка" влага. Дразня се на такива ограничени изказвания. Мога да ви уверя, че "провинциалист" с добро възпитание, живял/учил във Виена и дошъл в София презира софиянците като хора с нисък класов статус.
15
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Месторождението е важно доколкото ако човек е отраснал в гъсто населен град, то той от малък автоматично свиква да се държи адекватно в такава среда. Дошлите от малки градчета и села нямат този навик. Там порядките са други и абсолютно неприложими в града. Гъстотата на населението предполага други и по-стриктни правила за да не си пречим взаимно.
14
13
 
26
 
! Отговори
Т. Иванова преди 6 години
Хората на моя възраст знаят, че когато не можеше да бъдеш софийски жител лесно, тогава София беше чиста. Никой не рушеше спирките на градския транспорт и не трошеше пейките в парковете, но сега....
13
7
 
19
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Дата на раждане: 21 април 1958 г. (възраст 60 години)Място на раждане: Нова Загора__________________Нова Загора - всичко става кристално ясно. Комплексарка от дълбоката провинция.Поне да беше от Стара Загора.
12
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Донякъде е права, простащината е превзела столицата, и не само, но и държавата.
11
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родена съм в София , макар корена ми да не е от този град. Не се имам за софиянка, но е истина , че хората дошли от малките населени места ( да не пиша провинция) не знаят и не желаят да се научат, че със смяната на местожителството ТРЯБВА ДА СИ СМЕНЯТ И МАНТАЛИТЕТА!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Иначе винаги ще си личи, че са......провинциалисти. ФАКТ!!!Колкото и са се мислят за друго. На времето , в училище дори ни учеха как се путува в геадския транспорт. Съгласете се, дори това си има специфика..
10
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ива Николова и Джуджи са типични селяндурки по манталитет и държание.
9
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ива Николова - рупорът на ГЕРБ и на Тиквата, къде точно е родена ?Защо винаги давате думата на провинциалистки да формират общественото мнение.Защо не поканите един софиянец в Студиото си.Все пак и ние имаме право на глас.
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам защо се прави на въпрос нещо, което е предъвквано по хиляди пъти. Това, което се случва в момента, е че самите провинциалисти искат пълната власт над София и ще я постигнат с цената на въвеждането на жителство. Потърпевшите, естествено, ще са две вече малобройни групи. Едната - на кореняк софиянците, които са съхранили що-годе някакъв градски манталитет. Другата - на бившите земляци на "новите софиянци", които ще ходят да се молят за жителство като просяци.
7
21
 
21
 
! Отговори
Т. Иванова преди 6 години
Напълно е права. Не разбирам тази злоба на хората от страната, дошли да работят в София. Те си пазят градовете чисти, а тук изхвърлят *** си от терасите НАРОЧНО...Разговаряла съм с тях направо жлъч и омраза струи от устата им. Избутаха ни от работните ни места с лакти. Макар и без нужни дипломи и знания, но правят компромиси, много по-лесно се корумпират, защото са дошли да печелят, не да работят както изискват законните разпоредби.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете моля ви, къде е родена въпросната така наречена журналистка Деляна Маринова.Много неща ще станат ясни.
5
25
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Браво Кремена , нормално е всички *** да пишат против теб , не им обръщай никакво внимание !!!!
4
10
 
21
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Това че хванала чичко паричко явно я прави повече от другите
3
1
 
32
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ЖУРНАЛИСТКАТА Джаджи се киска на мъдростите на стилистката Кремена.Това ни е елита на нацията.Ужас!
2
27
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно е права! Повечето провинциалисти просто нямат урбанистично поведение, не знаят как да се държат адекватно в големия град без да шпречат на другите. Ако на селския мегдам ножеш да си паркираш москвича както ти е удобно, в големия град трябва малко повече умствено усилие.
1
28
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Халваджиян е права, но разбира се че в една столица, населена 85% с провинциалисти ще бъде оплюта.Включително и политиците, министри, депутати, както и журналистите, които диктуват Общественото мнение и го манипулират естествено, са от провинцията.Поинтересувайте се колко от изброените са Софиянци.Няма. А в ГЕРБ пък нито един.