За всеки автобус – шофьор! Школата за водачи на столичния транспорт

Плащат обучението и обещават работа за поне 3 г.
Обновена: 6 сеп 2018 07:33 | 6 сеп 2018 07:30,
29


"Столичният автотранспорт" измисли начин как да реши проблема с недостига на шофьори, предава Bulgaria ON AIR. Така, благодарение на вътрешната политика на компанията, автобуси без водачи няма. Каква е тайната?

600 автобуса всеки ден обикалят улиците на столицата, а пътниците в тях едва ли се замислят, че недостигът на кадри се е усетил и там.

От "Столичният автотранспорт“ обаче решават да не разчитат на случайността и вземат нещата в свои ръце. Въвели са нова вътрешна политика - заплащат курса за шофьори на всички одобрени кандидати, а след това ги взимат на служба за минимум 3 години.

Самият курс струва 1600 лева. Именно цената, както и липсата на време досега възпирала Райко Асенов да се преквалифицира. След 20-години зад волана на камион обаче, днес го срещаме в школата за безплатно обучение на шофьори за градския транспорт.

Остава му по-малко от месец, след което ще го срещаме отново, този път возейки столичани из града.

В школата споделят още, че напоследък им се налага да са нащрек, тъй като не липсвали случаи да се явяват кандидати с купени книжки, които също се чувствали подготвени да возят пътници из София.

Причината за всичко това била липсата на достатъчен контрол, категорични са в школата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Г. Т. - Варна преди 5 години
Изтървахте качествените кадри и сега търсите под вола теле. Споко, догодина ще бъде в пъти по-зле, като се видите с по 50-60 молби за напускане месечно. Мераклии за кат. D вече няма. И аз заминавам навън догодина, поне знам защо.
17
2
 
4
 
! Отговори
Г. Т. - Варна преди 5 години
А иначе, никой не иска да вози хора за 1000 лева. Апропо, от всеки тираджия не става рейсаджия, набийте си го добре в простите кратуни. Практиката го е доказала отдавна тук, на морето.
16
1
 
4
 
! Отговори
Г. Т. - Варна преди 5 години
Срещу 1600 в брой, кеш или на ръка, подобна заплата и квартира стягам куфарите и идвам в Шопландия за 3 години
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА ВСЕКИ АВТОБУС - ШОФЬОРКакво заглавие само. Все едно, че досега имаме на пет автобуса един шофьор.Ми няма да има шофьори. При тези пътища на смъртта, правени по технологията на ГЕРБ с варовик, никой вече не се решава да кара пътници.
14
0
 
7
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Няма кой да ви кара автобусите за 1000 лв !!!! И да се разправя с негадърниците в София
13
0
 
7
 
! Отговори
Прокопий преди 5 години
Номера от селски вечеринки. За заплата не се говори. Има достатъчно шофьори готови и с категории, но няма нормални условия за заплащане. Вижте че пак си търсите балъци на които не им обяснявате, а гледате да ги вържете за без пари.
12
4
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 5 години
Защо Д + Е....автобус със ремарке ли ще кара
11
2
 
8
 
! Отговори
lol преди 5 години
браво. цяла статия + реклама + цена на курса + стажа + ала бала обаче без една важна информацийка...колко ти плащат? или е на стълба? гарантират ти 3 години работа за 180лв и след 3 години като трябва да ти я качът на ??? (не а споменато, но да речем 280лв), те уволняват. странно..........
10
0
 
24
 
! Отговори
Жо преди 5 години
УПРАВЛЕНИЕТО на автобус, пълен с хора изисква някаква степен на интелигентност. Трябва бързо да взимаш правилни решения в сложни пътни ситуации. Да направят по един тест за интелигентност на кандидатите. Минимумът да е 100 точки.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Най-вероятно ако след месец се откаже може да го накарат да им даде 1600 леваПри подобни офертни винаги има нустойка ако обучаемият се откаже.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго си е с таксито. Никога не бих го заменил за да карам автобус
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА колко трябва да е?това е категория D + E.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв е тоя курс 1600 пв ? Да не би заплатата да му е толкова ?
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, забелязваме, че се назначава куцо и сакато. По цял ден с телефончето на ухото и ако дръзнеш да направиш забележка се зъби, като звяр.
4
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненормалници техниката трябва да се използва на смени. Такова чудо няма никъде колкото автобусите, толкова и шофьорите то за това билета е лев и шестдесет.
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евана държава отвсякъде. Добре, че младите и качествени поне се махат.
2
3
 
32
 
! Отговори
Лудият Макс преди 5 години
До шматка: А бе, луд, луд, ама вечер всяка вечер си е в къщи при семейството, а тираджиите с месеци живеят в кабината!!!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦГМ са крадци най-големи!