Контрольори срещу гратисчиите: Всекидневие ли е агресията?

Пореден скандал в столичния градския транспорт
21 сеп 2018 20:15, Петя Славова
38

Пореден случай на агресия в градския транспорт в столицата. От видео, качено в социалните мрежи, се вижда как мъж не желае да се подчини на полицейско разпореждане, а след това обвинява служителите на реда в насилие.

Случката се разиграва на трамвайна спирка в столичния квартал "Люлин". Една от контрольорките слязла с нередовен пътник и се отправила към полицаите за съдействие.

Возилият се без валидна карта за градския транспорт отказал проверка, опитал се да избяга, а полицаите му обяснили, че ще му сложат белезници, защото не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Още по темата

Според Борислав Симов - главен инспектор в ЦГМ, тази година случаите на агресия срещу контрольорите са равнително по-малко, но все пак ги има.

"Работата на контрольора не е много съблазнителна, но все пак хората се задържат повече време. София е разделена на 38 маршрута. Не може на всеки маршрут да се осигури полицейски патрул. Най-често осигуряваме охрана на местата с най-много гратисчии", обясни още Симов пред Bulgaria ON AIR.

Петър Ройдев - един от контрольорите, станал жертва на насилие, вече 17 години работи в системата на ЦГМ.

"Много често има нередовни пътници, които не се подчиняват. Когато има полиция, имаме защита, но когато я няма, пътниците не ги интересува", обясни той.

Нередовният пътник, които е бил задържан в 9 РУ, е глобен за неподчинение и е бил освободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
4
 
! Отговори
Спорт преди 5 години
Кой се интервсува от транспорт, когато дават Волейбол- БГ с/у Иран, с участието на С.Й.;
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като оня де го навиват едни че му пречело ало друже достатъчно място има за минаване оставил съм ти това че някои от блока си няма работа та се занимава с глупости просто сие негов проблем освен ако не си приел нещо друго от тях и аз ти преча зарад другото интересно мие какво качваш на тавана от мазата че си на първи етаж аз дърва качвам а ти две три кофи или чували е проблема споко ще оправя проблема а на тоя които му пречи цял живот му пречи главата едно време ми зеешенза вратата сега за диван
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един билет = хляб и половина.Тия са луди. Естествено хората няма да дупчат.Вместо да реват срещу гратисчиите, да си седнат на задниците да направят икономиката такава, че хората да си дупчат билетите.Ако сменям две превозни средства, за да ида на работа ми трябват 6,40 на ден.За пенсионерите не ми се мисли.
10
6
 
12
 
! Отговори
Спас Слатински от преди 5 години
ИзгревЦялата Манчестърска метрополия е 6 милиона, а неофициално даже повече. Кажи-речи една България. И там билетчето си го купуваш от шофьора. Обаче в София не можело, много голяма била.
9
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 10Изкара Джелезна логика.А какво ще кажеш за това че в София живеят повече хора от Варна Бургас и Русе заедно.Хора ли нямате.
8
2
 
22
 
! Отговори
,,,, преди 5 години
Що за непрокопсаник трябва да си, та на 40-50 години да късаш билечета? Обират стотинките на ученици и старци, за уискитата, вече е писано преди мене. Каналии! Миналата седмица за пръв път от много време ползвах гр. транспорт и едно лелче-контрольотче ми говори на "ти". Казах и, че не сме си никакви, за да сме на "ти", тя започна нещо да ми философствува. Даже не е и чувала за възпитание.
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ София има повече линии на градския транспорт отколкото Варна и Бургас взети заедно и ще е трудно навсякъде да има контрольор продаващ билети
6
4
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Сичкото селяния в София.Как не прочетох за такива глупости в друг град.Селска идилия
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е да си седиш със слушалки и да слушаш музика и след това да се правиш че не си чул че ти искат билет за проверка пък ако проверяващия упражни физическо насилие над теб можеш да съдиш автобусната фирма.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато почнете да плащате няма да има роми. Сега сте заедно в автобуса. Няма сегрегация, всички са равни гратисчии, всички са български граждани.
3
1
 
33
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Маршрутите за проверка се подбират така, че да няма съгани в превозното средство. Ако случайно все пак има, то контрольорите ги подминават все едно, че не съществуват. Страшно депресиращо е да подминат 2-3 мъ-нгала и да се "заядат" с някого, който е бял. Този двоен аршин прави така, че българинът да чувства липсата на справедливост и обективен подход, и да чувства, че България му е омразна и чужда държава. Такъв човек няма да защитава България с оръжие в ръка, а ще е нихилист, докато въобще има
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо само в Столицата се случват гратисчиите? Още живеят при социализма и при перфораторите. Парното и транспорта се плащат при желание и само глупаците плащат.
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На гратис линиите с *** гратисчии да слагат корави мутри да пребиват манг алите без билет!