Нова зелена зона – от понеделник. Битка за 6500 места!

Така местата за платено паркиране в София стават 27 500
Обновена: 1 ное 2018 18:39 | 1 ное 2018 08:30,
82

С 6500 места ще се разшири зелената зона за паркиране в София от понеделник.

Нововъведението трябваше да влезе в сила от днес, но на 1 и 2 ноември от Центъра за градска мобилност няма да осъществяват контрол, а служители само ще обясняват на шофьорите за новите правила.

Още по темата

5000 заявления за стикери за паркиране са подадени от живеещи в новите зони - горната част на "Лозенец" и части от районите "Оборище", "Красно село" и "Възраждане". Повечето го направили в последните дни и данните им още се обработват, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"На някой места домуващите настояваха да има допълнителни паркоместа, за да има къде да паркират близо до дома си. В тези райони ще паркират най-вече домуващи, а приходите ще са основно от винетките", коментира пред Bulgaria ON AIR Румяна Милова, началник на Дирекция "Паркиране и мобилност".

Офисите на ЦГМ ще работят в делнични дни от 8:30 до 17 часа.

В събота документи ще се приемат само в офиса на станция "Европейски съюз" - от 10 до 16 часа.

С разширението на зелената зона шофьорите вече ще трябва да плащат, за да паркират автомобилите си по бул. "Ситняково", ул. "Стоян Михайловски", бул. "Пейо Яворов", бул. "Никола Й. Вапцаров", ул. "Атанас Дуков", ул. "Люба Величкова", ул. "Сребърна", ул. "Хенрих Ибсен", ул. "Козяк", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Акад. Иван Е. Гешов", бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Камен Андреев", ул. "Охридско езеро", ул. "Гюешево", бул. "Инж. Иван Иванов", бул. "Ал. Стамболийски", ул. "Димитър Петков" (до ул. "Д-р Калинков" и обратно), бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков", бул. "Сливница".

Глобата за паркиране по пешеходни зони, тротоари и градинки е от 50 до 200 лв. 200 лв. е и санкцията за заемане на място за хора с увреждания.

С новата зона местата за платено паркиране в София стават около 27 500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да ви светна вас гУведЪтЪ (основно надошли от Прованса в последните 10-15г),тези разширения на платените зони ако бяха много хубава работа щеше първо в нашият квартал да го направят защото тук основно живеят ченгета и новобогаташи.Ама НЕ, старателно ни заобикалят всякакви заони-мпони.И те така, балъчетата.П.П. Наследниците на Пурко пак ги резнаха ОТЗАД!!!
20
6
 
46
 
! Отговори
От Центъра преди 5 години
А честито! Сега ще разберете какъв купон е да плащаш и да обикаляш да си намериш място за паркиране! Защото със зона или без колите пак са повече от предвидените паркоместа.
19
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
днес в "Зоната" движението е направо човешко, то са знаци, колчета, няма задръствания дори, само тук там някоя кола на недоразбрал все още стои, но скоро ще изчезнат и те.евала на новата зона в "Зоната"
18
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите не проектираха София за толкова много автомобили. Мислеха си, че автомобил могат да саи позволят само богаташите. Е, вече всички станахме богаташи.
17
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
искам и при нас да има забрана и КОНТРОЛ за паркиране по тротоари и градиинкикак можем и ние да се уредим със зона?
16
5
 
11
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Капитализмът е лизинговата форма на комунизма.
15
9
 
20
 
! Отговори
по3драви от Австрали преди 5 години
Затова пък к'февата зона остава същата 110. хил.кв.км и е на разположение 24/7
14
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щавенето на простолюдието да продължи СЕГА!!!А ВИС-2 да почерпят щото те източват "Паркинги и Гаражи".Ашколсун бе говедата.
13
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е,че когато на централна улица в някой квартал въведат платена зона селяните се паркират на хората пред блоковете.Истината е,че в идеалният център трябва много висока такса минимум 20 на час.През почивните дни,когато селяните ги няма да има безплатни зони или намаление.Обаче мафията на фандъкова разчита на ниските такси и големият оборот.Ежедневно от паяци и скоби,както и от талони се генерират милиони,които отиват в джобовете на ГЕРБ.
12
29
 
16
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Бирено мечеДа ама на комплексара шопо-кореняко не му е добре без кола. Той трябва да си паркира 15 годишния таралясник точно пред апартамента на баба си където живее и да псува пришълците.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чисто статистически, с разширяването на каквато и да е зона, рязко се увеличава вероятността на някой да му потрябва спешно зъболекар, или хирург.
10
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пришълцуте да паркират на околовръстното. От там да се придвижват с обществен превоз! Стига навлеци!
9
34
 
5
 
! Отговори
Всичко това преди 5 години
Всичко това го дължим на спекулативно ниските цени на бензина, който Русия ни продава. По тази причина има огромни задръствания, а във всяка кола по един човек. Ако се вдигнат цените на горивата ще има повече в бюджета, инфлацията ще е над 3 процента и няма да влезем в Еврозоната. Добри новини са това за мен!
8
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Швейцария човек няма право нито на временно, нито на перманентно пребиваване, ако няма парко място - крайно време беше да се вземат подобни мерки и в София; до гуша ми е дошло да криволича на зиг-заг от навлеци, заради които човек си рискува живота; преди десетина години сложиха и колчета - и добре стана, от дете не бях виждал тротоара в цялост, а на който не му харесва - да ходи пеша, по-здравословно е, нали?
7
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва някакво мякало, взима софийска заплата, цапа, пърди, ***, плаща няакви смешни наеми, а нещо за данъци и такси не говори. Не може нито да се кара, нито да се паркира! Като мразите София си стойте по родните места и макайтв някой софианец да дойде през уикенда и да облагороди атмосферата ви!
6
16
 
10
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Така трябва. София за пешеходци и колоездачи. В краен случай решението е един електро скутер.
5
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какви други градове говориш?! Всички се надиплихте в София(та). Ще плащате яко прилълци! Тази зона е по предложение на хората от Лозенец. Понеже не можем да паркираме пред домовете си от всякаква напаст! Вижда се - от 6500 места, 5000-5500 ще са за собственици на имоти в Лозенец. Скоро Люлин, Младост, Обеля и тн.
4
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скоро зелената зона ще стигне до Перник и до Ихтиман! Гарантирано от ГЕРБ! На шайката и трябват пари
3
5
 
15
 
! Отговори
ОЩЕ МОЖЕ преди 5 години
демократично избрани главатари, търсете ОЩЕ НОВИ И ПРОГРЕСИВНИ СХЕМИ за законен обир и контрол. Евала европейци, евала.
2
24
 
24
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 5 години
БЕ НАПРАВЕТЕ Я ЦАЛА СОФИЯ ЗЕЛЕНА ЗОНА- ДА ПЛАЩАТ 'СОФИЯНЦИТЕ', ДА ПЪЛНЯТ ГУША ФАНДЪЧКАТА И БОКО! ЗА ДРУГИ ГРАДОВЕ НОВИНИ НЯМА ПО ВСИЧКИ МЕДИИ, САМО СОФИЯ Е ВАЖНА - КОЙ СВЕТОФАР СА ЗАТВОРИЛИ И ПР... ПИСНАХТЕ МИ - ТО ВЕРНО СТЕ ЦЕНТЪРА НА ВСЕЛЕНАТА - ОТ СОФЕТО ПО- ГОЛЕМО НЕМА, ОТ ИСКЪРО -ПО - ДЪБОКА И ОТ ВИТОША ПО- ВИСОКА!