Двойно по-малки "перки на акули" замениха старите по "Графа"

Няма да има тротоари по улицата, учим се от европейските практики
Обновена: 14 дек 2018 15:38 | 14 дек 2018 12:45,
144

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двойно по-малки призми ще заменят монтираните ограничители на ул. "Граф Игнатиев" в София.

Това стана ясно от думите на арх. Иво Пантелеев, управител на фирмата, по чийто проект се извършват ремонтните дейности на ул. "Граф Игнатиев".

Още по темата

"Призмите, които предстоят да бъдат монтирани са 50% по-малки", посочи той и добави, че размерите им са съобразени с пространството.

"Спряхме се на тези призми, защото те са видими и не заемат прекалено много обем", коментира още той.

"Това е окончателното решение за ограничителите. Основната идея е да се обединят разстоянията от фасада до фасада", посочи Пантелеев, като потвърди, че се очаква преди Коледа да бъде пуснато движението на трамваите.

"Към този момент мога да заявя, че промените в проекта са изключително малко и не бих го променил. Това, от което не сме доволни, са много малки детайли, които са отстраними", допълни той, като заяви, че нямат резервни варианти за други ограничители и смятат да се спрат окончателно на тези.

"Няма тротоари, защото се опитваме да следваме добрите европейски практики", каза още той и обясни, че ако се направят тротоари те ще са под норматива заради тесните пространства на улицата.

Припомняме, че предишните ограничители бяха осмени и силно критикувани в интернет пространството, което доведе до тяхната смяна по Никулден.

Хората се притесняваха, че заради формата им те са опасни и могат да предизвикат инциденти. Според гражданите предишните ограничители били като "перки на акули". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен някой да се спъне и да падне на трамвайната линия,друго не виждам, какво може да се случи , заради тези така наречени бордюри.
136
0
 
6
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
А ако някой реши да ,, гепне" и новите по Коледа ( както се случи с предните перки дето ги окрадаха по Никулден), Столична община накрая ще върне ли от старите колчета???
135
0
 
8
 
! Отговори
само питам преди 5 години
Сега като перките станаха още по-малки и заприличаха на мини пирамиди, онази жена дето посреднощ ги риташе,няма ли някоя вечер пак да дойде да ги ритне? Не ми изглеждат закрепени,няма ли да е още по-лесно да ги ритне,ако иска?? Може да си помисли,че е Нефертити и да се ядосва,че не са златни... Утре ще мина по графа,за да разбера дали се плъзгат новите плочки и специално ще ги погледна тия пирамидни образования....
134
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поставете кашпа с цветя покрая!
133
3
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Какво стана с парантийката, дето бутна предишните? Защо не е потърсена и глобена?И фирмата, поставила ги така символично защо не е глобена за лощо свършената работа?
132
0
 
16
 
! Отговори
ikar преди 5 години
До ПетърчоИмате ли деца или внуци- Ако имахте, щяхте да проумеете защо тези заграждения са опасни. Децата не могат да преценят кое е опасно за тях. А пък снегорините на Дондуков припървото чистене събраха ограждението за велоалея. Тук направо ще жънат!
131
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ... значи Бай *** разсъждава така - вземаме перките, цепим ги на две, слагаме половинките и останалите още толкова - бонус за следващата обществена поръчка! Пъъълен фейспалм (демек да се шляпнеш през лицето). Родната действителност!
130
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре..Защо не видят другите хора по света как правят?
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да се намерят пари за ремонт българина ще сътвори най-голямата циганьорщина и ще ощави от парите, за да облажи. София е ***, гнусна и грозна - тюрлюгювеч от социалистически панелки, *** ориенталски сгради и тук-таме някои сгради като Народния театър в западен стил, които на фона на останалото изглеждат ненамясто. А вие ревете, че американците бомбардирали София! Трябва пак!
128
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно, този полу ***, архитектът Панталеев, ще си сложи ли в двора на къщата/вилата стърчащи 15см остри камъни, в които жена му и децата му да се спънат и да си пробият черепните кутии, или да си фрактурират лакътните, коленните или тазобедрените стави, или пък да си натрошат лицево-челюстната област и дъвкателния апарат в ръбест гранитен блок? Или внучетата?
127
1
 
2
 
! Отговори
татул преди 5 години
До 122.Да това е добро решение.Тезитриъгални инати ,няма да издържът.Нощом има обществен натиск ,Фандъковатормози тотално софиянци.Неразбирамот всичко,дразни ме системният подход,като че ли съм длъжен да рупам всичко.
126
3
 
19
 
! Отговори
PSYCHO THE RAPIST преди 5 години
Гледам новите ограничители на Графа в София и се сещам за сивия,скучен плац за маршировка в Ст.Загора!Оставам "възхитен" от късно комунистическата естетика на ГЕРБ -каквото им е образованието, интелекта и управлението -такава е и естетиката им - шлаката на БКП и суроватката на ДС...
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега може и да се сетят, че улицата се почиства със снегорин. Третите перки ще са още по-малки, направо плоски.
124
11
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Софиянец само от бодлива тел разбира, като eдни гoвeдa не им ли сложиш бодлива тел и да им пуснеш ток по нея все нещастни
123
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Пирогов аварийно трябва да набират и назначават допълнителни екипи .....
122
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли не можаха по една кашпа с цветя да сложат,нещо елементарно да не е само бетон да има и малко зеленина!
121
1
 
21
 
! Отговори
Ник преди 5 години
ХОРАТА НЕ РАЗБРАХА ЛИ,ЧЕ ИМ СЕ ПОСТАВЯТ СМЪРТОНОСНИ КАПАНИ,ТОВА Е СМИСЪЛЪТ НА ПОСТАВЯНЕТО ИМ! ПРИ ЕДНО ПАДАНЕ...И СЛУЧАЯТ И "ПЕРКИТЕ" РЕШАВАТ ДАЛИ ДА СИ ЖИВ! И НЕ СА СЛУЧАЙНИ,БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА С ТАКИВА "НЕВИННИ" НЕЩА! ДА *** БЪЛГАРИТЕ...ОТ ВСИЧКО.
120
20
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Едно разбрахме че българите са експерти по всичко и в случая по естетика. Още след като почна ремонта знаех че ще има рев. И то не защото кмет е Фандъкова а защото това е нещо което можем най-добре.Ограничители трябва да има защото има много хора които не внимават къде ходят. Човек който внимава не може да се спъне пък ограничителите да са и двуметрови. Фандъкова не се справяла като кмет. Добре де кой ще се справи по-добре? Да знам за кого да гласувам. Най-лесното е да сочиш с пръст за съжаление
119
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета май всички българи са родени да разбират от всичко и да могат всичко и всичко им е криво а една малка държава не могат да си оправят,извода е ,че докато разбираме от всичко и сме най умните и можещи ще си тънем в блатото,хаха
118
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия съвсем се видиотиха.Сега вече късогледите да спрат да минават по Графа. Друго спасение няма.