ГЕРБ и БСП в люта схватка: Законно или не се харчи излишъкът?

Социалистите смятат, че това е "кражбата на годината"
Обновена: 14 дек 2018 19:19 | 14 дек 2018 17:45,
122
ГЕРБ и БСП в люта схватка: Законно или не се харчи излишъкът?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП отново скочи срещу начина, по който се изразходват публичните средства и как ще бъде разпределен излишъкът от 2 млрд. лева. Според червените това ще бъде "кражбата на годината", а Спас Гърневски контрира, че кражбата на века е станала след 89-та, когато социалистите са разграбили държавата.

Още по темата

Антон Кутев настоя, че от левицата миналата година са направили разчети, че излишъкът ще е именно над 2 млрд. лева и средствата е можело да отидат за пенсии, обезщетения за отглеждане на дете или за земеделските производители, но управляващите не са приели нито едно предложение на БСП.

"Управляващите казвате, че сте свършили много работа и затова сте събрали толкова много пари над предвиденото в бюджета. Това е лъжа! Умишлено подценявате приходната част на бюджета с една доста непочтена цел: да дадете възможност на Борисов да преразпредели еднолично 2 или 3 млрд. лв. от паричките на българските граждани, заобикаляйки законите на страната. Събрахте почти 3 млрд. лв. повече, но не ги вкарахте в бюджета, умишлено намалихте рамката на бюджета, и сега харчите тези пари по най-непрозрачния начин", настоя Антон Кутев.

Той упрекна и решението на правителството да похарчи 1 млрд. и 350 млн. лева от въпросния излишък за строителството на магистрала "Хемус", вместо да бъдат вдигнати пенсиите.

"Тези пари ще бъдат изхарчени без никакви обществени поръчки. Двама или трима човека в тази държава ще решат, на кои фирми да платят милиард и половина лева, изцяло в разрез с духа  както на закона, така и на демокрацията. С това тези хора ще станат неприлично богати, въпреки че вероятно вече са такива, защото не им е за първи път", продължи Кутев.

"Кражбата на века стана от 89-та, когато се пребоядисахте и 20 години разграбвахте държавата", обърна се на свой ред пък Спас Гърневски към опозицията.

По думите му правителството е събрало въпросните 2 млрд. от борба с контрабандата и сивата икономика. Гърневски настоя и че кабинетът харчи всички средства законосъбразно.

Гърневски настоя и че именно олигарсите в България произлизат от БКП и от Държавна сигурност.

Депутатът от ГЕРБ скочи и срещу президента Румен Радев и го обвини, че чертае разделителни линии и се вживява в ролята на "опозиционен лидер".

"Скрит в кристално чиста бяла мантия и с вождистки блясък в очите президентът оглави похода на всички, които отдавна копнеят да заличат постиженията на днешните управляващи. Г-н Радев, вие самозваният борец срещу корупцията подминавате факта, че за първи път от тези 30 години на прехода, вече година у нас действа мащабен закон за борбата с корупцията", заключи Гърневски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОсмОтрение.Грешката е неволна.Няма връзка с мутри.Пробвай пак. И така не е вярното.
24
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С народни пари дрогарю се разпрежда БКП И ЛИЧНО ДРОГАРКАТА ИМПЕКСОВА-КОСТОВА сега СТАЛИНСКА позната като Корнела на бабичките за по-лесно.ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ЗА 74 ГОДИНИ ГРАБЕЖ!Айде е/е..те си ПМ ГРОБОКОПАЧИ на българския народ-ВАШИТЕ ЦЪРВЕНИ "КОЙ ЩЕ МИ ДАДЕ ПАРИ"НЕ ВЛИЗАТ В СМЕТКАТА ЗА БЪЛГАРСКИ НАРОД.
23
6
 
6
 
! Отговори
Така е преди 5 години
ОсмОтрение.Грешката е неволна.Няма връзка с мутри.
22
1
 
6
 
! Отговори
♡&#983 преди 5 години
За тях всичко е Законно.
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орязахте парите за глухите хора и лежащо болните. Оставяте инвалидите без слухови апарат и дюшеци, а се биете в гърдите с бюджетния излишък.Коя фирма ще строи АМ Хемус? Колко милиарда допълнително ще отпуснете там? Защото милионите отпуснати уж за АМ Хемус ще се върнат обратно в определена партийна каса.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"осмутрение" сигурно произлиза от "мутра".На гербавите нали все мутри са им в кратуните.
19
4
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Така еГЕРБ не ги събират,а ги крадат от хората, особено с данъците върху движимото имущество! А откраднатите пари, се връщат!
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
осмутрениеТова някакъв нов, гербав правопис ли е?
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бесни са побеснели цървените ,тия милиарди дрогарката главен секретар на ЦК НА БКП щеше да даде половината за пенции а другата на пичое като БАНЕВ,зер нали Радосветчо Радев казА"бедни сме българските бизнесмени"!!Като не могат сега вой,ХОРА ОТ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ БКП Е ПРОТИВ ВАС,тя е против строеж на пътища и развиване на икономиката.А дори фърчилото вчера каза че без модерни пътища няма модерна държава,ама пак са му свили сърмите,днес пак прави далавери със сини и червени т.е.лиляви .УУУУУУУУУУУУ
16
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е млад и не може да понесе да стане гербав подмазвач на един пpocт и самовлюбен ***, да не си губи времето, а да се запътва къмТерминала!Тук няма да има шанс за достоен и нормален живот!
15
21
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Когато БСП са на власт и съберат 2 милиарда излишък , тогава да ги харчат по тяхно осмутрение.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кажете, ако съм гербав и тиквеният вожд ми даде един хубав коледен подарък, с обществени пари, как да не гласувам пак за него с всичките ми роднини?
13
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И 100 млрд. излишък да съберат гербавите крадци все тая. Пенсиите пак ще са по 100 евро. Просто са ултра алчни!
12
6
 
23
 
! Отговори
Циници преди 5 години
ГЕРБ - аджиите така се ошлайфаха в демагогията, че и от кражбите печелат. Цинизъм не, ами цинизъм. Раздават окраденото на техни, за да ги купят, това им е основната схема.
11
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма еничерско каре на ГЕРБ - Тони Шайката, агент Николай, Спас Гърнето и Тома Неверни (Биков).Всеки от тях трябва да си заработи 30 сребърника!
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата е направена така, че издига на върховете престъпници без никакъв срам и морал.Не виждам спасение от това.
9
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнела,Тампон,Елена новинарката и другите от бандата непрекъснато вият за повече държава в икономиката,АМИ ЕТО БЕ ДРОГАРИ-1,300000000 СЕ ДАВАТ НА ДЪРЖАВНА ФИРМА ЗА СТОРЕЖ НА ЖИЗНЕНОВАЖНАТА ЗА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ "ХЕМУС"!!ЗАЩО ПАК СЕ ДЕРАТ ДРУГАРИТЕ,АМИ ЗАЩОТО НЕ СА ТЕ НА "ГАРА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА"!Е,днес оня в сградата срещу фонтана искал КС да провери бюджета за следващата година,о мър/шо гледай как ще скочат хората дето се е.авате с тях ако нещо комундерите СИНИ И ЧЕРВЕНИ прецакате бюджета.БЕСНИ...
8
2
 
26
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Наистина се прави така, залага се по-малка приходна част, за да се харчи после излишъкът безконтролно.Но това го правят всички партии от години.Всички са за затвора, а народът, след като стои и тъпее, си заслужава ада, в който живее!
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на гербавите мошеници!
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите не признават бели пари(излишък) за черни дни(рецесия).