Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!

Друга кандидатура в редиците въобще не се обсъждала
20 дек 2018 12:30,
308
Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Йорданка Фандъкова отново ще получи номинацията на ГЕРБ за кмет на София за догодина. Друга кандидатура, освен нейната, в редиците на ГЕРБ не се обсъжда.

Самата Фандъкова категорично отбягва въпроса за кметския вот наесен с аргумента, че за нея е важно да се върши работата за града, а не отсега да се влиза в кампания. И обвини опозицията, че прави именно това със скандалите около ремонтите в София, пише "24 часа".

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче даде да се разбере, че отново тя е човекът за столицата, след като всякакви спекулации вървяха неофициално през последните седмици.

Още по темата

"Към Йорданка Фандъкова напоследък се изляха много тежки и безпринципни нападки. Ето защо ние всички трябва да застанем твърдо зад нея и зад видимите резултати от работата ѝ", обяви той във вторник вечерта пред столичния актив на ГЕРБ, говорейки колко ключови ще са предстоящите избори за Европейския парламент през пролетта и следващите ги кметски през есента.

"Очертава се 2019 г. да бъде ключова. На изборите за членове на ЕП през май трябва да подкрепим кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, нашето европейско политическо семейство ЕНП, както и водещия кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер", обърна се Цветанов към партийците в Музикалния театър, където заедно изгледаха "Царицата на чардаша".

Фандъкова печели три пъти поред изборите в София и в края на мандата си ще е закръглила точно 10 г. на поста, тъй като първият - след като Бойко Борисов стана министър-председател, беше половинка.

Така тя ще се изравни по години управление с рекордьорите на поста Стефан Софиянски и инж. Иван Иванов, който между 1934 и 1944 г. докарва водата на София по рилския водопровод и по чието време столицата ни е наричана Балканската Виена.

Очаква се ГЕРБ да заложи отново и на всичките си останали 19 областни кметове (бяха общо 21, преди да се откаже от хасковския Добри Беливанов - б.а.).

Подкрепа ще получи и Петър Паунов в Кюстендил, който официално е човек на Реформаторския блок, но негласно се ползва и с подкрепата на най-голямата партия.

Единствените 3-ма извън са Златко Живков на Монтана и Георг Спартански на Плевен (и двамата от РБ) и Хасан Азис от ДПС на Кърджали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FEODALKATA NA SOFIA.SOFIA FEOD NA BORISOV.
17
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Града в който живея 5-то поколение никога не е бил в такова окаяно състояние. Препълнен с миекащи, претъпкан с кошници на по 20 години, пълен с наркомани и дилъри на дрога, а за капак го управлява Самоковска даскалица. Няма улица която да не е на дунавски вълни и красиви дупки. За 10 години 5 пъти подменявам предницата на автомобила си. По времето на бай Тошо града цъвтеше. Зеленина и чисти улици които улици се миеха всяка нощ през лятото а през деня зилове пръскаха паважа да не се вдига прах.
16
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига с този граф игнатиев,бе! тя ли да седне да реди плочките на некадърниците, които си оставят ръцете м/у тях, само и само саботаж да има ? и стига с тези кръгови ! около руски паметник кой как му падне - минава през зелените площи. тя ли да ви пази тревичките и птичките?
15
33
 
4
 
! Отговори
Драг кралица преди 5 години
Стига със стереотипа, е че ГЕРБ строят и ремонтират некачествено.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА, ХА , ХА
13
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито на софийските амеби, от тях не зависи нищо, да се брои, че вече с им я натресли. Важното е да си мислят, че живеят демократично.
12
8
 
17
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Само това нееееее!Дайте ми спокой-ствие до пролетта.Моля виии, не менаказвайте.
11
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа,най некадърните на хранилката да се пукат от яд душманите!
10
8
 
38
 
! Отговори
Полирани мозъци преди 5 години
Бокича какво ли си вика - то стадото пак ще се хване и пак ще гласува за тоя който му посоча! И магаре да посоча и магарето ще стане кмет!
9
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер е Фандъкова.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха този път aмчъмъ ще издигне.
7
8
 
52
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Аз няма да гласувам за Фандъкова. и въобще не може да я сравнявате с инж. Иван Иванов. В едно имате право - следващият мандат ще бъде ключов за кражбите на ГРОБ, и в България, и в София. След това - потоп.
6
50
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а аз ще гласувам ПАК за фандъкова ! харесвам я като кмет, въпреки, че я провокирате и саботирате от всякъде.
5
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой помни ли дали преди ремонта на Руски паметник имаше такива задръствания каквито са сега ? Само че Фандъкова промени движението на кръговото и сега целия бул. Царис Борис III и Скобелев са задръстени.Ами Раковска ? Преди да направят велоалеите беше добре, сега тя е задръстена целодневно, а от това се задръстват преките й, вкл. и Солунска и Гурко, които са целодневно запушени. За ремонта на Графа и Гарибалди изобщо няма да коментирам.Категорично няма да гласувам за нов мандат на Фандъкова!
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами и те нямат фигури. Не всеки е съгласен да е послушен слуга на крадлив необразован диктатор с мания за величие.
3
7
 
56
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Доста са видими резултатите определено! ОСТАВКА!
2
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним как следизборно вдигна билета на 1.60 и всички се качиха по колите! Помним и некачествени ремонт на НДК, Графа, куп некачествени ремонти, дадени на наши фирми!Мръсният въздух и НЕжеланието на фандъка да пусне зелен или бял билет!НИКОГА ПОВЕЧЕ ТАЗИ НЕКАДЪРНИЦА НА ВЛАСТ!
1
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да го бъде нов мандат. Аз ще гласувам за друг кандидат-кмет !