Хвърляш пиратка на площада и отнасяш глоба до 2000 лева

Катаджиите няма да почиват, ще има масови проверки за алкохол
Обновена: 31 дек 2018 12:53 | 31 дек 2018 12:45, Камелия Цветанова
65
Хвърляш пиратка на площада и отнасяш глоба до 2000 лева
Снимка: Булфото, архив

С глоба от 500 до 2000 лева могат да бъдат санкционирани гражданите, които използват пиротехнически средства на пл. "Княз Александър І” в Новогодишната нощ. Това съобщи главен инспектор Борислав Муеров, началник на отдел "Охранителна полиция” към СДВР, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Той допълни, че употребата на пиротехника на площада е строго забранена с цел безопасното протичане на празненствата.

"На всички обществени места при наличието на леснозапалими вещества в близост, независимо от класа на пиротехническите изделия, те са забранени", посочи той.

По думите му за безопасността на гражданите ще бъде ангажиран и съставът, който е подготвен за реакция по линия на антитерор, като ще има екипи, които ще обхождат контролно-пропусквателните пунктове и прилежащата територия с оглед противодействие на евентуален атентатор.

От 14 часа на 31 декември катаджиите ще следят строго шофьорите в София.

Любомир Костадинов от отдел "Пътна полиция" към СДВР предупреди, че екипите ще са ангажирани със засилени проверки на водачите за употреба на алкохол и наркотици.

По думите му по магистралите също ще има засилено полицейско присъствие.

 "Няма да има служители, които да почиват, но няма как да има полицай на всяко кръстовище", посочи той, като уточни, че в Студентски град в определени часове служителите на реда ще извършват засилени проверки.

Любомир Костадинов предупреди гражданите, които са решили да посрещнат Нова година на площада, че допускането на автомобили в района ще бъде ограничено, затова е по-добре да се придвижат с градския транспорт, който ще се движи през цялата нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде на нова година няколко минути преди 12 и след 12 хората не се стряскат от гръмнали пиратки защото те постоянно гърмят и ги очакват, но сега както си е мирно на обяд и гръмне някоя мощна няма се стресирате ли за части от секундата? И този стрес кой ще ни го плати? Сигурно днес 10 пъти се стряскам от такива пиратки, където задрънчават и стъклата на прозорците. И сега ще кажете- кво пък толкова е станало като си си се стреснал..на Такива им казвам че води до рак, колкото и да не им се вярва
26
4
 
14
 
! Отговори
. преди 5 години
Да се забрани направо продажбата на тия чалгарщини !
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за гейпарад ще има ли глоби от над 2000 лева ?
24
1
 
13
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
В "Студентски разврат" най-добре пратете армията - хем да свършат нещо полезно, хем да влязат в реални бойни действия.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пирате, фЪргам се казва, УА!)
22
5
 
3
 
! Отговори
Площаден пират преди 5 години
Да бе, как така нема да фУргам, що съм си дал парите!?
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 21Гледам двама ми начаткали 2 минуса. Значи не вярвате, че имаше такава случка с англичанин на Слънчев бряг? Имате нет поне, бе...потърсете в търсачката и ще ви излезе въпросния клип, папагали!
20
14
 
9
 
! Отговори
Заключение преди 5 години
Който не хвърля пиратки или е бедняк от класа или не знае как да се весели!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 20 Случвало му се е впрочем един пиян англичанин на Слънчака за рождения си ден преди 2-3 години едно лято- един от приятелите му му навря пиратка отзад и я запали...тя гръмна и оня запищя и заподскача на умряло. След това се оказало, че са му правили 8 шева на разпрания му аннус в клиниката на Слънев Бряг. Даже имаше клип в този сайт на случката.)))
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 16 Софиянецо от Надежда, а барем една от тия 80 пиратки да не успееш да я хвърлиш и да гръмне в ръката ти. Това е моето пожелание към теб за Новата година! И да видим друг път дали ще си наумуваш да си купуваш пиратки.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното е че от терасата да се хвърля е позволено.Той българина стане ли 12 часа хвърля се задейства. Важното е да има шум и да гърми.
16
16
 
10
 
! Отговори
Кв. Надежда Софиянец преди 5 години
Никой не може да ми каже дали да гърмя или не!!! Купил съм 4 кутии пиратки от най-силните и фойерверки за 90лв. Точно в 00:00 излизам на терасата и почвам да гърмя до свършване. 4 кутии по 20 бомбички = 80. Поне 20 мин. ще се гърми яко!!! Да не съм луд да ходя на площада. Вкъщи хем ще се нашиткам кат бъчва, хем ще гърмя колкото си искам
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма да има служители, които да почиват, но няма как да има полицай на всяко кръстовище"Проблем! Кръстовищата са повече от полицаите! Ами назначете още полицаи бре! 60 000 сте малко явно!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за пускането на чалга трябват такива глоби.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Културни особености на българското племе...само глоби ,но няма да стигнат полицаите да глобят всички
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За бога братя не хвърляйте бомбичките. Стискайте ги здраво.
11
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОйто хвърля пиратки, зло не мисли!
10
4
 
21
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Направете ги скъпи и народа ще загуби интерес много бързо... Удоволствието от пиратката е да стряскаш хората и да ги плашиш. Много забавно наистина...
9
7
 
2
 
! Отговори
Практични за чнг преди 5 години
Какви са тия цени за пиратки? Че то кило амонит по евтино ще излиза и ефекта ще е по осезаем .
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди малко гръмна една пиратка до входа и разтресе прозорците на кухнята ми , намирам се на втория етаж. Това ако падне до някой може да му изкара акъла. К'ви са тия пиратки бе..от 20 лева ли е.. Няма такава простотия! Няма и желание за забрана на пиратки у нас. Това е идиотщина.