13 нови трамваи по линия №5. Сметката: 45 млн. лева

Полски са, ще имат климатици, видеонаблюдение, платформи
31
13 нови трамваи по линия №5. Сметката: 45 млн. лева
Снимка: Столична община

София ще има нови трамваи, след като "Столичен електротранспорт" сключи договор с полската компания PESA Bydgoszcz за доставката на 13 нови нископодови съчленени трамваи.

Машините ще пристигнат на две партиди до края на октомври, а в рамките на 2019 г. трябва да тръгнат по трасето на линия №5.

Договорът е на обща стойност 44 796 377,36 лв., като са предвидени доставки на резервни части, диагностично оборудване и обучение на персонала.

"За тази сума получаваме мотриси с климатик, платформа за детски колички, видеонаблюдение, места са хора с увреждания и детски колички", пишат от пресцентъра на Столичната община.

Вероятно новите трамваи ще са аналогични на доставените през последните години за нуждите на линии №1 и №7 от същия полски производител.

В официалното съобщение се посочва, че целта на новата доставка е да се обнови изцяло емблематичната линия №5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До българинаАбе какво ти взима София на теб.Знаеш ли кога село с 400 души плащащи по 27лв данък сгради ще си запълни дупките по улиците.На кукуво лято.С тези данъчни приходи не могат да си платят тока за двете крушки улично осветление
5
11
 
6
 
! Отговори
българина преди 5 години
с тези 45 млн могат да се асфалтират точно ТРИ ОБЛАСТНИ ГРАДА ОТ 28, ИЗЦЯЛО. софия ограбва България, искаме финансова и административна децентрализация като в швейцария германия холандия и австрия. до кога кметовете ще събират само 5 процента от приходите а софия 95! на запад е 50 на 50! до кога кметове ще се молят на софия за 2 тротоара или една улица?!?! за 30 г софия нарастна а България се смали с 3 млн, софия уби България
4
4
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Айде де колко ще чакам за коментари за корупция и комисионни.Я стегнете червените редици.Излагате се
3
9
 
4
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Ако са като линия 7 ще има да се блъскаме. Това са нах-малоум.ните трамваи на земята, без никаква инженерна мисъл, все едно някой студент от ТУ ги е проектирал.
2
9
 
9
 
! Отговори
Danni преди 5 години
Браво, Данче.
1
3
 
3
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Винаги, щом- погледна,...И- идва, трамвая,...