Софийските кокичета – пожарен кран поникна на "Графа"

"Чудото" се намира по средата на спирка и тротоар
7 фев 2019 15:00,
102

Снимка: Jaklin Dumanova/Забелязано в София

При споменаването на думата "Графа" повечето читатели биха се запитали - "Ох, пак ли нещо не е наред?". Наистина, започва да ни омръзва оспоменаването на този "митичен" ремонт.  Но уви, отново се роди "чудо невиждано" на българската инженерна мисъл.
Още по темата

Кран поникна като зимно кокиче изпод зле подредените павенца на столичната улица. Той е голям и син, модерен – като от филмите... но е разположен по средата на спирката на трамвая и пешеходния тротоар.

Снимките веднага пробудиха активните Facebook граждани към множество коментари:

"Супер. Всеки, който си рови в телефона и ходи, може да усети удар в слабините. :) Разглезили сме се нещо! :)"

"Пожарни кранове, сега! В този момент! Слагат в циганската махала, покрай нелегалните постройки! Явно е важно да ги има, точно там..."

"Ако след хиляди години съществува живо човечество и при арехеологични разкопки се натъкнат на легендарно ремонтирания " Граф" , има да се смайват!"

"а и плочките с лазер нивелирани..."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
9
 
! Отговори
До 67 преди 5 години
А ти защо си мислиш, че в София няма пожарни хидранти? Ето това е провинциално мислене и завист. Хидранти в София има от поне 50 години (вероятно и доста повече), но старите, съвсем умно, бяха вкопани в земята и покрити с метални капаци за да не пречат никому.
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тотално малoумие, да поставиш кран по средата на тротоара, при това точно на спирката. Акъл нямат въобще!
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София явно е доста назад. В някой градове пожарни кранове има по улиците от 10 години. И не са сини а червени и още по големи. Баш "като по филмите".
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да! Най-гинесовият коментар е, *** кранът наГрафа е арт постановка. Досущ като главоломната, милоноломната преходоломната, де мо крато лом ната , дебби лоломната Бро нзова къ ща.
64
1
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Ха ха ха ами милиционерско пожарникарска държава :))) Аз не съм виждал перки на акули около трамваи по Европа . А сега и това .Трябва да се сменят милиционерите на хранилки
63
8
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
До 57какъв 'соийски акъл" те гони,бре?То софиянци няма вече-всите са от всякъде другаде,но не и от София!За това "софиянци" сте в това положениеЧБягате от мизерията,ама и в София пак си правите мизерия!!!!То е в главата,не джоба или колата!
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА НЕ Е АРТ-ИНСТАЛАЦИЯ КАТО БРОНЗОВАТА КЪЩА
61
4
 
11
 
! Отговори
Хасковлията преди 5 години
Стига сте ревали бе, нали само ни поучавате, как трябва да си седим по родните места и да работим за да ги развиваме. Ами седете си сега в София и направете нещо срещу тия архитектурни недоразумения! Покажете на цялата страна как се правят нещата, че след Дондуков, Графа и който и друг ремонт в София се сетите, цялата страна ви се смее!
60
2
 
10
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Това е 2 с 1: Пожарен кран и коне-връз. Екстра си е, ако питате мен :)
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рибата се вмерисва откъм главата. С такива управници, толкова. Ще се спъвата, ще се мятате и ще благослявате цялата фандъкова рода.
58
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми е интересно кой финансира Спаси София? Днеса ще направили едно разследване по темата?
57
4
 
6
 
! Отговори
Самоковеца преди 5 години
За шопите, с любов!
56
1
 
15
 
! Отговори
очаквайте новия филм преди 5 години
Графа изяде Фандъкова. Хорър.
55
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би срещу 100на бинки наша фирма ще го премести,но тя ще повреди плочките,които друг ще трябва да оправи.Той пък ще повреди релсите на трена,кабели и т.нНяколко милиона ще струва крана.Нищо работа.
54
4
 
11
 
! Отговори
11 преди 5 години
Софийски акъл, нормално. Не виждам къде е проблема :)
53
1
 
8
 
! Отговори
до Киро Кюмюро преди 5 години
Бъди човек и активирай малко синапсите си!За да подсиля ганхлиевите ти връзки ти давам джокер от най простият водопроводчик: "Ползвай T връзка и имай постоянен дебит/налягане в централното трасе, което за аварийните служби е гарантирано, а пожарна и гражданска безопасност са точно такива служби" - Бай Ваньо *** водопроводчил със средно специално образование от соца! (това със соца накрая мен искрено ме разсмя от сърце и душа)
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е новия проект на Кристо.
51
25
 
6
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
е, като минава тръбата там къде да сложат хидранта, бре умници?
50
0
 
9
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 години
хубавое!!!
49
0
 
26
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Какво се косите бе, не е готово още, там е сложен временно да се види гражданите как ще го приемат/усетят. После ще го преместим, ще изкопаеме новите плочки, ще резнем новите тръбопроводи, ще трамбоваме и наново ще ги наредим ако не тези, то други подобн и естествено за ваша сметка...и и ще стане като бонбонче "хубаво".