"Перките" от "Графа" си отиват, какво ще дойде на тяхно място?

По-висок бордюр, дълбок улей или метални ограничители?
Обновена: 13 мар 2019 08:39 | 13 мар 2019 08:39,
204


Вчера Йорданка Фандъкова разпореди ограничителите от столичната улица "Граф Игнатиев" да бъдат премахнати. До мярката се стигна след като пешеходец разби главата си, след като се спъна в т. нар. "перки".

С какво обаче ще бъдат заменени гранитните плочи?

Още по темата

В най-скоро време кметът на София очаква архитектите да ѝ предложат вариант, който да бъде обсъден и с Пътната полиция.

След като перките на "Графа" бъдат премахнати, на тяхно място може да бъде вдигнат малко по-висок бордюр, малко по-дълбок улей, или бъдат инсталирани метални ограничители.

Хората минаващи често през "Графа" и живеещите в района имат различна визия за ограничителните перки.

"Грозни са. Малки са, ниски са. Не ги виждаме. Трябва да се мисли за всичко преди да се дават пари. Според Вас, на тяхно място как трябва да изглеждат ограничителите? Колчета! Ама солидни!", изтъкна местна жителка.

"Столичната община може да ползва доказаните добри практики от Европа, вместо да измисля такива глупости. Надгробни плочи, перки на акули, падания, кръв. Това е просто една трагедия", посочи Андрей Зографски от "Спаси София".

Не е ясно кога Общината ще премахне опасните ограничители, които не малко столичани определиха като "перки на акули", а колажите заляха социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина тази улица се казва "Самоковска", а граф Игнатиев е меко казано спорна личност в българската история.
78
11
 
2
 
! Отговори
anonumvs преди 5 години
Наричайте улицата с истинското й име - улица "Самоковска"! Позор за тези, които са я прекръстили на убиеца на Левски!
77
0
 
17
 
! Отговори
българин преди 5 години
Докато няма присъда и не са изяснени нещата , не подкрепям , нито осъждам Иванчева . Интересно ми е обаче ако присъдата и е оправдателна и тя има смелост да се яви на избори за кмет на София , какъв ли ще е резултата...?!
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се обяви конкурс с награда 5 милиона. Да се премахнат тези за 2 милиона. Да се сложат други за 8 милиона . След 2 месеца да се ремонтират за 12 милиона. Това е решението.
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече 10 месеца, хилядите живущи и работещи на тази улица са тероризирани с прах, шум, затворени пространства... Десетки магазини са вече празни-фалирали. В същото време, края на т. нар. "ремонт не се вижда. Колко време е необходимо за да се павират 950 метра?
74
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тези перки са за архитекта, да се лъзга по тях докато си съдере знаете какво.
73
1
 
4
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До Анонимен 69 .....начело с баце!!!!!!!!!!!
72
12
 
8
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
Като продължение (67) може да се спомене и спонтанното, сълзливо-сантименалното, откровено нихилистичното, братушко-раболепното кръщаване на най-представителните, забележителните и привлекателните, емблематичните улици, булеварди, площади, паметници, църкви - които дават облика на София като столица на България - с руски имена !Улица Самоковска е пример за перманентното русофициране на центъра на София, прилагано методично и последователно повече от един век с русофилско-българофобско старание.
71
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджийските схеми край нямат!
70
1
 
24
 
! Отговори
тиkвa преди 5 години
Как какво, тиkви. Те поне са обли и няма да си трошат хората .. тиквитe.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е Картофелия да фаща трена към Белчин, а пък ние ша съ упрайм!
68
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доло ГЕРБ!
67
3
 
30
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Не ме интересува какво ще дойде на мястото на перките, а кой ще дойде на мястото на крадливата шайка от ГЕРБ. Каквото можаха окрадоха, каквото не можаха, го взеха чрез прокуратура и полиция. Господ кога ще ги вземе тези *** ?!!
66
1
 
19
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Ако сложат колчета с домати няма да се учудя. Е, как в една Германия слагат червени ленти и върши работа, а в бедна България само кич и скъпотия за някакви си перки на акули.
65
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сложете тикви.
64
0
 
27
 
! Отговори
хуху преди 5 години
може да ги заменят с пиедестали и да сложат на тях нутрите на нашите велики общинари, депутати, министри и прочие, та да могат и след време хората да си спомнят и плюят като минават покай тях. Интересно кой ще е любимеца, а на пл. Гарибалди могат да направят паметник на Даскалката с една тиква под мишница.
63
1
 
10
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
Какво ще дойде ли? Ами някоя нова дивотия, разбира се.Пита се какво ще си отиде?! Ще си идат едни пари, дето сме платили за поставянето на тия перки, други пари за демонтирането им и още едни пари за новата дивотия, ще си идат. И да не забравят да повишат данъците, таксите и глобите, че инак от къде ще дойдат ония пари от по-горе !
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да съчетаеш грозното с опасното се изисква особен талант, който селските архитекти от общината имат в огромно количество.
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Могат да наредят бюст-паметници на комунистически функционери.
60
6
 
24
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
България е заложник на първосигнално, на комунистическо и посткомунистическо азиатско мислене, доказателство за което са многобройните некадърни, безмислени, неоправдани решения, пример за което са високотехнологичния железен скраб в "Гьоло" Белене, "Чинията" на Бузлуджа, многобройните съветски паметници,....цял музей на социалистическата пошлост !