"Перките" от "Графа" си отиват, какво ще дойде на тяхно място?

По-висок бордюр, дълбок улей или метални ограничители?
Обновена: 13 мар 2019 08:39 | 13 мар 2019 08:39,
204


Вчера Йорданка Фандъкова разпореди ограничителите от столичната улица "Граф Игнатиев" да бъдат премахнати. До мярката се стигна след като пешеходец разби главата си, след като се спъна в т. нар. "перки".

С какво обаче ще бъдат заменени гранитните плочи?

Още по темата

В най-скоро време кметът на София очаква архитектите да ѝ предложат вариант, който да бъде обсъден и с Пътната полиция.

След като перките на "Графа" бъдат премахнати, на тяхно място може да бъде вдигнат малко по-висок бордюр, малко по-дълбок улей, или бъдат инсталирани метални ограничители.

Хората минаващи често през "Графа" и живеещите в района имат различна визия за ограничителните перки.

"Грозни са. Малки са, ниски са. Не ги виждаме. Трябва да се мисли за всичко преди да се дават пари. Според Вас, на тяхно място как трябва да изглеждат ограничителите? Колчета! Ама солидни!", изтъкна местна жителка.

"Столичната община може да ползва доказаните добри практики от Европа, вместо да измисля такива глупости. Надгробни плочи, перки на акули, падания, кръв. Това е просто една трагедия", посочи Андрей Зографски от "Спаси София".

Не е ясно кога Общината ще премахне опасните ограничители, които не малко столичани определиха като "перки на акули", а колажите заляха социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
14
 
! Отговори
Сп??нс преди 5 години
И не е ли по-добре да сложат саксии , в Западна Европа се ползват едни половин кубикови- първо защото са големи и хората ги виждат и Второ защото са големи и ограничават изпаднали в амок новоевропейци , тръгнали с кола по пешаходната зона.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предлагам да сложат направо оградата от бодлива тел, каквато туриха на границата. И без това там тя не върши никаква работа ,поне да я преместят в центъра на София
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и сега какво ще ги правят тези пирамиди...те струват пари...мисля си за какво могат да ги използват...музей на соца вече има...вероятно трябва да се помисли и за музей на ГЕРБ и да се експонират там около восъчна фигура на цар Борис III Методиевски...
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб ни водят към Гроба...
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така е като някакви селянчета се настаняват в общината. Да бяха извикали чуждестранен архитект, както са правели едно време...
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само много глупав човек ще сложи камъни по средата на улицата за да се препъват хората в тях. В случая главният архитект може да си използва дипломата за тоалетна хартия.
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не разбирам как в центъра на една столица може да се сложи подобно нещо...ако някой си хакне главата в него просто е мъртъв...толкова ли са изтрещели тези ,които виждат ,че това е неподходящо и не реагират...а иначе за други работи са големи акъллии тези от ГЕРБ...
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се получава, защото в ключовите отделина общината работят хора, назначени с партийна повеля,които имат най-обща , или никаква представакакво е "ергономично решение"!
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво очаквате от една учителка по руски от самоковските села? Наесен пак гласувайте за нея.
30
3
 
18
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Ама тези 27милиона,които трябваше да бъдат откраднати по време на така наречен ремонт,не свършиха ли.или трябва да бъдат заделени още пари за усвояване/крадане/.По принцип сумите за ремонт в София и не само там се завишават минимум 3 и повече пъти.Трябва да има за глоби,по възможност минимални,за комисионни на правилните политически структури и хора,за собственика на фирмата,която ще "замърля" обекта,а те те трябва да са много-о-о голяма сума ,защото и той е свързан с правилните политически структури и лица
29
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре знаеха че хората няма да ги харесат и че ще ги махат. Сега ще усвоят още едни 50000 лева. Всичко е планирано.
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандална некадърност! Вече 10 месеца не могат да павират 900 метра. Удариха дъното тия селски некадърници.
27
0
 
14
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 5 години
Кой сега ще отгоеаря за безотговорно похарчените наши пари!?И кой ги решава тези безумия!?Специално, тези ограничители ги преработваха веднъж!
26
0
 
20
 
! Отговори
ta0mi преди 5 години
Сивото мислене направи сива улица "Граф Игнатиев", където всичко се слива в сиво петно и причинява синини на хората. И най-необразованият човек знае, че няма как да не се спънеш в нещо,което се слива с околната среда.
25
1
 
17
 
! Отговори
ГАТАНКА преди 5 години
Гроозно, некачествено, скъпо, опасно и става бавно. Що е то?
24
4
 
9
 
! Отговори
Реставратор преди 5 години
Случая с тези "перки" е нагледно доказателство за геннонаследствено, рускоазиатско, лагерноГулагско, античовешко мислене - как да ОТБЛЪСКВАШ хората, да ги страхуваш, да ги принуждаваш, да ги рекетираш, да ги унижаваш, да ги гониш, да ги ***, !Как до сега не можаха да разберат от Запада, от Европа, от другите страни с висок стандарт, че човека, хората, клиентите трябва да ги ПРИВЛИЧАШ, да им угаждаш, да ги приканваш, за да си успешен, за да си печеливш, за да си проспериращ !
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този вечен ремонт ще влезе вече и в учебниците по строителство и архитектура. :)
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре де, тези проекти не ги ли удобрява общината преди да започне строежа? Кой е подписал разрешителните, кой се е съгласил на подобно нещо
21
3
 
8
 
! Отговори
Лили преди 5 години
А защо трябва да има ограничители,ако някой иска да се самоубива пак може и с ограничители.Излишни пари.Ул.Истеклял в Истанбул е без ограничители.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Получихте ли си писмата за местните данъци и такси, а овчици? Да не забравите да си ги платите за да има другарката Фъндъкова с какво да реди гробчета и перчици, в които да си разбивате робските глави.