Безнаказана кражба: Брат и сестра останаха без родната си къща в "Лозенец"

Фалшифицирали подписите им преди 8 години
Обновена: 16 май 2019 13:43 | 16 май 2019 10:44, Петя Славова
136

Антоанета и Кръстьо Попови са брат и сестра, които разполагат с апетитен имот - родната им къща в столичния квартал "Лозенец".

Вече обаче не са собственици на къщата, а вчера багери са влезли в двора, за да я бутат, защото на нейно място ще се строи жилищна кооперация.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR двамата разказаха, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години.

През 2011 г. в дома им идват двама непознати, които обясняват, че са служители на общината и ги карат да подпишат скици за актуализация на имотите. Оказва се, че са подписали предварителен договор за продажбата на родната си къща на ул. "Кръстьо Сарафов".

"Няма съмнение, че това е една от най-мощните мрежи за кражба на имоти в София и областта. Преминаха безпрепятствано съда през тези 8 години.", каза Антоанета Попова. Брат ѝ Кръстьо пък разказа, че с две експертизи са доказали, че двамата не са се разписвали на договорите, които са показвани в съда.

"Макар и по ксерокопията, експертизите предполагат, че под това, което сме подписвали е бил положен таблет, който взима отпечатък от подписа ти и след това може с устройство да се прехвърля", каза той в ефира на "България сутрин".

Благодарение на три листа от нескопосано и странно съставен предварителен договор хората остават без дом. Адресът в договора е на измислен адвокат, за да се получават там известията на съда и Антоанета и Кръстьо Попови нищо да не разбират за случващото се с имота им. Всичко става ясно чак от от имотния регистър, след като е минало първото заседание на Софийски градски съд, където фалшивата адвокатка е признала подписването на договора. "Започват обикновените истории като от сапунена опера, как двамата сме се скарали за имота, но цялата схема на кражба е толкова прозрачна и учебникарска, че е странно нито един съдия  от Градския и Върховния касационен съд да не се усъмни.", обяснява измамената жена.

Двамата с брат й се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката.

Оказва се вече имотът им е препродаден няколко пъти, а вчера новите собственици вкарват багер и работници в двора на къщата в "Лозенец", за да започват да я бутат.

Антоанета и Кръстьо дори не са се изнесли още. Двамата се надяват на едно последно дело, което да обяви фалшивия договор за неистински документ, за да им върне родната къща, която обаче се оказва много апетитен имот.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, проблемът не е в демокрацията или пазарната икономика, а в корупцията в съдебната система. В жалката България вече не ти трябва вуйчо владика, а приятел нотариус.
21
6
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Дано се шегуваш! Не мога да си представя, че преподавател в университет ще подпише скица, това е тотален абсурд, не смятам че има нормален човек който би извършил подобна глупост. Един разум човек никога не би направил такова нещо, никога не би подписал без да прочете документ.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахаот общината им отишли на крака , за да подпишат - още се превивам от смях.И децата знаят че в общината (поне в нашата) са на смешни заплати и за да ти свършат нещо трябва да им висиш на главата , докато им омръзнеш. Преди време , точно за едни скици ме мотаха почти година, *** в кметство , *** в община, пусни молба , чакай да мине законовия срок , отиваш и се оказва че трябва друга молба.....
19
2
 
23
 
! Отговори
Хе Хе преди 4 години
Хора не се ли научихте че трябва да се въоръжавате. Справедливост от гнусната мутроченгесарската хунта не чакайте. Всички особено продажният и *** от СУДЖУК съд са в далаверите.
18
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Е щомДали ще откраднеш апартамент или люцерна за 2 лева, пак си е кражба, пак е социопатско действие, пак е нагло и двата случая трябва да се наказват сурово. Престъплението куха БХК лейко, си е престъпление, дали ще посегнеш на вещ за 2 лева или 200 000 лева, няма значение, защото и в двата случая си крадец и двата случая бих ти счупил наглите ръчички.
17
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Изобщо не са простовати хора - дамата е преподавател в Софийски университет. Но когато мафиата и държавата са едно и също, а правото е в ръцете на прасето ... може да си напраят каквото си поискат с когото си поискат.
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се отказвайте лесно от бащиниятра
15
2
 
41
 
! Отговори
оф преди 4 години
Наивни и слабограмотни хора винаги ще има. И точно за защита на техните интереси трябва да се грижи държавата, понеже те не могат да се пазят сами от организираната престъпност. Но, за жалост на тази територия отдавна я няма държавата. Останал е само един свинарник.
14
27
 
6
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Е сега.Един път подписали договор за предмварителна продажба(защо не са чели какво подписват не е ясно)а после пък подписа бил фалшив.Какво означава и фалшив адвокат също не е ясно
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До трайчоЕ твоя случай е доста по различан, защото тези хора очевидно са подписвали документи собственоръчно, без обаче да осъзнават действията си.
12
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно тези хора са изостанали в развитието си, така че тяхната версия не мисля че трябва да се приема на 100%. Такива хора трябва да се поставят под запрещение, да им се забранят всякакви сделки с жилищата в които живеят или поне ако продават, да имат право на доживотно ползване.
11
0
 
61
 
! Отговори
трайчо преди 4 години
уви това не е единичен случай. Заради фалшифициран подпис 2 години ходене по съдилища и 4 експертизи се оправих. Но това, което ми направи впечатление е отношението на съд и полиция, който те възприемат като виновен въпреки, че в закона пише невинен до доказване на противното. Самото отношение и разглеждането на доказателствата в България не е безпристрастно, а ако се добави и някой лев нещата стават необратими както е в случай с тези възрастни и малко наивни хора.
10
26
 
2
 
! Отговори
Inatut преди 4 години
Тия са *** явно. Нема разлика между такива и ония дето хвърлят парите през прозореца..
9
6
 
46
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Съдебната система в БГ е в ПЪЛЕН КОЛАБС!! ТЯ работи в полза на крадци измамници политически измамници и всякакви богати бизнесмени - СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ЗА ЗАТВОРА!!- ПОЧТИ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ!!ГЕРБ СЪСИПА БЪЛГАРИЯ- !! ДЪРЖАВАТА НЕ СЪЩЕСТВУВА!в ПРОТЕСТА В ГАБРОВО АЗ ВИДЯХ ЕДНО- ХОРАТА ИСКАТ ДЪРЖАВАТА ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ!!
8
10
 
30
 
! Отговори
Steve преди 4 години
До ФактДо ФактНе това не е пазарна икиномика и капитализъм ! България все още се управлява от БОЛШЕБИКИ /комунисти? и тяхните отрочета . Докато не се извърши лустрация няма да има справедливост и демокрация ! Това е ФАКТ Фактчо!
7
3
 
30
 
! Отговори
на баба ви фърчилото преди 4 години
Сега ясно ли е кой управлява територията?Закравяйте я тази държава - тя и без това не съществува вече!
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жалост в този живот това е съдбата наивните и простовати хора. Измамниците съществуват именно поради такива хора, които вярват безрезервно, че служители на общината ще им носят скици за актуализация вкъщи, а те очевадно без въобще да четат подписват.
5
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне има банани и тоалетна хартия.
4
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Двамата с брат й се чудят също как нито един съдия не е бил озадачен и от факта, че на тях им било платено със 180 000 лева, донесени в найлонова торбичка, но след това те не се явили при нотариус за финализиране на сделката."Га ядоха кифтетата не риваха......
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще продължи до момента, докато някой не остане без глава.