600 колчета сменят "перките" на "Графа", плаща - общината

Пристигнали са обаче едва 200, останалите щели да дойдат скоро
23 авг 2019 10:57,
47

5 месеца, след като беше взето решение за премахването на прословутите "перки" по "Графа", вчера започна демонтажът на каменните блокове и замяната им с чугунени колчета. Те са с височина 60 см.

Още по темата

Това е втората смяна на ограничителите по улицата. Първите съоръжения бяха подменени през декември миналата година заради големината им. От общината тогава се мотивираха, че заради размера им много хора ги използват за сядане.

Още с поставянето на "перките" по "Графа" през март се появиха проблемите. Оттогава досега се случиха десетки инциденти с пострадали, включително и жена, която си счупи ръката. В началото на тази седмица пък мъж изкърти с крик перки, тъй като жена му пострада тежко.

"Подмяната на ограничителите започна вчера от ъгъла на улицата с "Шести септември" до ул. "Раковски". След това ще продължи и в останалите участъци", каза директорът на "Транспортна инфраструктура" в СО Васил Начевски.

По думите му за подмяната на всички стари ограничители по улицата са необходими около 600 колчета. В момента са пристигнали 200. Очаква се и останалите да бъдат налични в най-кратък срок.

"Цената на един болард (чугунено колче) е 88 лв. без ДДС. Демонтажът на "перките" и поставянето на основите, на които ще бъдат хванати колчетата, ще бъдат извършени и за сметка на строителя, а общината ще заплати само болардите", отбеляза Начевски пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Ели Перките преди 4 години
Еврика, ако искате да си отмъстите на някоя държава, сложете ги на тротоара пред американското посолство и ще си цъкаме пикчъри на пребити американски дипломати?Дори 5 лева може да взимате за снимка с пострадал дипломат.Приходите ще са повече от синя и зелена зона, тъй де, бизнесът да върви.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За столичните овце най-добре да монтират електропастир, тел с електричество между колчетата.
22
0
 
3
 
! Отговори
Перките преди 4 години
Перките, където и да ги сложат ще са опасни.Мястото им е...?! - Мии, никъде не им е мястото! НО някъде построени във формата на пирамида в чест на Мубарак, до паметника на Рейгън, обособен участък през който не минават птички, прилепи, комари, кучета, котки, патици и прочия Божа тв$ар, и най-вече хора.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така става когато селяни се разпореждат в града. Идват избори. Помислете си добре още веднъж!!!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
добре, а защо изобщо трябва да има колци??сложете някаква маркировка, нещо малко... сега хората просто ги заобикалят от по-удобната им страна ... тротоара или релсите
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ще платим 52 800 лв за колчета, след като вече платихме 22 000 000 за 950 улица?! НИКОГА ВЕЧЕ ФАНДЪКОВА!!!
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма на един човек, който си е подал носа извън България ( не говоря да си ходил на капалъ черши), и да му харесат творенията в столицата. Грозно, бездушно, сиво. Скъпи проекти с евтини материали и евтино изпълнение и закономерно следващите поправка на поправката. Целта е да се усвоят едни пари , а не да остане нещо добре направено. И най-лошото, един няма вкаран в затвора за безхаберие, злоупотреба и въпиюща некадърност.
17
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краката ми пречат и съм с две леви ръце, недовиждам или защо софиянци се спъват в перките на Графа...
16
3
 
7
 
! Отговори
Истински Европеец преди 4 години
На местните избори всички да гласуват за Фандъкова. Ако има шанс Манолова да отиде на балотаж, отново ще има невинни жертви, както на 27.10.2015. Докато ГЕРБ уреди нещата с ЦИК, 300 души от комисиите бяха пленници в зала Армеец. 72 часа заключени, като кучета, близките им носеха вода и храна. 3 дни без да спят, някои ги изнесоха с линейки. Това се случи за да им запушат устите и да не разкажат веднага за изборите, но след това някои разказаха. Имайте милост, гласувайте за Фандъкова.
15
3
 
6
 
! Отговори
умиращ преди 4 години
Нарочно се прави да има сакатлъци,и от там смъртни случаи,за намаляването бройката на населението,умишлено се прави,колове молове,перки,Мерки
14
2
 
20
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Върнете състоянието на Графа преди ремонта и върнете нашите пари в хазната.Върнете ми и Славейков, че обикалям като *** книжарници.В общи линии, мислете за високи парапети, може да са дървени стилажи с цветя, но да се избегне подхлъзване зимата и попадане под траймвай, накрая това ще стане.Зимата ще има смъртни случаи, заради тесен тротоар до релси, заледяване.
13
2
 
16
 
! Отговори
Бранник преди 4 години
Нещо ми напомня приказката "Не по врат, ама по шия". Важното е едни пари да се похарчат и едни пари да влязат в някой джоб.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10А защо не са във формата на фалос? Да може незадоволените жени да присядат на тях
11
1
 
32
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Сега тези 52 800 лева да ги плати този, който се е подписал под безумния проект с перките.
10
2
 
6
 
! Отговори
Matrix преди 4 години
До АнонименЛумпен, а комунизма не искаш ли да се върне, а?*** герберски
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо новите колчета са високи 60 см, а не 80 - 90, хем да отделят пешеходната зона, хем да служат на пешеходците при нужда и за опора !?Защо се мисли само първосигнално ?
8
2
 
21
 
! Отговори
Фандъкова преди 4 години
Октомври пак ще ме изберете с бюлетина перка номер 5!
7
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колчета, перки аман от претенции, едно време каква кoчина беше навсякъде с трамваи по Витошка и Икаруси всякакви таралясници. Сега е сто пъти по добре и сто пъти повече реват разни мишки
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако оня ден човека не ги беше изкъртил с козия крак, тъй щяха да си останат. Явно белчинската рабфаколожка от друго не разбира.
5
1
 
32
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
Плащала общинатахахахане плаща общинатаплащаме ние5 пъти се плаща за едно и също нещо ама тия пари идват от джоба на всеки един дето плаща данъци e.g. на българинаоставки, това онова нема ли да видим ?