Обещано и неизпълнено: "Манастирски ливади" без нито една забавачка

Родителите на бунт, плащат хиляди за частни детски градини
Обновена: 23 авг 2019 12:24 | 23 авг 2019 10:09, Камелия Цветанова
185

Родители на бунт заради липсата на детски градини в София. Жители на кв. "Манастирски ливади" са принудени да плащат хиляди левове, за да посещават децата им частни детски заведения.

В целия квартал няма нито една общинска детска градина.

789 са чакащите деца в район "Триадица", а свободните места са едва 96.

"Все още се надяваме общината да съдейства. Още през 2016 г. имаше обещания, че 2019 г. ще бъде изградена детска градина, но по неясни причини търгът беше спрян, въпреки че се стигна до избор на изпълнител", разказа пред Bulgaria ON AIR Ивайло Станчев, който е жител на кв. ''Манастирски ливади''.

"В целия район няма нито една детска градина. От месец имаме нова обществена поръчка. Най-рано другата есен може да започне строителството и да се изгради до 2022 г. Проблемът с местата ще стане по-голям, защото навсякъде около нас се строят нови блокове", коментира още той в ефира на "България сутрин".

Най-близките алтернативи за родителите са детските градини в кварталите "Гоце Делчев" и "Стрелбище". Места в частните детски градини също няма, а месечните такси там са от 500 до 1000 лева, стана ясно от думите на една от недоволните гражданки.

"За последните 4 години разбиране определено нямахме. Говорим си на тази тема от януари 2016 г.  Най-вероятно и с училищата ще има същия проблем", посочи друга протестираща пред екип на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
16
 
! Отговори
Строител преди 4 години
Защо не се съберете инициативен комитет от 1000 човека там и всеки да даде по 1000 лв. Ще ви продам хубав парцел там и за тия пари ще ви вдигна градина на 3 етажа за поне 200 деца. Ама чакате всички на държавата и не си правите сметката. Иначе за частни забавачки давате по 10000 лв на година
108
2
 
13
 
! Отговори
До 110 Влади преди 4 години
Новото строителство е масово некачествено за разлика от старото строителство. Защо млад човек да си прахосва парите за некачествено строителство?
107
2
 
16
 
! Отговори
Matrix преди 4 години
До ВладиДемек си минАл тънко и сега се сърдиш, че нямате улици а газите в калта, за паркиране не говорим дори, със сигурност не си си купИл гаражСега пък детски градини немАло...Също прочети коментар 109Иначе съм през прокси и ВПН , не ме мисли мене от к'фо що от към кибер, виж новата по кибер-сигурност НЕЯ Я МИСЛЕТЕ С ТИЯ новиЧи симействаСелянка ли зимА за жена? За един преател питам
106
14
 
4
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Matrix, купих за където имам пари и отговаряше на изискванията - близодст до центъра, свързаност с градски транспорт.Модерен млад човек с изисквания съм и опити да променям средата към по-добро. Ти мислиш "Що не си купи другаде", аз участвам в инициативен комитет за промяната на града.Всеки нов квартал е заселен с млади семейства, което е приятна среда за млади професионалисти, а очакването за изграждането му е високо. Като ти гледам IP-то откъде пишеш, ми става ясно защо пишеш така.
105
3
 
21
 
! Отговори
До 101 преди 4 години
Имало е таратанци. И аз съм виждал плановете за този квартал - блокчета на по 4 етажа, улици, зелени площи и т.н. Като видя коч..ината, която ще купуваш, не ти ли направи впечатление, че е на 9-10 етажа и че другата ти е на 5 метра от прозореца? На това му се казва разминаване на очакванията с действителността. :) Както и да те омайва брокерчето, все пак никой не е освободен от задължението да мисли със собствената си глава.
104
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям смях - селяните се тъпчат в нарочените за "елитни" квартали, в които няма елементарни удобства - улици, училища, магазини и т.н., а после реват що са се набутали с пари...Познавам няколко, които си продадоха нивите, за да се набутат в Лозенец и Витоша, мрънкащи, че няма къде да паркират и се чудят що софиянците им се подиграват...
103
5
 
13
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Тенденцията е българите - да се съберат в София, Пловдив, Варна... и още 2 - 3 големи града - ще са сместите... И без това българите си тръгватСофия е супер грозен град впрочем
102
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
новософиянците недоволни! ами да не се бяхте заселвали на тия ливади, да си бяхте стояли на село!
101
3
 
19
 
! Отговори
Matrix преди 4 години
До ВладиАбе братле!Първо си взел на зелено- ГРЕШКАВторо си се доверил за ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ- ГРЕШКА, ясно е, че нацвъкаха блокове през два метра, ти тва не го ли видя тогава?ТърсИл си Евтинкото - на зелено, доверил си се на сляпо на нещо не построено.КОЙ Е ВИНОВЕН СЕГА?Що не си купИ къща в Банкя? Кат искаш спокойствиеНе ни ги разтЕгай тия на нас тук сега...
100
4
 
8
 
! Отговори
До 99 преди 4 години
А село Лизенец е присъедино по-времето на правешкия цар, има достатъчно документи за това.
99
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искрено съжалявам всеки, живеещ в този долнопробен к.е.не.ф.., наречен "Манастирски ливади", но всеки си пати от главата... Нали разбирате колко трябва да е пр.ос.т.. някой, за да си купи жилище в квартал с 18 дървета, без тротоари, без улици, без детска градина, без училище, без места за паркиране, без паркове, без отстояние между небостъргачите, без нормален транспорт към центъра, населен с при.митив..ни създания от цяла България...
98
14
 
9
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Преди да си купя жилище в Манастирски ливади, се поинтересувах. Имаше план за годетска градина през 2016-та, план за училище, план за улици, всичко. И си купих жилище. Така че не казвайте "да сте се поинтересували". Очакваното развитие на изцяло съвременен квартал не е да липсват елемнтарни условия за живот, напротив - да са най-модерните.Цял живот съм живял в Лозенец и когато се изнесохме с приятелката ми, търсихме спокойствие далеч от центъра и добри цени (на зелено бяха!). Сега всичко е ужас
97
2
 
4
 
! Отговори
До 99 преди 4 години
Написах около и да допълня говоря за годините 1942-1943. Така, че съм наясно.
96
2
 
9
 
! Отговори
До 95 преди 4 години
Не си наясно.София се увелчиава почти двойно за пет години - от 287095 човека през 1934 година, на 401000 през 1939 година. След войната София се увеличава като население, както и всички по-големи градове, както е станало навсякъде по света заради индустриализацията на България. През цялото време след Освобождението досега, София е нараствала и механично - с присъединяването на села към град София. Например Лозенец е било село до София.
95
3
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Обещано, ама неизпълнено. Гарантирано от ГЕРБ! Гласувайте пак за Фандъкова и си чакайте детски градини.
94
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така, така ... и на есен пак да гласувате за Фандъка ... тая стои 10 години кмет точно заради такива като вас.
93
1
 
5
 
! Отговори
До 90 Matrix преди 4 години
Ти не разбра ли, че сам ще се откажеш от кварталната детска градина по съвсем ясни причини и ще тичаш на другият край на града, защото там онези ги няма.
92
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софийското жителство е въведено още от цар Борис Трети, а в София вече са живеели около 450 000 нашенци. Още тогава са разбрали, че София е пренаселена, но няколко години по-късно правешкия каскет поведе селяните към София и резултатът е виден. Ами честито!!!!!!
91
1
 
4
 
! Отговори
Matrix преди 4 години
До АнонименНяма как да се каже по-точно ! Само с последното не съм съгласен!Няма да мърдам от тук. Нито ще се строи блок там, където живея само аз.
90
2
 
17
 
! Отговори
Панайот преди 4 години
Софийския бебърли хилс. За Ко са ви децки градини. Там ви трябват ботуши да газите в калта, че още улици нямате ве ей. Да сте мислили, ама нали не сте си изкарали вие парите със труд а с продажбата на овцете и нивите н а ваше предци. От де ъкъл....