Защо пуснаха парното в София на фона на рекордни температури?

И през следващите дни студено време не се очаква
6 ное 2019 21:58, Екип на Bulgaria On Air
189

На фона на температурни рекорди в страната "Топлофикация"-София пусна парното. Въпреки обещанието за поетапно пускане - първо в детски градини, училища и болници, часове след съобщението - в много блокове в София хората вече имат парно. А това породи сериозно недоволство сред клиентите, съобщава Bulgaria ON AIR.
От дружеството са категорични - условия за пускане има.
Още по темата

Формално погледнато "Топлофикация" е спазила условието за три последователни дни със среднодневна температура под 12 градуса. През следващите дни обаче студено време не се очаква.

Едва след 18 ноември се очакват отрицателни сутрешни температури.

Дружеството дава възможност на клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат заявление, подкрепено с решение от общото събрание на етажната собственост.Пускат парното в София на фона на рекордни температури

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те то ако топлофикация не ни откраднат парите кои ще го друг ще го направи?
133
24
 
28
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Хахах по-комфортно било на ТЕЦ :) плащай си на ТЕЦ 300 лева за 24 градуса комфорт, аз ще плащам на ЧЕЗ 90 лева за 24 градуса комфорт, ще си напълня хладилника за комфорт за 100 лева, ще си напълня комфортно резервоара на колата за още 100 лева и ще ми останат едно къси 10 лева за мой собствен комфорт :)
132
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден едно и също, явно нямате за какво да пишете и все Топлофикация дъвчете. Който не иска топло може просто да си спре вентилите.
131
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащайте за купения тиквен вот сега ахахахаха
130
5
 
9
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Хаха прав си, в днешно време за да си на тец тябва да имаш мноого пари и да си голям баровец :) да си с последен модел телефон в джоба и да качваш снимки във фейсбука по минимум 10 пъти на ден....типичното българско мислене
129
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продал си го защото нямаш пари. Теца дава по голям комфорт но трябва да можеш да си го ппзволиш
128
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧукчеСпециално си продадаохме апартамента с ТЕЦ и отидохме в нов на газ. При по-голяма квадратура и по-високи температури в стаите и даже готвене на газ, сметките ни са с 30% по-ниски отколкото с ТЕЦ-а. Така е вече 2 години. Затова съветваме всички да се отърват от ТЕЦ-а.
127
13
 
10
 
! Отговори
Чипът преди 4 години
Нова болшевишката мантра. Парното е пуснато. И как точно мислехте, че сестра Галева ще стане кмет?
126
4
 
44
 
! Отговори
gdfgdf преди 4 години
Е, как защо?! За да могат да ни скубят за пари... затова!Топлофикация е уникален крадец-изнудвач! Неразбираеми сметки за гражданите с единствената опция да плащат... Толкова!
125
11
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Пак гласувайте за Дана,Бойко и ГЕРБ!
124
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове... ама вие го плащате това парно всеки месец... Как да няма основание, ***, студ е бе! Хората гледат малки деца и се топлят с климатици и печки на ток, чакайки парното да тръгне.
123
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щеше да е ефективно, ако не се крадеше толкова много и дружеството се управлява по-ефективно. От една страна междусъседски кражби от хитреци на дребно, от друга страна ненужни счетоводители с неясни формули, от трета страна неефективно управление на парите на Топлофикация.
122
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тояа е част от Промяната на резидент рътьо радев ветото! На ви Промяна, на ви комунистипески орезидент, довел България до пълен разпад!
121
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис бонев от смучи софия защо не вземе отношение, това ли му е Планът за София? Оставка!
120
25
 
21
 
! Отговори
Мислещ преди 4 години
Хора спрете да плюете по топлофикация, и да казвате че трябва да фалира. Отоплението идващо от ТЕЦ, е най-евтино и екологично на този етап, стига тръбата да не обикаля целия град, но и тогава пак си струва. Но проблема на всички вас ви идва не от някъде другаде а от вашите мили съседи които се чудят как да спестят някой и друг лев, и да го вложат в новия ЖИП. Проблема идва от кражбите вътре в сградата. Там е заровено кучето.
119
7
 
29
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
Трябва да си избият парите дадени на ГЕРБ на изборите,ромската кметица така плаща с нашите пари.
118
6
 
20
 
! Отговори
До реалност преди 4 години
На ток било най-скъпо ? Значи на мен нещо математиката ми бяга в такъв случай. Живея в апартамент с 2 спални, хол и отделна кухня, за да потдържам стедна температура от 24 градуса в нас плащах по 350 лева месечна такса (преди 3 години, от тогава парното е поскъпнало с около 40% и може само да предполагам, че в сегашно време бих плащаш около 500). Купих 3 климатика(висок клас) и от 3 години насам плащам по 130 лева ток зимата (ако минследиш мисълта, в тези 130 лева влиза цялото ел. Потребление).
117
2
 
15
 
! Отговори
Чукче преди 4 години
Отоплението на газ е много по-скъпо.Парното е най еко и изгодно. Но ако се краде от "съседен, дето все им е топло" е гадно.бТук трябва да има закон и да се ловят тарикати. В днешно време това е лесно постижимо технически
116
20
 
14
 
! Отговори
Бирс преди 4 години
Много добре си го пуснаха, температурата е около 12 градуса и не сме юни месец. Сградите са изстинали и 30градуса да стане пред деня не може да затопли помещенията.Който му е топло да си врътне винтилите. Иначе всеки пуска д-шр. отоплителни уреди за даде стопли.
115
2
 
19
 
! Отговори
реалност преди 4 години
Т.е. реално, ако имаме ефективността на немците, за 70 кв.м апартамент не трябва да плащаме повече от 50-80 лева за отопление на месец.Иначе отополението от типа на Топлофикация е най-евтиното и ако е масово и най-ефективно, това е истината. В Германия се отопляват както на газ, така и и на традиционната като при нас Топлофикация. На ток почти никой не се отоплява, защото е ужасно скъпо и неефективно