Заради въздуха: СО да мие два пъти седмично улиците!

Съдът я задължи в периода от май до септември
11 ное 2019 14:00, Петя Славова
32
Заради въздуха: СО да мие два пъти седмично улиците!
Снимка: БТА

Съдът отмени част от определението си от 8 юли, по делото за мръсния въздух срещу Столична община, като вместо това го разшири и задължи общината да представи по делото план за засаждане на дървета за 2020 г.

Освен това общината се задължава да създаде пряк достъп на гражданите, чрез интернет страницата си и профила си във Facebook, до Системата за предоставяне на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух в реално време.

Съдът задължава още Столична община да мие машинно улиците по два пъти месечно от май до септември, като средно трябва да се измиват не по-малко от 10 847 дка. Един път месечно трябва да се мият улиците и от октомври до април, ако времето позволява. Графикът за миене трябва да се публикува на сайта на общината, както и трябва да се публикува справка за извършеното всеки месец.

Друго задължение постановено от съда е Столична община да обявява справка за броя извършени проверки за спазването на забраните за влизането на товарни автомобили и строителни машини над 4 тона в зона "Първа" и превозни средства до 3,5 тона в зона "Център", които не отговарят на европейските стандарти за изгорели газове.

Освен това общината се задължава да обявява ежемесечно на сайта си и справка за броя извършени проверки, мястото, на което са извършени, констатирани нарушения и наложени наказания по прилагането на наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване чистотата на територията на София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два пъти седмично? Смях в залата! Нашата улица я мият веднъж на две години.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще забранят ли на *** гласоподаватели на Данчето и ГЕРБ да си горят *** в квартал Факултета ? Или над тях има чадър в замяна на купени им гласове, когато наближат избори? В Красна Поляна и Западен Парк вечер не се диша! Без значение нали са понамокрили улиците или не! Въздухът е отровен там!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кв. Лагера измиха улиците точно 2 пъти тази година. Абсолютно нищо не се спазва...
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък ако ги измият случайно, ще са запушени шахтите
6
0
 
8
 
! Отговори
пълен театър преди 4 години
"съда ги задължи " - Кой съд ?- Нашия, и Източването започва през Наши фирми към Нашите кесии .а овцето да чакат да ги мият и сапунисат ...............
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То, съдът и билета от кинт и шейсе го обяви за незаконен, ама...
4
0
 
13
 
! Отговори
Мизерия преди 4 години
Да мият на времето миеха по три четри пъти на седмица.Говоря за преди 40години.Сега само се оплакват да мият и няма да е запрашено .Като ми са прашни плочките в двора ги мия и не е прашно.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се помолим на Господа да мие. В него ни е надеждата, не в общината!
2
0
 
15
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 4 години
Последно - седмично или месечно?
1
0
 
20
 
! Отговори
Мий и бегай преди 4 години
Ще мият само когато е валяло дъжд.После ще пишат,че са мили цяла София.Номера без край.