Отрова за кучета в "Манастирски ливади", опасна е и за деца

Ще има ли последици?
Обновена: 15 ное 2019 10:53 | 15 ное 2019 08:57,
181

Опасна отрова, която убива кучета, е разпръсната в столичния квартал "Манастирски ливади". През изминалите седмици са засегнати все повече животни в района.

Светлина Маркович, която живее в квартала, е загубила домашния си любимец преди седмица. Ветеринарните лекари твърдят, че най-вероятно е било азотно отравяне.

"Този тип отрова е опасна за всички, ако попадне в устата на дете, резултатът би бил същия", казват пострадалите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Те ще подадат сигнал в институции и съветват всеки човек, чието животно е станало жертва, да направи същото, за да бъдат предприети действия.

Последните данни показват, че бездомните кучета в София намаляват. От 11 хил. преди време, в момента са около 3600.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
12
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Хора с подобно мислене и обществен статус (ясен си за колко пари работиш и каква работа), не са нужни никому. Ти си един типичен "закрилник" и "защитник" на българската дeбeлана или кльощава кифла, на която аз плащам помощите. Това ти го казвам като човек, който има 2 деца и няма куче, но учи децата си на западни ценности- да уважават и обичат животните. По-грозно изказване от твоето е рядко срещано. Марш да бачкаш за 1500лв., че на E60-ката й трябват поне 2 зимни гуми 3та употреба!
33
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея в квартала от 12 години. Има две възрастни кучета, които един блок е осиновил и са на поне 15 години. Лаят само по крадци и хора от малцинствата. Не позволяват на други кучета, хвърлени от Екоравновесие да припарят в района- пазят си територията. Целият квартал ги храни- сладури големи. Обезпаразитени, кастрирани, живеят си старините в двора на един блок. Куче имам на вилата в Симеоново- лабрадор- на една починала жена, осинових го. Видя ли някой да хвърля отрова, ще го закопая в земята.
32
10
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
@25 Скандал: Ще ме прощаваш, но пред живота на моето дете, твоят не е нищо! Той ще ми казвал, че бил равен на този на кучето на улицата...
31
12
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
За Швеция и Дания мога да кажа единствено, че са кошмарни страни, чието население масово страда от тревожност и депресия. Други въпроси?
30
5
 
4
 
! Отговори
"кучкар" преди 4 години
До Антикучкарвиж пич .... гледам 5 деца от бивши 4 жени !!!! а последната и 2 кучета ми остави ???!!!
29
4
 
3
 
! Отговори
"кучкар" преди 4 години
До Антикучкарвиж пич .... гледам 5 деца от бивши 4 жени !!!! а последната и 2 кучета ми остави ???!!!
28
15
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Докато не се отрови дете и не почине, "няма да е проблем".... Скапаняци...
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасНе ги мразя но не обичам да ме лаят, да се катерят по мене, да се чудя дали няма да ме ухапят.
26
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората са решили да помогнат на града си.
25
26
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Вие дето мразите кучетата сте най-болните хора, егоисти, не способни да изпитват любов и съпричастност. Само ще вметна, че голяма част от хората си взимат домашен любимец точно защото децата им искат, така че тезата ви "правете деца не гледайте кучета" ви издиша яко. Като ви чета комантарите най-вероятно сте от "новите граждани" - виждали куче само на синджир, живеещо в собствените си фекалии... еми на село е така... Всичко се връща !
24
4
 
13
 
! Отговори
До Скандал преди 4 години
Явно в предишен живот си бил куче. Но не чиста порода, а ***.
23
10
 
27
 
! Отговори
По наредба преди 4 години
кучетата трябва да ходят по улиците с каишка и намордник - така че тази отрова въобще не е опасна за кучета, които се разхождат по закон. Децата също не са в опасност, защото по закон те трябва да ходят по улиците с придружител . Ако стопаните на кучета и родителите спазват наредбите и се грижат за животните и децата, както е предвидено - опасности няма, освен ако самите те не сложат отрова в дома си.
22
11
 
10
 
! Отговори
Скандал преди 4 години
Такива като вас...такива като вас.. Животните "имат цена" защото ние хората сме им я сложили. Ако те трябваше да слагат цена на вашия живот , то колко щяхте да струвате в магазина за хора?
21
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом не дават да се избиват законно, ще бъде така.
20
6
 
27
 
! Отговори
До Скандал преди 4 години
Интересно! В Швеция и Дания няма нито едно куче или коте по улиците. А за гледане на куче в къщи данъците са попиляващи. Та за тях като народи какво ще кажеш? Така че Гньооо, спри с клишетата!
19
3
 
34
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Екоравновесие "усвоява" всяка година 3млн. лева за борба с кучетата,при общ техен брой за столицата между 30 и 50хиляди!Тоест-очевидно е къде е заровено кучето,както се казва.Проблемът е решим по много *** и лесен начин,с малка промяна в закона:"Всяко куче,намерено на улицата без придружител и повод се прибира в приюта.Ако до 2 седмици(месец) не бъде потърсено и глобата платена или осиновено,се евтаназира".Толкоз!Само че интересите на разни фондации и чиновници са други!
18
6
 
37
 
! Отговори
ха ха и ха преди 4 години
отровата била опасна и за децата...., ами много ясно, че е опасна, то и акотата на кучетата са опасни, акат пред входа ми, после детето ми ги настъпва тези мизерии... това не е ли опасно? Тези акота не са от бездомни кучета! Тези кучелюбци повече защитават кучетата отколкото децата. ДА СЛАГАТ НАМОРНИЦИ!
17
22
 
11
 
! Отговори
Скандал преди 4 години
Един народ се познава по това как се грижи за животните си, живота на вашите чавета е равен с този на кучето на улицата. Само тогава ще станем народ
16
14
 
20
 
! Отговори
Драган преди 4 години
И аз съм на мнение, че тези дето гледат кучета имат отклонения, повечето от тях ! Неспособни да създадат собствено поколение или да отгледат такова !
15
6
 
25
 
! Отговори
До Атикучкар преди 4 години
Прав си! Преди време една момиче, мюсюлманка написа нещо от рода, ще цитирам по памет. Няма на кого да се сърдите българите, че постепенно ще ви превземем и претопим. Ние раждаме деца, вие гледате кучета. Еми така си е!