Пак посегнаха на Паметника на Съветската армия

Двамата вандали са задържани, докато драскали по монумента
176
Пак посегнаха на Паметника на Съветската армия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паметникът на Съветската армия в парк "Княжевска градина" не един и два пъти е ставал обект на вандализъм.

Последният случай, при които младежи са драскали върху монумента, е от сряда.

Само че този път вандалите са хваната и арестувани. Те са две момчета на 18 и 19 години, съобщиха от ОД на МВР-София.

На 27 ноември, около 20.30 часа, служители на сектор "Видеонаблюдение" при СДВР забелязали на охранителните камери двама младежи да рисуват графити по паметника.

Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията, които задържали на място дуото, рисувало по паметника със спрей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"избиха хиляди в концлагерите по подобие на ГУЛАГ " --постъпили са много правилно, имало е сериозни причини." Тогава СССР отнася в Москва златния резерв на България.Айде стига вече и да кажат кога ще ни върнат златото. " --няма да го върнат докато такива *** като теб искатда оскверняват паметници. А също защо да го връщат катобойко цървулев е готов веднага да го подари на пиндостан.
68
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тръгнем със всяка смяна на вятъра да рушим паметници, тогава да започнем да ги правим от картон.Талибаните разрушиха статуите на Буда, понеже не им изнасяха на съвременната политическа идеология. Та и ние като тях?А какво поставят нашите съвременици? Поставиха статуя Рейгън, който е от най-големите престъпници на 20ти век.
67
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнете как се развиваха страните, които не бяха окупирани, погледнете как дръпна икономически напред Западна Германия и я сравнете с източната и част. Дори самият им гуру - Живков нарича сициализма, който ни наложи СССР `едно недоносче`.
66
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги накажат примерно за назидание на всички останали хулигани!
65
11
 
17
 
! Отговори
до 67 преди 4 години
Ами вместо да пишеш глупости отвори и прочети историята. Ако не друго ГУТГЪЛ ти е под ръка. Слугинаж беше навеждането ни на комунистите и на СССР от който ни дойдоха до главата само проблеми. Освен че избиха хиляди в концлагерите по подобие на ГУЛАГ Взеха земята на селяните, изгониха ги от селата или ги натикаха в ТКЗС-та. Закриха работещи заводи и ги разтуриха, комунистите взимаха апартаментите на хората и ги изхвърляха на улицата за де се набутат там.
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най го харесвах когато беше "В крак с времето"! С Батман и останалите. :)
63
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който смята, че е бил освободен от Червената армия да дига паметници.Ние си бяхме свободни. За чий... ни е този паметник.Само лоши спомени.Тогава СССР отнася в Москва златния резерв на България.Айде стига вече и да кажат кога ще ни върнат златото.
62
8
 
9
 
! Отговори
Време е преди 4 години
Тези двамата са изпратени от някой лалугер. Той трябва да бъде обявен, а двамата извършители да изчистят драсканиците пред камерите на телевизиите.
61
6
 
10
 
! Отговори
Баба Ванга преди 4 години
Ке падне.
60
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-пропаднал от савецкия паметник е само българския продажен русофил
59
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две шашшки динамит и го събаряйте това недоразумение вече, каквото остане пращайте на клепоухото на Дондуков 2
58
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сведение на другаря разказал ни къде има паметници на съветската армия - в Будапеща, във Виена, бул. Сталинград в Париж и пр.И Унгария и Австрия и Франция са били окупирани от Хитлер. България никога не е била окупирана. Освен това е взела участие във ВСВ на страната на антифашистката коалиция през 1945-та година. След окупацията на България комунистите идват на власт с помощта на СССР, с тяхна помощ откриват лагерите в Белене, Скравена, Богданов дол, Ловеч, Слънчев ден и пр.
57
7
 
7
 
! Отговори
джо преди 4 години
До Анонимен 46 Умнико виж Рим, това което е останало от него след варварите. Такива сме и ние в по - голяма степен. Защото туристите ще дойдат да видят нещо което е съхранено, а не някакви жалки останки разхвърляни в някой мърляв двор. Като събори сградата на мавзолея, Бъки разправяше врели - некипели, сега години след това нещо да е променено?
56
13
 
19
 
! Отговори
санкции за Просия! преди 4 години
70 години след края на войната само рушнягите са си наболи грозните монументи из Европа и празнуват все едно са спечелили от тотото. Цивилизованата част от победителите - САЩ, Великобритания, Франция за тия 70 години изградиха Европа наново и я обединиха а *** се наливат с одеколон в Азия и се пукат от яд.
55
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли друга държава да издигне паметник на окупаторите си ???Не се сещам.
54
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паметникът няма нищо общо с Освобождението, а е свързан с триумфа на Съветската армия във Втората световна война. Победата на СССР тогава е знакова за цяла Европа и дори света и естествено в последствие за да се подмажем тъй като сме били съюзници на нацистите ни лук яли ни лук мирисали правим този паметник, който не заслужава да е в една толкова сбъркана държава, където си цвъкат на историческото наследство всеки ден.
53
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Q,Виена е загубила войната и са много тясно обвързани, Будапеща е същия комунистически копптор напоследък, Париж са реакционери и социалисти поголовно. В Лондон има ли паметник на Съветската Армия. Този паметник е все едно в Израел да направят паметник на Гьобелс.
52
13
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Трябва да се отстраняват нещата, които разделят българите... - нали така дрОгарю Радев - теб също...
51
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвременното чалга поколение пак се прояви.
50
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вандалщината не се поощрява в нито една цивилизована държава, но явно България престана да бъде цивилизована държава след 1989 година.