Халите се превръщат в целогодишен фермерски базар

Български производители показват стоката си, ресторанти отварят врати
14 дек 2019 11:00, Петя Славова
25
Халите се превръщат в целогодишен фермерски базар
Снимка: архив, Булфото


Собствениците на емблематичната за София сграда - Халите са решили да ги превърнат в целогодишен фермерски базар. Мястото ще предлага не само продукти от български производители, но и ресторанти с вкусна храна и дори споделено пространство с маси, съобщава "Монитор".

Всеки от магазините и заведенията ще декорира своя кът според вижданията си и ще придаде уникалност на мястото. След ремонта, магазинът ще работи от 10:00 до 24:00 часа.

Халите отварят врати преди повече от век - през 1911 година. Прекратяват дейност пред 1988 година, а през 2000 година са основно реставрирани и обновени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Халитефермерски пазар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Много ми харесаха коментарите на Марио и Лили. Сега ще видим дали имаме община и дали кметицата е на мястото си, ако се разреши това безобразие с хали. Призовавам всички истински софиянци на протест под прозорците на общината.
21
0
 
2
 
! Отговори
Лили преди 4 години
Там ще има освен барове и студия за направа на татуировки, за да може като се напиеш да си изрисуваш и някоя глупост върху тялото. А в последствие Халите могат да се превърнат и в Казино, еврейските собственици много си падат по казината. Но това и си заслужаваме, при такава държава, защо пък столицата ни да не е бардак.
20
0
 
2
 
! Отговори
Марио преди 4 години
Селски ***, които не знаят какво значи думата "ХАЛИ". Заради вас преведоха "Под игото" на Иван Вазов на тъпанарски. Халите е архитектурен шедьовър строен от дедите ни преди повече от сто години. Той е емблема на центъра на София, но за вас селяни нито София, нито България означават нещо. Халите в Европа са пазар на хранителни продукти на реномирани и известни производители. Там пазарува обикновеният софиянец. Сега обаче евреите с помощта на наемници искат да го превърнат в бардак с барове.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Как ще събарят стари архитектурни паметници ... опааа вземи си хапчетата и гледай някоя сапунка да се успиш.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щеше да е прекрасно, ако ще са наистина фермери със собствена продукция, но надали. И там всички турски, индийски и китайски картофи ще са от Самоков. Българина е мошеник, такова нещо в България няма как да работи.
17
0
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Ти не си в ред.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Да съборят сградите на ЦУМ и халите в София?!Ама ти си бил много умен!И едната и друга сграда е част от оформлението на центъра на града, не са проектирани случайно. Как да се актуализира функционирането им е друг въпрос.Какво пречи Халите да бъдат един добре зареден магазин за хранителни стоки?Какво пречи ЦУМ де е като останалите МОЛ-ове?Или си мислиш, че две новопостроени сгради на техните места ще са по-стабилни и по-функционални? За хармония и естетика да не говорим.
15
13
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Халите бяха истински до 1988 годинаВ тях можеше да се намери от най добрата храна до най хубавите дрехи и обувки българско производство.--------Глупости.Халите си бяша една соц. ***, никакви дрехи и обувки не е имало.Имаше гастроном, така се казваше по руски образец - голям хранителен магазин с 3 вида мляко, по два вида сух и мек салам, хлябът редовно свършваше като във всеки друг магазин. Абе вие не сте видели какво е соц и не може да си представите какво е празен рафт на магазин.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на този фермерски пазар, както и на всички пазари в София, особено на Женския пазар, се продават едни и същи ментета купени от едни и същи борси на едро.В днешно време няма истински плодове и зеленчуци по магазини и пазари.
13
1
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Толкова ли ти е акъла,че мислиш,че го знаят само които са ходили там -тъпотия из обеля!
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Халите бяха истински до 1988 годинаВ тях можеше да се намери от най добрата храна до най хубавите дрехи и обувки българско производство. След 1989 г. Се превърна в битака на Мутрите. От тогава не съм стъпвал въпреки че живея на две прееки от Халите. Същото се случи и с Цум сеяндура го унищожи. Да ви имам демоникрацията по Мутренски.
11
2
 
14
 
! Отговори
... преди 4 години
Пазар за мошеници на лов за балами..
10
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива магазини като Халите и ЦУМ са си отживелица. Обърнаха ги на битак, но и това няма да им помогне. Най добре да ги събарят о да направят нещо по-смислено там
9
3
 
13
 
! Отговори
ДОБРЕ Е преди 4 години
Най-после да се направи нещо с този битак-клоака, наерчн "Халите". Всичко по-различно от сегашното положение ми изглежда добре. Пък дано халите привлекат и малко по-разлина полулация (разбирайте хора) в района. Понеже тази част на центъра пребликва от и*з-ме т. Изобщо, ама едно нещо няма, по-което да прилича дови на 1% на Европейска столоца тази част от центъра на София. Останалата част прилича на около 15-20%, което клони към възможния максимум!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези фермери са ментета отиват изкупуват на безценица стоката на баба Мара и казват тя е моя стока.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В халите и сега цените са безбожни.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Защо ходил в КФС тогава?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Галите са сми з аселяцитв, дека се праят на сифианци.
4
3
 
11
 
! Отговори
Хали Бери преди 4 години
Ceлянитe не са дошли у софия, за да ходят на фермерски пазари, а за да ходят на мол и да пълнят количките с бykлyци от големите супермаркети.
3
2
 
21
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Най-накрая се сетиха да направят и у нас нещо хубаво,както по -света.Харесва ми тази идея,само храната по заведенията да е българска без всякакви МАКкове ,КФС ..... .