Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!

Едното дете почина, другото е настанено в "Пирогов"
14 дек 2019 07:45, Петя Славова
171
Шофьорът, блъснал две деца в София: Карах бавно!
Снимка: Булфото


В рамките само на два дни в София станаха две тежки катастрофи, при които пострадалите са деца. След като служител на НСО блъсна 14-годишно дете на 12-и декември, ден по-късно друг шофьор удари две момичета на 13 и 14 години. Вторият инцидент стана на столичния бул. "Н. Вапцаров". Едното дете почина, а другото е ранено, с фрактура на крайник и е прието в болница "Пирогов".

Още по темата

Шофьорът, който е шофирал джипа, сподели, че е минавал на зелено, а децата са изскочили на пътното платно от процеп до мантинелата и не е успял да избегне удара.

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха.", разказва шофьорът пред БНТ. По думите му, е карал с около 50-60 км/ч.

"Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост.", обясни още мъжът. Той е останал на мястото на произшествието след инцидента. А там са се събрали екип от криминалисти, които извършиха проверка по случая.

Детето, което бе ударено ден по-рано от служител на НСО се лекува в болница "Света Анна". Състоянието му е тежко, но стабилно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: шофьордецакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
10
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 4 години
от това, което се вижда на снимката, джипът е спрял само на 5 метра след въпросния "процеп". Това означава, че водачът е натиснал спирачката още преди удара.Въпросният "процеп", през който са се провряли децата е само 20 см между края на оградката, обграждаща пешеходната пътека и началото на мантинелата. На пешеходната пътека пред бившия "София ленд" има светофар.Вижте на Гуугъл стрийт вю мястото.
70
7
 
7
 
! Отговори
Шофьорът на джипа преди 4 години
Не карах бързо, направо си пълзях с има-няма стотина километра. На този булевард примерно, Майкъл Шумахер щеше да мине с 250
69
0
 
3
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
,,Нанадолнище" ????? Срещу София ленд ???Ти от кой град и на колко годинки си бе мушморок невръстен???
68
6
 
6
 
! Отговори
издиша ви опорката преди 4 години
Ако само децата са виновни , при стотици хиляди шофьори и МПС-та в Сф, трябва всеки ден да има десетки убити , а се оказва че за два дена имаме два случая и все с пазванти зад волана- другите на трупчета ли се държат колите?
67
1
 
44
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До 63. Ще ти обясня, защо децата не знаят как се пресича. Когато минавам покрай ясла и детска градина, виждам как родителите пресичат улицата неправилно, а на 50-100 метра нагоре или надолу има светофар. Това е всеки ден и децата свикват, че може да пресичат, където си искат, защото винаги има някой дето набива спирачки да ги пропусне с което помага на мързеливи те родители да учат децата си да пресичат грешни и също така предизвикват предпоставки за ПТП.
66
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Децата минали през поцеп на мантинелата, защо децата го правят. Защо масово се притичва на червено и между колите. Сетите се как на прелеза на средната бариера, цяла група деца с две учителки минаха. Това е българското възпитание и манталитет и децата после какви да са?
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам какви крет енчета са днешните "мили дечица "... И като не знаете какво наистина е съанало не бързайте да коментирайте.
64
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, че нещо, но свинята просто лъже.Не само, че има достатъчно расстояние между светофарите, но и е нанадолнище.Направо си е карал с 90 и нагоре.
63
11
 
2
 
! Отговори
Евакуиран преди 4 години
Тези които ми слагат минуси по долу са от слабия матриал - а чудете се още защо сме в много показатели в ЕU последни.
62
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че най-много хора убиха зебрите на Фандъкова. Това мало умие - да сложиш зенра на 4 лентова булевард, го няма никъде. Зебри в чужбина слагат само по малките улички из центъра, където общо взето е повече пешеходна зона, отколкото автомобилен път.
61
20
 
30
 
! Отговори
Евакуиран преди 4 години
В тази държава виновен лекар, шофьор, политик и бандит няма.Затова ме (ни) няма.
60
26
 
27
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Лъже. То така се блъскат деца, ако караш бавно
59
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нашите славни комунистически чутури от КАТ отидат "на обмяна на опит " на Запад ще открият с изненада, че в развитите страни пресичане по способ пешеходна пътека не се предвижда на скоростни булеварди освен на кръстовище регулирано със светофар.
58
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах защо пак скачате да плюете държавата и говорите за пешеходни пътеки, йато в случая децата са изскочили на платното през мантинелата, изобщо даже не е било близо до пешеходна пътека.....ама то лесно така да се плямпа. Къде са им родителите, защо не са им обяснили на големи вече деца, че не се пресича така??? Това не са първокласници, а са вече на 14 години..
57
0
 
30
 
! Отговори
Стар преди 4 години
На бул Вапцаров срещу София ленд има камери в двете посоки. Настроени са на 60 км в час.По принцип .на широките булеварди където няма училища,сгради,заведения скороста от 50 до 70 е съвсем нормална.А това че мантинели и огради се прескачат или заобикалят е посъвместна практика на ,,бързащият" или невнимателен пешеходец.Учете децата си от малки/когато имате такива/ на дисциплина на пътя .А сега докато вие самите сте деца и съвсем млади ,имайте това като,, обица на ухото"
56
4
 
66
 
! Отговори
Борисчо преди 4 години
Стига писахте глупости. Човека му се е почернил живота, на родителите на детето също. На всеки може да се случи в тъмницата да скочат 2 деца от нищото. Дали е карал с 49 или с 57 няма никакво значение - там НЕ се пресича. Няколко пъти съм се карал с хора по улиците, след като им направя забележка, че пресичат неправилно с деца за ръка. Ето така ги възпитавате да пресичат и това са резултатите
55
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
VYV VSICHKI UIO SE KARA V GRADA S 30 I 6 LENTI DA IMA ANADYNMU SELQNIN
54
0
 
64
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Наблюдавал съм как майка с интелектуални възможности на чехълче,пресича на светофар,бута количка с дете,друго детенце се опитва да се хване за нея,но тя води задълбочен,но безсмислен разговор по телефона и не му обръща внимание поради когнитивана недостатъчност и вече при светване на червено за нея, тя все още е по средата на улицата
53
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пази боже! На всеки може да му изскочи някой в тъмното и да не може да реагира...пълно е с разни самоубийци, които се хвърлят да пресичат в тъмното като гламави на забранени за пешеходци места
52
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вече не е държава, а някаква кло ака.