8 души от контактните на заразеното семейство – в болница

Те са извозени с линейки, няма проблем с организацията
11 мар 2020 09:44,
14

Тази нощ Спешна помощ в София е извозила 8 души от контактните лица на съпрузите с коронавирус, съобщи за Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"Тази нощ сме извозили 8 човека и сме ги хоспитализирали за изследвания и уточнявания на състоянията им", заяви Сунгарска.

Извозените са контактни лица от обкръжението на приетото в "Пирогов" семейство. Спешният екип работи със защитно облекло по медицински стандарт.

Още по темата
"Режим на линейките няма, отзоваваме се на повикванията", допълни тя.

Сунгарска обясни, че не се е налагала спешна реорганизация. Линейките, които извозват такива пациенти, минават през много по-сериозна дезинфекция. Натоварването е по-голямо, но за момента нещата са спокойни, увери тя.

"През нощта се извършваха процедури, за да бъде отворена болницата и да бъде наложена тази карантина само на определени места. Нямаме проблем с извозването", посочи Сунгарска.

ВМА и Окръжна болница са отворени за спешни тежки ситуации.

"Нощното дежурство, за радост, тази нощ е било относително спокойно от гледна точка на хора, които имат такива грипободобни състояния и съмнения", поясни Сунгарска. Не е имало обаждания за ПТП през нощта.

Припомняме, че настанените в "Пирогов" съпрузи са дали положителни проби за коронавирус. Мъжът е на 74 години с остра дихателна недостатъчност, а жената на 66 години - в тежко състояние, наложило се е да бъде интубирана и е в реанимация.

Според информацията до момента семейството е от Ломско и вероятно са дошли на гости на сина си в София. До момента са установени 89 контактни лица на двамата. Районът около "Пирогов" вече не е отцепен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Спрете да ходите постояно насам . натам без нужда или за смешно намаление! Разнасяте всякакви зарази, не само новата, особено пенсионерите ходите като изтървани от Алкатраз, ревете постояно, а имате собствености, ниви, ренти и наеми, изключително рядко са наистина гладните!
8
2
 
33
 
! Отговори
Ganjo преди 4 години
Кога ще се включат и частните болници в борбата с коронавируса? Колко теста са направили досега частните лаборатории или изобщо не се натискат да поемат подобни тестове.Очаквах частните клиники сега да покажат ,че не мислят само как да източват здравната каса.Не ги виждам на терена...странно
7
8
 
22
 
! Отговори
Троловете у лево! преди 4 години
До ЗозоАбе бащицата Бойко Борисов много посърнал, седи като препикано мушкато...Знам, че ви се плаща да плюете по Президента, но файда няма, всички знаем кой е виновен за трагедията в здравеопазването ни - Бойко Борисов и ГЕРБ.Назначава некадърници и послушковци, вместо да работи с професионалисти и резултатът е такъв - катастрофален!
6
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До АнонименВинаги ме е дразнело това! Абе стойте си у дома, особено сега! Като чуят за намален боб с 5 ст., тичат от Младост до Люлин! Аз преди години плащах на тримата си сина луди пари за карти, макар и ученически, бяха по 17 лв. на дете, а на тияв свраки - по 8!
5
0
 
5
 
! Отговори
Номинатор преди 4 години
Номинирам Катя Сунгарска за Мис Спешен случай! Може и за началник на Спешния щаб към МС. Колегата Борисов да й обърне специално внимание, защото в такива сложни времена кадрите решават всичко.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоПод дърти *** - фенове на новата комунистическа партия ГЕРБ ли разбираш?Възможно е, само че не знам как може да се разбере някой дърт *** ли е, дърт нацист, дърт марсианец, или изобщо не се интересува от политика
3
29
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Абе къде е кРадев да обяви как няма вирус. Или се е скрил в избата на президентството и диша с противогаз? Няма ли да посети болните си избиратели в Пирогов? :))))))))))))))))
2
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоподин Радев подайте сигнал към главния прокурор за вероятно укриване на обществено значима информация....!
1
34
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Болните са дръти ***, дошли на самоход от ломско село. Само да не кажете, че не са кашляли в автобуса или влака. пак се потвърди, че дрътите *** са най-простите хора - безотговорни и алчни ***!!!