Цялата полиция на крак в София, следи противоепидемичните мерки

Ако има организация по пазарите, мерките ще бъдат преразгледани
14 апр 2020 10:05,
193
Цялата полиция на крак в София, следи противоепидемичните мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Започват засилени проверки в София за спазване на противоепидемичните мерки, за целта е организиран целият ресурс на СДВР и Общинска полиция, посочи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова. По думите ѝ 90% от софиянци спазват правилата, но мерките по пазарите не са дали желания резултат.

"Санкции ще има, трябва да сме безкомпромисни, защото неспазването на правилата застрашава и околните. Създават се изключително тежки условия за лекарите. Въпреки създадената организация по пазарите за вход-изход и задължително носене на маски както от търговците, така и от клиентите, въпреки това видяхме струпването на хора. Първо затворихме Женския пазар, а след това и другите“, обясни Фандъкова.

Още по темата

Столичният кмет уточни, че ако има организация по пазарите, мерките ще бъдат преразгледани. Тя добави, че се предвижда търговците по сергиите да не плащат наем по време на извънредното положение.

Заради неочакваните разходи за борба с коронавируса, общината ще се опита да спести 8 млн. лв. от изпълнението на някои основни ремонти на улици. Фандъкова добави, че това не са ключови пътни артерии и дори след Великден предстои ремонт на бул. „България“.

Пари от бюджета на стратегическите обекти, обаче, няма да се взима – метрото, участъците от вътрешните рингове, Околовръстен път и строителство на детски градини.

"За месец март загубите на Центъра за градска мобилност от зоните и билетите е 6 млн. лв., 6,5 млн. лв. са загубите на транспортните оператори заради намаления пътникопоток. До 21 април зоните остават безплатни, обсъждаме постепенното пускане на синя зона, а след това и на зелена“, каза Фандъкова.

Тя обясни, че чрез районните кметове са се обърнали към домоуправителите за извършване на допълнителна дезинфекция на общите площи в жилищните сгради. Столичният кмет допълни, че призовава хората да помагат на съседите си, които са в нужда. А на телефон 0 700 17 310 могат да се подават сигнали за хора в нужда или нарушители на противоепидемичните мерки.

"За съжаление, особено в кварталите има доста нарушители. В София, във всеки вход – контрол е невъзможно да бъде осъществен. Софиянци са интелигентни хора и не смятам, че трябва да се говори за санкции, за да осъзнаем, че това е за нашето здраве. Колкото сме по-дисциплинирани, толкова по-бързо ще паднат мерките“, посочи столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пускам никой освен семейството ми да ме доближава на по-малко от 2 метра. Полицай пък хептен!
128
1
 
59
 
! Отговори
Ехххх преди 4 години
Йорданке, ако и у вас чистиш така, както чистиш улиците, не искам да ти влизам в къщатаа...
127
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КУЧЕ - КАСИЧКА, ПРАСЕ - КАСИЧКА, КОРОНА - КАСИЧКА....
126
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля Фандъкова да обясни как точно транспортните оператори (частните) са на загуба, след като им се плаща на изминат километър и то прескъпо - оперират най-дългите линии в градския транспорт.Има ли намерение Фандъкова да спре този грабеж, поне в условията на кризата с вируса?Или да не питам?
125
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не зная дали все още се сещате с чии гласове тази особа стана кмет?Жокер: живеят в гета и се движат на тумби, използват транспорт с животинска тяга и в момента са обсадени от полиция, за да спазват мерките за изолация...
124
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селфи в градският транспорт! Пиар,Пиар!
123
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София пазарите са много и не отговарят на нужните изисквания. Спомням си, че имаше селски пазар, не знам още съществува ли. Нямаше убити котки за продан, но имаше живи котки и кученца наблъскани в малки клетки, а до тях почти на земята наредени луканка, салати, сирена и др.
122
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данче, кога ще започнеш да миеш улиците. Стига си стискала парите спестени от липсата на снегопочистване. Забрани на ромките да вдигат прах с метлите, а измий улиците.
121
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките трябва да бъдат други Организирането на живота трябва да се децентрализира. Пазарите да не са големи, а повечко. Например.
120
11
 
34
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Трябва да се лекуват с предимство кореняците. Който е от провинцията, да стои пред болницата и да чака.
119
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А противоепидемичната мерка миене на улици кога - или само за нас са задълженията, за гробарите НЕ
118
0
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Наясно с абсурда искам да кажа
117
0
 
39
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
В провинцията след месец мерки всички вече са наясно, е с изключение на някои нервно болни хора
116
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казва Киро Брейка ! - по времето на социализма сме били извънземни а сега разни шушумиги където не могат да си вържат маратонките и не различават лопата от мотика станаха бизнесмени.Резултата е налице !Киро , да си жив и здрав ! - и дано накараш хората да почнат да искат да мислят ,щото засега не искат и това си е.
115
1
 
37
 
! Отговори
Защо преди 4 години
Тръмп и Борис Джонсън са като близнаци? Тези зад кулисите дето са ги избрали се подиграват на масите колко са елементарни. Тръмп беше приключен като личност преди няколко десетилетия - дължеше огромен брой пари на безброй институций докато изведнъж едни банкери от фамилия Ротшаилд не се намисат за да го спасят с милиарди. Решили, че могат да се възползват в бъдеще от някой като Тръмп. Интересно къде заварваме Тръмп след някое друго десетилетие. Случайност, сигурен съм. Овцете още блеят.
114
0
 
42
 
! Отговори
До 100 преди 4 години
Да все повече се доказва, че живяхме много добре тогава.
113
1
 
33
 
! Отговори
f преди 4 години
все пак признават че антибиотик като азитромицин има действие срещу вируса, но азитромицинът е фалшив, оригиналният не уврежда сърцето и е екстремно слабо токсичен.
112
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много по-лесно е да изпратиш Общинска полиция да глобява за неносене на маски, отколкото да съблюдава спазването на организацията за продажбите в общинските пазари, на които се продава българска продукция и от наемите на което се пълни бюджета на Общината.
111
1
 
45
 
! Отговори
.. преди 4 години
Глобата за неносене на маски е узаконен данък ВЪЗДУХ.Излязъл си да подишаш въздух - плати си за него!
110
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази вселена цари един закон. Закона на кармата. Живеем в свят на дуалност, не може да правиш само лошо а ти да живееш като цар. Можеш но в това ти физическо проявление, в следващото ще изпиташ всичко което си сторил на гърба си за да балансираш и да продължиш на пред. *** елементарен принцип. Не можеш да го подкупиш и да прескочиш фаза, колкото и пари да имаш . Г-да управляващи, живейте каквото живеете че такива неща ви чакат майка ви жална...