Без напрежение, няма сигнали за безредици във "Факултета"

Вчера се появиха кадри със спречкване между полицаи и роми
Обновена: 17 апр 2020 07:41 | 17 апр 2020 07:36, Елка Василева
49
Без напрежение, няма сигнали за безредици във "Факултета"
Кадър: YouTube

За напрежение в в столичния квартал Факултета се заговори късно снощи. Хората са се събрали недоволни от мерките против разпространението на коронавируса и наложената карантина в квартала.

Обстановката в квартала сутринта е спокойна. Няма подадени сигнали за безредици, предаде БНТ.

Вчера в интернет се разпространиха любителски кадри, на които се вижда спречкване между полицията и група роми. Сигналът за инцидента е подаден към 21.00 часа.

Става въпрос за малка група мъже, които са се опитали да преминат през един от КПП-тата. При опит да бъдат спрени се е стигнало до спречкване с органите на реда.

Още по темата

Късно снощи на брифинга в МС вътрешният министър Младен Маринов също потвърди за напрежение в квартала. Именно заради това са изпратени допълнителни сили на полицията, за да не се допуска нарушаване на обществения ред.

Тепърва ще се установява кои са хората, които нагнетяват напрежение сред жителите на квартала.

Заради открити огнища на заразата "Факултета" е под карантина. Движението е ограничено. Пропускат се само хора, които трябва да отидат на работа. Те представят декларации за това.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простотия приматска.И в САЩ са същите чернокожите.Събират се на групи много бойни много сърдити,кръв ще леят глави ще режат ,бесни и луди. Скачат на полицайте,полицайте ги понабият малко в САЩ може и да ги позастрелят и се почва :" Ние си седяхме вкъщи,жената с детето на ръце и полицията нахлу с танкове и ни малтретира".. Е не се научиха ,че когато полицай им каже нещо по-добре да го послушат вместо да му скачат на бой защото ще ги бият.Е тва нещо не го научиха 35 год.
10
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво се бунтуват сега?! Че не могат да излизат и да разбиват мазетата на близките блокове ли? Много добре знаят, че скапаната ни държава точно тях гладни няма да ги остави, ако трябва и храна по домовете ще им се носи... защото европейски ценности, толерантност, права на малцинства и т.н. ... До края на България като държава.
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То сигнали няма, ама не значи, че няма безредици.
8
0
 
42
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Още още още
7
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромеите винаги могат да се поставят на мястото, стига да има желание от държавата.Обаче забелязвам че те ще кажеш са имунизирани от всичко ! Важен капитал са за управляващите, не трябва да им отнемаме правата...хахаха.
6
17
 
42
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 4 години
Първо властта раздели народа на стари и млади. Настрои ги един срещу друг като уплаши старите, че младите щели да ги заразят.После властта раздели хората на роми и българи като насочиха телевизионните камери към ромските махали.Сега държавата настройва софиянци срещу провинциалисти.На едни държавата в момента дава двойни заплати, а другите ги държи без доходи.Разделяй и владей !Това е целта на властта ! Да ни мачка и да ни държи като затворници, докато "усволява" милиарди.
5
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е няма ли задържани римляни? Значи българи ако бяха щяха веднага да ги арестуват!
4
1
 
62
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
На клипа се вижда,как най-после маргиналите се поставят на място,а полицаите най-после започнаха да вършат това,за което им се плаща от народа.
3
7
 
50
 
! Отговори
Братя по оръжие преди 4 години
Автора на втория клип - в една килия със Сидеров! За обмяна на революционен опит.
2
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първото клипче не е от снощи, а е от тази сутрин. Това е пред входа на Факултета, пред Т-маркета. Браво на полицаите!
1
1
 
63
 
! Отговори
ХАХА преди 4 години
Малко ви е! Виж в Индия такива като вас полицията какво ги прави на всеки ъгъл!