"Факултета" притихна, напрежението бе потушено

Близо час полицаи и медиатори убеждаваха хората да се приберат
Обновена: 17 апр 2020 15:58 | 17 апр 2020 15:15, Петя Славова
186

Потушено е напрежението в квартал "Факултета". Напрежението в столичния квартал "Факултета" ескалира по-рано днес заради наложената карантина. Към този час обстановката в квартала вече е спокойна. Не така изглеждаше кварталът по обяд. Бяха се събрали десетки жители на квартала, които изразиха недоволството си заради наложените карантинни мерки. "Филиповци" и "Факултета" от вчера са под блокада и с КПП-та заради високия процент на заразени с коронавирус.
"Едните ги пускат да празнуват, а другите да мизеруват", каза човек от квартала.
Още по темата

От СДВР обясниха, че страстите са ескалирали, след като вчера е дошла патрулка по сигнал за домашно насилие. Кметът на "Красна поляна" поясни, че за случая е сезирана и прокуратурата.

"Жител на кв. "Факултета" е помолил за съдействие колегите от отдел "Жандармерия", тъй като е станал обект на домашно насилие. Колегите отиват на място, за да окажат съдействие, оказва се, че извършителят е с ограничителна заповед. Гражданите на "Факултета" са възприели по свой собствен начин действията на нашите служители", обясни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Само за два дни във "Факултета" и "Филиповци" са направени над 160 проби за коронавирус, 10 от тях са положителни, информира репортер на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"а социалните бунтове ще станат ежедневие!"Толкова са били нужни, толкова и ще оцелеят."Социалните бунтове" си имат подстрекатели. Подстрекателите ще бъдат привеждани за провеждане на беседи и разясняване на рисковете, които те приемат, показвайки такова поведение. За запознаването ще подписват протокол по установения ред. Ще се въздържат от последващи подстрекателски действия.В момента недоволни са основно тарикатите. Да бъде честен, очаквах бройката им да е повече, а се оказа мизерна.
65
6
 
19
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Мдааа. Един хубав, качествен, ефективен, повсеместен бой им трябва на тия. Без оглед на години и пол. И ще се оправят нещата!
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 61"Месец, три, година? Колкото - толкова. Ще се издържи в името на един нов, нормален свят."Това ми хареса, звучи сюреалистично но хубаво.Само че живота не е такъв, за съжаление, за обикновените хора си е оцеляване в един враждебен свят.Света ще се промени, единствено ако човека се промени.Няма как да чакаш чудо, ние сме си го направили ние ще си го сърбаме...да удобно ни е но за сметка на природата, а тя винаги отвръща.
63
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемите се получават понеже никой не е предвидил обезщетение за хората които са загубили работата си заради затварянето на квартала.
62
4
 
20
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
Тия имат само права и никакви задължения.Кога ли държавата ще влезе в ролята си и ще се отнася еднакво с всички граждани.Никакви комитети не ме интересуват.И на мен ми писна един месец в къщи,а се очертава поне още един.
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гладни ли?ама вижте само какви *** и шкембета имат!това не е от коприва и спанак!
60
1
 
5
 
! Отговори
До61 преди 4 години
Ти явно не си даваш сметка пред какво сме изправени!Какви минимални бройки те гонят,ако до есента продължи тая гад да върлува повече от половината население ще има нужда от социални кухни а социалните бунтове ще станат ежедневие!
59
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - С нашите пари ги размножиха и продължават.Кои са точно "вашите" пари?Аз прекрасно зная точно колко от парите си давам в солидарните фондове и за какво ги давам. Вие не, да?
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката се вижда че ромите спазват закона. Носят маски.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не чухме позицията на Бойчето.Обикновено е много ербап,но в такива случаи винаги се крие като мишка.Други да вадят горещия картоф.
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката под 100 кила няма и от 2 пола.С нашите пари ги размножиха и продължават.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Въпросът е дали е използвана груба сила срещу ромите.Ако е използвана ромите имат право на правна защита."Изобщо не е използвана сила. Приведено за беседа е едно лице, като не са използвани специални и силови средства при задържането му.Ще се проведе беседа, ще подпише протокол. Толкова. Свободен е да се прибере.
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много малка част от тези работят, другите крадат и влачат откраднатото в заложните къщи! Само на входа на Факултета има четири заложни къщи, точно до Т-маркета са, а в Красна поляна сигурно са поне 20!
53
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44Ромите се борят за правата си.Според мен може да е имало нарушаване на правата им.БХК трябва да провери.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"как мислиш че ще могат да бъдат контролирани?"Това са минимални бройки, под нивото на статистическата грешка.Всички адекватни хора се капсулираха, свиха разходите си, реорганизираха живота си.Остава им да чакат краха на маргиналите и последствията от боледуването на ромите.Месец, три, година? Колкото - толкова. Ще се издържи в името на един нов, нормален свят.
51
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е дали е използвана груба сила срещу ромите.Ако е използвана ромите имат право на правна защита.
50
2
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Каква работа,бе!От тия 200 души работят в ,, Чистотата,, другите по цял ден пият бира и друсат кючек!
49
5
 
10
 
! Отговори
Карантиньос Велики преди 4 години
Бойчето няма ли да РАЗПОРЕДИ нещо, той обича да РАЗПОРЕЖДА?!
48
7
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Нищо не ми се иска,просто нещата отиват към пълен хаос,гладни и болни роми а съвсем скоро,безработни и гладни Българи как мислиш че ще могат да бъдат контролирани?
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долен си отмъщава. БСП стои зад него...