Младен Маринов: С 2/3 е намалял потока на коли, излизащи от София

По думите му, мерките дават резултат
18 апр 2020 21:10, Нели Христова
76
Младен Маринов: С 2/3 е намалял потока на коли, излизащи от София
Снимка: БГНЕС

София бе блокирана от петък и движението от и към столицата вече се извършва в два часови диапазона и то с при много по-строг надзор от властите върху причините за пътуванията. Това вече дава резултат, според вътрешния министър Младен Маринов пред "Канал 3"

"Имаме намаление с 2/3 на потока автомобили, които излизат от София", казва министърът. "В момента са равни влизащите и излизащите, което значи, че сме постигнали целта да пуснем само хората, които отиват на работа или имат основателна причина".

Маринов отчете и фактът, че всеки човек сам за себе си приема причините си за пътуване, като важни, но подчерта, че печеното агне и козунакът за родителите не могат да попадат изключенията на КПП-тата.

"Яд ме е за хората, които спазват карантината. Мога да кажа, че това са мнозинството от хората", продължава Младен Маринов. "Имаше случай на тинейджъри, които в Бистрица са си направили пикник, качили са си снимки в социалните мрежи, а днес всички са в СДВР и съжаляват, но вече е късно. Трябва да знаят, че те влияят на останалите, които спазват мерките".

Най-добри резултати дава контролирането на контактните лица с доказано заразен с коронавирус, според министъра.

"Благодаря на служителите на МВР, че се лишават от отпуските си в тези времена на криза", споделя още Маринов и потвърждава, че потвърдените случаи на заразени полицаи са 30, от които двама вече са дали две последователни отрицателни проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бухахаха *** *** *** ...те хората ще почват се връщат той брой излизащите....
17
19
 
13
 
! Отговори
Цяло агне преди 4 години
До СтатистикаНе съм забелязал ГЕРБ да са накарали народа да пътува. Сами се наиграха с това пътуване и сега ще си носят последствията. Свят ще им се завие, докато се приберат в София. Да не говорим, че една част изобщо няма да могат да влязат защото няма да могат да докажат, че имат основателна причина.
16
17
 
11
 
! Отговори
Цяло агне преди 4 години
До СтатистикаБунт няма да има. Понеже властта подхожда с добро и с разбиране, затова злоупотребиха и хукнаха да правят софри. Сега вече са се усетили, какъв автогол си вкараха и разбраха, че ще има много сериозни последствия. Не мисля, че ще посмеят да си усложняват допълнително положението като се правят на големи бабаити. Ако някой все пак реши да се пробва, много бързо ще му секнат ентусиазма.
15
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Така е намаляха повечето се изнесоха в четвъртък.
14
1
 
22
 
! Отговори
? преди 4 години
Чакайте сега малко, аз че не съм много умен/поне си го признавам/, ама не мога нещо да разбера. Първо казваме Столицата е затворена, после пускаме с декларациѝка, много страшна "пандемия", така ли се прави?
13
27
 
26
 
! Отговори
Цяло агне преди 4 години
До До цяло агнеПроблема на нискоинтелигентна част от населинето е именно в това, че така и не можете да схванете, че ситуацията е сериозна и сме в извънредно положение. Властта подходи с добро, обаче вие се направихте на големи тарикати и затова сега ще стане с лошо. Сами си го изпросихте. Сега ще ви направят луди заради неверните декларации и ще разберете, кой кара влака.
12
5
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
а ромската престъпност ще е увеличи след карантината
11
6
 
11
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До БубетоЩом правосъдието е пълно с възпитаници на висшето милиционерско в Симеоново, то не е толкова ненормално министър да е завършил ЮЗУ. Надали подготовката на юристите в ЮЗУ е по-лоша.
10
3
 
28
 
! Отговори
мак преди 4 години
Какви мерки сънува? това мерки ли са, или пунта мара? Колко тарикати се изнесоха подигравайки се на забрани и на тези, които спазват ограничения, а този се радва, че за малко са спрели да пътуват. Чакай да почнат да се връщат, тогава пак ще ги питате любезно за причините.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези глупости? Нормално да е намалял, великден е.
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтатистикаТака и така си започнал, нека да продължим: Понеделник 20.04. Километрични колони от автомобили се обазуват на входовете на София. Проверките са максимално стриктни и отнемат повече време, отколкото преди празниците. Допускат се само такива, които могат да докажат, че живеят в София. Работещите в София, но нямащи адресна регистрация в София не се допускат, тъй като е почивен ден и основанието "отивам на работа" не важи. Остават да чакат прозореца за влизане във вторник сутринта.
7
3
 
38
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
Не знам дали е намалял потокът на коли, излизащи от София, но това, че този на снимката правист, завършил Югозападналия университет, е министър на вътрешните работи, е тревожно.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тоя ще си отиде ли до Тетевен?
5
11
 
28
 
! Отговори
Цяло агне преди 4 години
До МилицияКато тръгнат да се връщат, ще бъде страшен цирк. Ще има рев и голяма драма понеже ще висят с дни по КПП-тата да чакат да се отвори поредния двучасов прозорец за влизане в София. И пак няма да могат да се приберат всички, защото една част няма да могат да докажат, че живеят и/или работят в София. Голям автогол си вкараха тарикатите с това ходене до село, заради едната софра.
4
3
 
38
 
! Отговори
пчелар преди 4 години
да, ама аз като пчелар благодарение на Министър Ананиев не мога да ида на пчелина и да работя!Да работя, а не да прекарвам времето в хапка, пийка и сране!Защо софиянците заминаха по черноморието, по малките градове, а ние земеделците нямаме право да си идем на село и да работим? Защо?Защо те с фалшиви бумаги напуснаха столицата? Защо?Ще има ли за тях наказания?Ами Премиера Слънце, той защо нищо не казва по този въпрос, а неговите функции е поела филоложката Фандъкова?Защо ..?
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Именно, ако си бяхте свършили работата, а не да се правите на расеяни за да събирате глоби щеше да е друго.
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич да не се връщат
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
статистиката я вързахме