Във "Факултета" доволни, че няма КПП, било излишно

Жителите му твърдят, че спазват здравните мерки
15

След близо двуседмичната блокада бяха премахнати КПП-тата, разположени на входовете на кварталите "Факултета" и "Филиповци".

Към момента обстановката в квартал "Факултета" е спокойна. Не се наблюдава струпване на хора, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Жителите вече могат да се придвижват свободно. Според тях поставянето на пунктовете е било излишно. Твърдят, че спазват стриктно мерките за безопасност.

Мотивът за затварянето на кварталите бе наличието на огнища на заразени с Ковид-19. Мерките доведоха до бунтове, след което последва масово тестване на жителите.

30 души от кварталите са били хоспитализирани. Направени са над 1 000 теста и установени около 12 семейни огнища. Това посочи на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб началникът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

"Вследствие на данните за заболелите, които получихме, се установи, че те са съсредоточение в огнища, в които ние вече сме взели противоепидемични мерки. Т.е. те са вече карантинирани. Анализът показва, че насоченото проучване, частичните ограничителни мерки, карантинирането, доведоха до ограничаване на заболеваемостта и тенденция към намаляване", каза д-р Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много опростяли българи има! Още не са разбрали, че карантината е само за българските овфце. Не важи за ромаджиите! Да сте родени в Ром бе!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Във "Факултета" доволни, че няма КПП, било излишно"То строго погледнато и обитателите на "Факултета" от гледна точка на нормалното общество са излишни...
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Факултета и Столипиново винаги трябва да има КПП +полиция, +жандармерия дори в отсъствието на коронавирус.
11
2
 
28
 
! Отговори
Аzz преди 4 години
НАли имаше "бум" на заразените във факултета и филиповци.. Какво ще стане сега когато "римляните" плъзнат из цяла София??? Нали карантината е 14 или 28 дни, а тях ги държахте около 10 дена... Каква е тази пародия??? Излекуваха ли се, няма ли повече заразени, или сигурно те са много дисциплинирани и ще спазват всички правила за хигиена, дистанция и т.н. ПОДИГРАВАТЕ СЕ ВЕЧЕ С НАРОДА!!!
10
1
 
28
 
! Отговори
Румен преди 4 години
Избирателите се разбунтуваха и веднага им отмениха ограниченията.За *** ли на имат,че така нагло заявяват за увладяване на огнищата.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простата истина: пак им платиха да си траят, пък то и като не изглежда толкова страшно защо да не приберат някой друг лев, разни там медиатори знаят схемата, както при местните избори...
8
0
 
14
 
! Отговори
Ленин преди 4 години
Сега те вече могат да отидат в Индия.
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега отново ще има "бране" на джилезо и дърва.Западния парк е половината опоскан,има още за сечене.Дали кметицата знае къде се намира този парк или познава само южния?
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо им повервах.
5
0
 
20
 
! Отговори
Паркове преди 4 години
Отвориха ги и пуснаха да се разнасят навсякъде
4
12
 
4
 
! Отговори
хм..да.. преди 4 години
Да не се окаже накрая,че живущите там са по-дисциплинирани от българите ,дето се имат за супернация
3
0
 
7
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Да върнем историческото име на Факултета - Деканата!
2
1
 
22
 
! Отговори
Там преди 4 години
Какви ограничения са имали че аз не разбрах. Каруци се въртят постоянно, или са с служебни бележки за работа.
1
1
 
21
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
Ха ха ха, имах си аз да не са доволни и да бяха казали, че не спазват мерките, сега когато са ''облекчени'' коментарите в форума рязко ще спаднат. Писарите пак ще се върнат към обичайния си начин на живот...ровене у гюма и дребни кражби.