"Топлофикация" започва подмяна на тръби в центъра на София от 13 май

Дружеството спира топлата вода в района на ул. "6-ти септември"
Обновена: 7 май 2020 10:40 | 7 май 2020 10:40, Анисия Иванова
8
"Топлофикация" започва подмяна на тръби в центъра на София от 13 май
Архив: БГНЕС

"Топлофикация София" ЕАД започва реконструкция на топлопреносната мрежа в централна градска част, съобщиха от дружеството.

От 13 май 2020 г. ще бъде спряна топлата вода в района на ул. "6-ти септември", като потребителите са уведомени своевременно, съгласно нормативните изисквания, чрез съобщения във входовете на сградите.

Топлопроводите в централната градска част на София са изградени в средата на XX век, като някои от тях са частично реконструирани преди близо 40 години. Именно остарелите тръби са причината за честите аварии в системата, отбелязаха от "Топлофикация София".

Рехабилитацията на топлопреносната мрежа е изцяло в полза на потребителите и се извършва от дружеството с цел повишаване надеждността и качеството на топлоподаването. В рамките на реконструкцията е предвидена и поетапна подмяна на водопроводната и канализационна инфраструктура.

Във връзка със започването на ремонтите по тези трасета, намиращи се в непосредствена близост до тръбопроводите на "Топлофикация София", е необходимо да бъде спряно топлоподаването за осигуряване на безопасността както на ремонтните екипи, така и на гражданите, които живеят в близост до обекта.

"Топлофикация София" ЕАД ще упражнява постоянен контрол върху дейността на изпълнителите, качеството на извършваните работи и спазването на правилата за безопасност на обекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Лудата Теменужка преди 3 години
Защо им вярвате на тези крадци - правят привидно ремонти,ако някой иска да провери как ще стане това,краде се яко в "Топлофикация" - и вотделните ОЦ - най-вече в "Земляне"!Питайте Борисов,Фандъкова,Кювлиев,трипътивече им сменят шефовете - и нищо - добре,че димите не са много стузени!Трайте си,щом така ви харасва!Само,че има хора дето това не им се нрави и сме много!!!!
5
3
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Тези тръби са ги засменяли от 20 г. Парите за новите тръби са похарчени. Цялостната подмяна трябваше да приключи през 2005 г. Поредна кражба от абонатите! /По това време работех за тази фирма и затова знам./
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До айде фалирайтеи като фалира топлофикация какво?ще се топлите през зимата с *** и дърва,които ще складирате на балкона.софиянци масово не си плащат сметките не само към топлофикация ами и към чез,вик и мобилните оператори.щели да съдят топлофикация...ами съдете я!а ако се окаже права и тя вас ви осъди?столичани са категорични-няма да плащат!това нещо ако го кажеш в америка-идва полицията и те изхвърля пред блока заедно с парцалите.цели блокве в софия дължат десетки хиляди на топлофикация!
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже живея наблизо - миналата година ремонтираха за около месец + профилатктика след това още две седмици.По-миналата година през зимата ремонтираха няколко пъти и все на парче.Сега са ни написали, че няма да има топла вода не от 13 (както е в статията), а от 18.05-22.06, което е повече от месец.Преди да си сложа климатици ме деряха над 200 лева за студен апартамент. С климатиците тока ми излиза 120 лв.Изобщо да вземат да фалират най-накрая - това е узаконена рекетьорска организация.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кака Фани номерцата.
1
5
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Сега тези от топ центъра ще ги познаваме по миризмата. С аромат на кореняк, както се вика.