Срещу гаранция от 500 лв – пуснаха на свобода мъжа, заплашвал Фандъкова

Той е млад и безработен. Съжалил за постъпката си
17 май 2020 22:25, Нели Христова
114
Срещу гаранция от 500 лв – пуснаха на свобода мъжа, заплашвал Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Заради ограничителните мерки за бизнеса, мъж заплаши кметът на София Йорданка Фандъкова с убийство. Той бе арестуван на 28 април, а по-късно е освободен срещу гаранция от 500 лева, съобщават от 24 часа. Случаят стана публично известен едва в събота вечер.

В края на април мъжът започнал да пише лични съобщения през страницата на столичния кмет във Facebook със смъртните заплахи.

Заканите с убийство от съобщенията на арестувания били придружавани с други нецензурни изрази и обиди. Тогава от екипа на Фандъкова сигнализирали в полицията.

Разследващите бързо стигнали до агресивния младеж и го задържали. На разпитите той казал, че съжалява и повече няма да прави така. Повдигнато му е обвинение и е освободен от килията с парична гаранция от 500 лв.

Това не е единствената заплаха със смърт от разстояние срещу известна личност в последните месеци.

Наскоро ген. Венцислав Мутафчийски също сигнализира МВР за закани към него във връзка с противоепидемичните мерки, които бяха въведени. Той получаваше есемеси и мейли, в които го заплашваха с убийство.

Горе-долу по същото време били отправени и заканите към Фандъкова.

Според неофициална информация повод за тях били ограничителните мерки по време на извънредното положение у нас и по-точно затварянето на част от бизнеса и търговските обекти. Заплахите са отправени във Facebook страницата на столичния кмет около 25 април. До този момент мъжът не е писал коментари във Facebook страницата на Фандъкова. Според неофициални данни причината за заплахите към Фандъкова е, че мъжът е бил съкратен от работа, след като обектът, в който е работил, е бил затворен заради въведените ограничителни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен, ганьовски, страхливец. Дай му да се прави на голям и опасен, да заплашва, да се заканва, да се прави на безсмъртен. А то си е просто един кокошкар, който и родителите му не го вземат на сериозно. И едно време имаше такива артисти, но сега е синдром - цели организирани циркове от посредствени провалени в живота страхливци.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куче дето лае хапе ли?Ако някой иска да прави нещо няма да го тръби във фейсбук.
34
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диваните бойци са много смели във Фейсбука и особено в анонимните коментари. А като ги приберат в полицията и се нас.ират от страх и почват да хленчат: " Чичко полицай повече няма да правя така."
33
7
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Това е Просото:):):):)Са се извинява:):):):)
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да я гледам, както и окаяната ни държавица!
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадлива самоковска даскалица.
30
5
 
14
 
! Отговори
през пет минути преди 3 години
Сега Фандъкова проверява през пет минути, дали някой драскач от ФБ не се е скрил под кревата и?
29
3
 
7
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Ако не сте гласували за ГЕРБ, БСП или отрочетата им, както за тази кметица сте напълно в правото си да им търсите отговорност. Но ако сте гласували за тях, тогава нямате никакво право да им се сърдите. Все едно да започнеш да плюеш по бившата/бившия си. Ами ти си си го избрал/а бе, драги/а! Следващият път му мисли. И на мен госпожата ми е противна, но ако бях софиянец просто нямаше да гласувам за нея! Толкоз!
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА ... Едно порше за 70 000
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че Фандъкова го е сваляла, но младежа не е откликнал на страстта и, тогава тя го е наклеветила пред полицията.
26
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ако фотоса е от тия дни,то аз определено се ..не че се радвам,но не изпитвам никаква жал към даскалката за това,че е изгубила човешкото си лице.Но така е:-КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ на хорото на Тиквата,е обречен!..Самата Тиква също ме кефи....Толкова се е деформирал и физически и психически,че..понякога ми става неудобно че пиша лоши работи за него....Като Християнин се позапитвам:-"Защо просто не го съжалиш Еднокнижния?"..Но това терзание набързо се изпарява..Особено като чуя простотиите му..
25
4
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Фандъкова расте но не...старее кат София,даже се...разхубавява.
24
0
 
4
 
! Отговори
споко преди 3 години
До АнонименВинету няма защо да го плашима ще му кажа истинатаще се спомине заради наднормено тегло и притеснение как да прехвърли скритите пари на унуците
23
1
 
5
 
! Отговори
bocko преди 3 години
не заплашваш, направо стреляш. Те такива, като този младеж не са опасни, но са средство властта да страхува хората
22
5
 
5
 
! Отговори
MaйMyнФандЪк преди 3 години
Слдурана е, що е заплашвал тоя гамен
21
6
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 3 години
Абе, как така става, че все гербери биват заплашвани - Баце, Муфтата, Фандъчката, а убитите и починалите при странни обстоятелства са все сред критикуващите ги - Милен Цветков, проф. Вучков, русенската журналистка Виктория ... ?!Странно нали ?Заплашват гербаджии, а умират критиците им !...
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък препоръчвам на Фандъкова да напуска кметския стол часът на разпалата иде скоро шефа и ще го свалят ще има съд брифинги ще лъснат всички далавери народа се събуди и тогава ще е с него на подсъдимата скамейка
19
3
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Фандъкова след време ще стане...почетен гражданин на София,но...първо да оправи Графа,че много се закучи работата.
18
2
 
3
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
как не се намери някой положителен във рафинерията в бургас или аец козлодуй или някой хранителен хипермаркет и да ги затворят за по две седмици
17
2
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 19ТАКА Е , МАЛКО СА ТЕ БИЛИ ГЕРБЕРУНГЕЛЕ, ДАНО БОГ ТИ УДАРИ ЕДИН ХУБАВ БОЙ И НА ТЕБЕ, ПА АКО ТЕ ЛИКВИДИРА СКОРО ОЩЕ ПО-ДОБРЕ!