Мъж от София отглежда кошери на балкона си

Съседите му от години се опитват да го накарат да ги премести
29 юни 2020 14:27, Ния Христова
105
Мъж от София отглежда кошери на балкона си
Снимка: Pixabay
В квартал "Красна поляна" в София жители на блок водят битка с две семейства, които не се съобразяват и нарушават правилата на етажната собственост, съобщи NOVA. Става дума за два пчелни кошера, които обитават терасата на един от съкооператорите. Съседите му от години се опитват да го убедят да премести кошерите на друго безопасно място. 
 
Жилището му се намира на третия етаж, а на балкона му има няколко кошера. Пчелите влизат в апартаментите на съседите му. Една от съседките дори е пострадала като е настъпила едно насекомо. Други пък страдат от алергии, а това застрашава тяхното здраве.
 
В момента пчелите се намират в процес на роене. Част от семейството се е заселило на близките дървета. Жителите на блока смятат, че пчелите са изключително полезни, но не е безопасно както за тях, така и за хората, да обитават блока.
 
Инспектори от БАБХ са излезли със становище, че пчелите "са се държали миролюбиво, но пребиваването им ще бъде прекратено съгласно връчено предписание".
 
"Тази сага е от две години. Посъветвахме жителите на блока да направят събрание. Мъжът, който отглежда пчелите, не е регистриран като пчелар. Лошото е, че има акт и предписание, но сме с вързани ръце. Пчелар ни помага в аварийни ситуации. Но и аз самият не знам как да влезем в апартамента и да премахнем кошерите", обясни кметът на "Красна поляна" Иван Чакъров.
 
Станко Стоилов, който отглежда пчелите, отправи молба към жителите на блока за двумесечна отсрочка, за да извади меда от кошерите. Той поема грижата да премахне кошерите след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
14
 
! Отговори
До преден преди 3 години
Не е джендърски петел просто гражданчетата софиянчета хал хабер си нямат че кокошката кудкудяка, а петлото куркурига! Иначе нека им! Дано на тези дето им влизат пчели да имат кучета! Да видят и на нас какво ни е да ви търпим кучкярите, браво на пчеларя!
17
1
 
20
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Да ти кажа различно е. Има си хора родени в София, ама задължително гледат кучета например. В малка панелка , а огромен пес. Не е ли мъчение и за човека, и за животното? Аз съм роден в средно голям град и от години живея в София. Никакво животно не ща да гледам, дори и цветя на терасата не искам. Тая пръст в саксиите и да ги поливам редовно, не е за мен. На човек си му е кръвта независимо къде е роден.
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се окаже май, че марихуаната е най-миролюбивото нещо, което се отглежда по родните балкони.
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животно се гледа на двор. Обичам кучета, но откакто се преместих преди 20 години да живея в апартамент в града, не съм си и помислял да си взема някаква животинка за домашен любимец. А, имал съм рибки в апартамента, но те едва ли се броят в тази графа. Иначе докато бях на село съм имал поне 10 кучета през годините.
14
6
 
15
 
! Отговори
Един приятел преди 3 години
Да ги премести на покрива на блока,няма да пречат на никого,в Белгия поставят кошери на покривите на спирките на градския транспорт,пък не ги жилят пчелите докато чакат ,тук всеки с комарник на прозорец и врата ама да мрънка най-разбира.
13
0
 
17
 
! Отговори
ааа преди 3 години
До Някой сиАко петелът е гей ще кудкудяка
12
9
 
20
 
! Отговори
Мераклия преди 3 години
На последен етаж съм и имам подобна идея. И точно за два кошера си мисля. Чета закона за етажната собственост и не виждам проблеми.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 9 Джендъраски петел ще да е бил!И животните се изпeдeрастиха вече...
10
7
 
23
 
! Отговори
Любен Каравелов преди 3 години
Сeлянинът не може без животно у дома си. Куче, котка, заек, пчела - него го влече животновъдството. Дойдоха от сeлaта и си взеха и добитъка.
9
5
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Един познат който си купи апартамент в Зона Б 19 в София ми каза, че някакъв съсед си гледал петел и кокошка на терасата. Петелът се чувало как кудкудяка.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Както е широкоизвестно, полицията би се заинтересувала от пчели само ако произвеждат бело. Дори би участвала в отглеждането им.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ЗороТова нищо не е. Един гледаше в кв. Владиславово Варна коня си в хола . Естествено беше от "братята", но и ние натам отиваме по мангалщина!
6
4
 
40
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Дееееби и селендурите. А в нашия блок преди години един гледаше прасета в мазето си и се стигна до шамарената фабрика. Отсреща едни пък гледаха кокошки и зайци в кафези на балкона си.
5
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 3 Бе не е същото....котката и кучето на съседът ти не ти влиза в апартамента и да те дразни, нали?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И след 2 месеца като извади меда тоя, какво ще прави с кошерите? Ще ги унищожи ли? Не вярвам. Та затова и сега може да ги премести на мястото където ще ги премести и след като изкара меда. Или да ги продаде най- много, ако няма някъде място извън града...знам ли.
3
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като комшиите му гледат котки и кучета в апартаментите си! Че някой и змии, гущери и други редки животни! Не е ли същото?!
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сградата позволява да ги премести на покрива на блока.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията какво прави? Наредба за нарушаване на обществения ред?!