С палатки и колелета, но без коли и автобуси: Как осъмна Орлов мост?

Блокадата наложи спешна организация на движението в столицата
Обновена: 30 юли 2020 09:55 | 30 юли 2020 09:55, Красимир Ангелов
315

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С разпънати палатки и много колелета, но без обичайния интензивен сутрешен трафик – така осъмна тази сутрин едно от най-важните и ключови кръстовища в София – Орлов мост.

Протестиращи са блокирали движението с призиви за оставка на правителството. Решението им наложи спешна организация на движението в столицата, като всички автобуси от градския транспорт, които минават в района, са в променени маршрути.

Още по темата
От Центъра за градска мобилност съобщиха, че са променени маршрутите на линии на градския транспорт: 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604, както и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11.

Ето и как се движат автобусите докато трае блокадата на Орлов мост:

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.

Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута си.

Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. "Драган Цанков", бул. "П.Яворов" и по маршрута двупосочно.

Линия № 94 върти на ул. "Гурко" и обратно по маршрута

Линия № 213 в посока "Младост" е отклонен по бул. "Мадрид" , бул. "Ситняково" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута си.

Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ "Кл. Охридски" въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбус № 5 в посока "Младост" е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез "Надежда".

На извънреден сутрешен брифинг шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев посочи, че се очакват големи затруднения през целия ден на движението в града.

"Поне на 2-3 пъти аз лично разговарях с протестиращите, но без резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на гражданите, но мисля, че има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се и протестиращите, и останалите граждани да проявят благоразумие. Не изхождаме от позицията на силата. Опитваме се да водим диалог, трябва да положим максимални усилия и да запазим мира. Нека се протестира според правилата и закона", заяви Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
5
 
! Отговори
До 211До До Анонимен преди 3 години
Чети какво пиша: ЕГН ИЛИ КАКВИТО ДАННИ СЕ ИСКАТ - това може да е електронен подпис а може да е номер, както някои държави се издава картонче с НОМЕР с който изключително и само се гласува. Не всеки иска да има електронен подпис понеже с него могат да ти вземат абсолюно всичко!Отделно програмиста държи ключовете и може да прави каквото си сика. Отделно има хакери. И въобще, от колкото и дерета да носиш вода - прозрачо ясни сте, но царството ви свърши - няма да фалирате повече банки и БГ остава в Европа не в Евразия! Ходете си в Москва и мир с вами!
208
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май са прави, каква е тази държава дето не може да се справи със шепа наркомани насядали по платното. И сто да са, и хиляда, и десет хиляди, какво е това за една държава. На мач се събират повече.
207
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимени викаш всеки с удоволствие ще си даде тая флашка с пин код срещу 20 лева :))) ама верно сте много зле------------Гарантирам ти го. *** барони или каквито са там ще им съберат л.к, флашки и кодове и ще им ги върнат след изборите. Много си наивен, ако мислиш, че няма да стане така. Дори и сега, пускам декларации към НАП с КЕП на различни хора, защото толкова могат. Пак ще го напиша, идете в общината и вижте каква борба е да си изтеглят някои номер за ред.
206
1
 
8
 
! Отговори
До 218 преди 3 години
Вие,сега за маската как носел ли се хванахте?Страшен аргумент.На протестиращите мисленето и то като Вашето.Бойко може да е простоват на вид(според Вас),но е много по-умен от всички взети заедно,асвалтни отпадъци.Всеки има мнение (някои не точно) и моето е,че изборите са демократичен начин да изкажем своето,когато трябва.
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има закон за машинно гласуване. Все още не са дорасли за нещо повече.
204
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимени викаш всеки с удоволствие ще си даде тая флашка с пин код срещу 20 лева :))) ама верно сте много зле
203
1
 
7
 
! Отговори
знам преди 3 години
че отровното трио което говори за електронно гласуване, хабер си нямат от електроника. Те са аналогови пенсионери, а на музикален език са моно.
202
4
 
3
 
! Отговори
До 214 преди 3 години
ДрОгарьо по-полека с култа към личността. Ще го изкарате по-голям и от Стамболов. Да не би да имате слабост и към "мускула" му. Дори не им и разказвам повече на моите колеги, а само им показвам снимката, в която този слабоумник си пъчи носа над маската и се хили тиквено, преди Меркел да му посочи що за дебилЬ е. И те, като ме попитат, добре де, ако той не знае как се носи маска, нали има съветници и т. н. им казвам че в Тиквостан той поне месец си я носи така и никой не посмя и да го поучи.
201
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 215От къде Ви намират такива титани на мисълта в ГЕРБ немога да разбера. кажи ся как там се джуркат и да приключим спора :)ЦИРКАДЖИИ---------Какъв герб бе ***? Ти виждал ли си електронен подпис въобще? Една флашка с пин код. Кое ти е трудното да възприемеш. Банкирането през телефонът ми е по защитено!
200
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вади водните оръдия!И чао кой откъде е!Щото ми писна от лигльовци!
199
7
 
12
 
! Отговори
До 205 преди 3 години
Този охранител е единственият министър председател на България,който е свършил някаква работа,а Вие разказвайте каквото искате на вашите колеги,умнико сляп!
198
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
палаткажиите на Орлов мост нямат тоалетна, и ходят до паметника на СССР да се облекчават по двете нужди. Като вземат властта, всички ще следваме примера им.
197
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Електронното гласуване ще вдигне летвата за купуване на гласове. Просто ще им събират електронните подписи и всичко приключва. Сега поне трябва да ги водят до секциите.Една камара баби и дядовци дето не гласуват, изведнъж ще станат редовни, защото други ще гласуват от тяхно име. Не можете един аргумент да оборите!
196
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен187нали затова има електронен подпис бе герберски ***, то не се логваш с ЕГН, ама сте зле всички мутри капка акъл немате, откъде Ви намират такива титани на мисълта
195
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен187 преди 3 години
Още повече: това, че можеш да гласуваш многократно, като всеки следващ вод анулира предишния - какво пречи някой да се логне с твоето ЕГН (или каквито данни се искат) и да гласува вместо теб? Даже няма нужда от хакери!Има и друг начин за манипулация - програмистът, който държи "ключовете" може да манипулира по всяко време. Хакерството далеч не единствения начин за подмяна на вот.
194
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей,хаймани,защо ни губите времето и хабите нервите на нас работещите?Бойко ще спечели изборите и това ще се случи напролет.Изобщо мислите ли с главите си?Какво пак не ви харесва,*** мързеливи?Крайно време е да спрете да разчитате на мама и тате и да видите какво можете сами,защото повечето,които познавам от вас сте цял живот търкалящи се подлизурковци
193
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много вдигнаха мизата - искат да блокират СофияНали знаете в покера какво става след като мизата стане много висока?
192
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така , не можах да си намеря тениска на Герб, намерих си само една шапка Казвам това за протестиращите , довечера съм при вас и ще нося въпросната шапка Ако им куражлии , да дойдат да си говорим, аз ще съм съм там за да ви кажа да сгъвате палатките
191
20
 
2
 
! Отговори
До 196 преди 3 години
Хаха, *** ти верно ли си вярваш? Не му плащат, а просто го подаряват. Защото "бизнесът" му никога не е бил негов. Абе, вие... Хей, като разкажа на колегите си швейцарци и германци, които се интересуват, какви са причините за протеста, че министър-председателят ни е охранител на бившия комунистически вожд, а доскорошният ни вътрешен министър е бил шофьор на престъпен бос, те започват да се смеят, че е добър виц, преди да ги уверя, че съм напълно сериозен.
190
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В историята няма случай в който партиите БКП (когато я имаше) и ГЕРБ да са губили избори.Те винаги са са ги печелили.