Протестът в Ден 25: Блокадите на ключови кръстовища остават

Как продължават митингите?
Обновена: 2 авг 2020 20:29 | 2 авг 2020 19:50, Веселина Йорданова
723
Протестът в Ден 25: Блокадите на ключови кръстовища остават
Снимка: БГНЕС

В 25-ия ден на протести три ключови кръстовища в столицата остават блокирани. Демонстрантите продължават да искат оставки на правителството и на главния прокурор.

Още по темата
Затворените кръстовища са Орлов мост, булевард "Цар Освободител" при сградата на президентската администрация и кръстовището на Ректората на Софийския университет.

Сборният пункт за вечерния протест традиционно е пред президентството, където продължават да се събират хора.

По площада в т.нар. "триъгълник на властта" има инсталации с тикви и букети, а в отводнителните шахти са поставени табели "Борисов 3 - в канализацията", предаде БНР.

Обстановката към момента е спокойна.

Под надслов ''Не сте сами'' българи в чужбина също излязоха на протести. Заради часовата разлика демонстрациите са щафетни. Демонстрации има във Виена, Париж, Лондон Амстердам и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


723
Още по темата: протестмитингоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
489
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заради тиквата е всичко, народа не го иска - да си ходи , иначе ще се увеличават още блокадите
488
15
 
4
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ДОБРЕ Е ЧЕ ПРОТЕСТИРАТЕ И ЗАТВАРЯТЕ КЛЮЧОВИ НО КАК ИЗПУСНАХТЕ БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ КАТО ОТИВАХА НА ШАБЛА НА МОРЕ - ЯВНО НА ТОЗИ ЧОВЕК НЕ МУ ПУКА ЗА НИЩО - НЕ ГО ЛИ Е СРАМ МЛАДЕЖИТЕ НЕ ГО ИСКАТ А И ОСТАНАЛИТЕ СЪЩО НЯКЪДЕ ОКОЛО 10% ОТ БЪЛГАРИТЕ ГО ИСКАТ А МОЖЕ И ПО МАЛКО Е ПРИЯТНО МУ КЪПАНЕ И ДАНО НЕ СЕ ВЪРНЕ
487
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на телевизиите...всички трябва да се включат в свалянето на този разбойнически режим на Борисов...троловете и техните покровители ще си изядат топките от яд...полицаите също трябва да се включат...защото пак те,след оставката ,ще слагат белезниците на крадливите нагли герберасти...
486
2
 
19
 
! Отговори
Тима преди 3 години
Хайде младите да птиват да таботят а стига съе протестирали не ви искам вашите протести и след това да дойде служебното правителство на *** Радев. И тези като ги слушах двете Системата ги убива тази Вера сега изкареа виновни полицията че да били деца а тя що не отговори какво правят деца заедно с тях нещо не се връзват нещата
485
8
 
21
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Питам СЕМ, редно ли е телевизии/ БТВ-рупор на протестите у нас и в чужбина , на моменти НОВА и БНТ/, журналисти от БНР-Силвия Великова и Диана Янкулова, яростно и пристрастно да показват и призовават на моменти с мненията си към размирните протести? Според мен, те трябва само да показват, а не с коментарите си да показват, че те изцяло подкрепят протестите и всичките им искания! Защо веднъж не дадохте обикновени трудови хора и тяхното мнение, а само "ОТРОВНИТЕ"/а те са действително отровни !
484
0
 
5
 
! Отговори
до всички преди 3 години
жална ви майка
483
1
 
8
 
! Отговори
до всички преди 3 години
Бабикан ли е фро664090таменат
482
2
 
24
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
"Бих казала, че протеста е една нова форма на временна заетост. И доста хора успяха да си покрият разходите през летния сезон, някои да отидат на море, благодарение на финансирането по време на протестите. Тази временна заетост, която ако продължи през есента, сваля малко от ангажиментите на социалния министър да търси подпомагане за тези хора, защото едни други хора им плащат за това да ходят на протести." Мая Манолова 19 август 2013 г.
481
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече БСП.Долу червените протести.
480
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
479
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе по НОВА ТВ журналистите на Сутрешния блок директно подклаждат протестите.Г-н Домусчиев,това Ваша официална позиция ли е или някой е подкупил Виктор Николаев?
478
18
 
6
 
! Отговори
ХАДЖИГЕНОВ преди 3 години
СНОЩИ НА ПРОТЕСТА БЯХМЕ 250 000 ЧОВЕКА,ВЪВЪ ВЯРНА И ПЛОВДИВ ПРОТЕСТИРАХА ПО 200 000,В ДРУГИ ГРАДОДОВЕ ПО 50-100 ХИЛЯДИ ЧОВЕКА,МНОГО СМЕ-СИЛНИ СМЕ
477
3
 
15
 
! Отговори
Протестиращи преди 3 години
Искайте,по голяма надница,условията на труд тежки!А Майчето е баба ,отдавна е била майка и вече не помни!
476
5
 
25
 
! Отговори
Lisa преди 3 години
Искаш ли да плажуваш на Орлов мост, храна и бира на корем и 50 лева на ден? Питай Мая Манолова от Изправи се БГ и Христо Иванов от ДБ. За по-висок надник и повече екстри питай Арман Бабикян.
475
10
 
23
 
! Отговори
престъпници преди 3 години
Лишцата на протеста - Десислава Иванчева, Васил Божков. Вместо да са в затвора, те изпращат хора да вилнеят по улиците. Естествено, че ще искат оставката на главния прокурор. Ако е на работа, той ще ги прати където им е мястото - зад решетките.
474
9
 
28
 
! Отговори
курорт преди 3 години
Ало, протестаджиите, а кой ви купува бирата, която изпихте и затъкнахте бутилките в прозореца на една обществена сграда? Къде са камионите с бира, да дойда да си взема някое кенче? Мразите безплатна, А? И ядете за нечия сметка, както разбирам. При вас пристигат цели камиони с храна. Че то така може да се протесдтира колкото и както щеш. Хранят те, поят те. Лежиш си на топлия паваж. Правиш си кефа, като чупиш и замерваш.
473
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ОСТАВКА тикво разплута крадлива
472
5
 
15
 
! Отговори
хесап преди 3 години
Катож се замисля, Божков трябва да е доста богат, има какво да му се отнема. Тъй като съдът не го осъжда задочно и не му отнема имуществото, намиращо се в България, а държавата го е оставила безнаказан, той ръси пари, за да се вмърне на бял кон. От една страна, плаща на арабите, в чиито емирства се е скрил. От друга страна, плаща на дъртата си любовница Мая Манолова. Пари от Божкав има и у Радев. Протестаджиите всеки ден ядат от Божковите или от нечии други пари.
471
6
 
17
 
! Отговори
медиите преди 3 години
Тоест 25 дни протестиращите май му ни са на курорт. Някой им плащахраната - и го цели камиони с храна! - опънали са си палатки и тентове, че и по земята лежат, натъркаляни на слънце. Тия яйца, домати, семки, бонбони, с които май му ните замерват обществени сгради, някой ги купува и плаща. Примерно, кой и защо ходи на протест с един домат в ръка? Цели кила зарзават са и им ги дава някой. Но медиите се правят на разсеяни.
470
2
 
17
 
! Отговори
храна А преди 3 години
Заради провокатори, които уж били против протеста, полицията не допускала до протестаджиите никого, ОСВЕН КАМИОНИТЕ С ХРАНА. Това го каза полицай пред камера. Итака, кой плаща на тези камиони и за тая храна? Сега разбирате ли, че протестаджиите са на надник. Носят си бирата, получават храна, палатки, тентове - всичко е там. От тях се иска само да вревят, да вдигат шум и да тероризират.